IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

Sâmbăta, ca hoţii?! Tomiţă ştie de ce...

Strada din imagine, aflată în cartierul Dorobanţi, a fost asfaltată anul trecut. S-au delimitat şi amenajat locurile de parcare pe care bunii cetăţeni le-au plătit la Primărie. Doar că săptămâna trecută, la sfârşit, mai precis sâmbătă spre seară, ea a fost băgată cu forţa în reabilitare, asfaltul neînvechit a fost răzuit şi a plecat spre o destinaţie necunoscută. Poza făcută la faţa locului, unde peste 15 muncitori păziţi de doi comunitari cu burtă, lucrau de zor cu mături şi lopeţi, este elocventă, iar locatarii de la blocurile adiacente comentau de zor despre banii aruncaţi pe ceva ce nu trebuia nici măcar reabilitat, nu refăcut de la zero. Un nou exemplu despre adevărul vorbelor devenite celebre, noaptea ca hoţii, dacă ne referim la ora târzie şi ziua aleasă, subiect asupra căruia vom reveni că mai avem amănunte... şi despre strada cu Şcoala nr.7 din Dorobanţi, asfaltată doar pe centru.

Cel mai mare şi mai nou IDM Dinamic s-a deschis pe Şoseaua Spătarului!

În prezenţa autorităţilor locale, a unor oameni de afaceri importanţi în plan local şi nu numai, dar şi a investitorilor care au făcut posibil acest fapt, s-a deschis probabil cel mai complex magazin de profil în care micii meseriaşi sau chiar firme de profil vor găsi de la unelte pentru mici intervenţii, scule şi utilaje complexe. Situat pe şoseaua Spătarului, la mică distanţă de municipiu, magazinul dispune de un spaţiu generos, unde consultanţi de specialitate îi vor ajuta cu păreri avizate pe clienţi în luarea unor decizii pentru o cât mai bună alegere. Oferim zece puncte din suflet acestui obiectiv, am fost acolo şi ce am văzut ne-a impresionat, cu o singură menţiune, cârcotaşi cum ne ştiţi. Deschiderea a fost puţin, foarte puţin, pentru că nu l-a ascultat nimeni, umbrită de luarea de cuvânt a primarului Tomiţă, care a confundat probabil  locaţiile, şi în loc de un mare magazin, s-a crezut la inaugurarea vreunei puşcării sau sediu DNA, dând-o în corupţie şi alte aberaţii care nu-şi aveau locul la un astfel de eveniment.

 

Hidro Salt B92 este penală! Tomiţă la fel?! Azi o vom demonstra iar luni vom trece la fapte!

Un adevărat uragan au stărnit dezvăluirile noastre de zilele trecute,  mulţi dintre cititorii nostri fiind deosebit de interesaţi de subiect, ba mai mult, oferindu-se să ne ajute pentru a demonstra ilegalităţile firmei preferate de cetăţeanul vremelnic ocupant  al fotoliului de la Primărie, Toma Constantin. Informaţiile primite de la aceştia, coroborate cu cele oferite de un consilier local care se luptă de multă vreme pentru binele buzoienilor, duc la o singură concluzie logică, pe care o vom demonstra şi faptic începând de luni, pentru a oferi material de studiu organelor abilitate, şi aici ne adresăm Inspecţiei în Construcţii, Poliţiei Economice, Parchetului şi DNA, la mijloc fiind vorba de un ales local. Pentru că firma Hidro Salt B92 este o tristă moştenire, revenită în peisajul lucrărilor din Buzău după ce primul care a adus-o la masa bogaţilor e fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, acum puţin la bulău, Cristinel Bâgiu. Legătura dintre cei doi, Bâgiu şi Băiculescu, patron al firmei, este localitatea Bădila, comuna Pârscov, unde erau vecini, s-au cunoscut şi au bătut palma. Din fericire pentru buzoieni, firma n-a făcut prea mulţi purici în plan local, fiind mult mai ocupată cu datul ţepelor prin ţară.

Asta  până când votul neinspirat al buzoienilor l-a propulsat pe cetăţeanul Toma Constantin la Primărie, iar firma Hidro Salt vine la Buzău, câştigă licitaţiile pentru asfaltarea celor cinci loturi  în care au fost împărţite străzile de pământ intrate în proiectul de asfaltare, şi se pune pe treabă. Doar că o treabă de mântuială, după cum se vede şi cu ochiul liber, fapt reclamat nouă de beneficiarii lucrării, buzoienii care locuiesc pe aceste străzi. Pentru că, şi de aici e treaba organelor, noi doar sesizăm, ar trebui verificate cu mai multă atenţie lucrările, că sigur se vor mai duce şi alţii la puşcărie. În condiţiile în care certificatele de conformitate, o spun membri din CLM, ar putea fi false, pentru executarea lucrărilor fiind folosită piatră rotunda de râu, nu piatră concasată, aşa cum era în proiect şi s-au angajat reprezentanţii firmei. Mai mult, primul strat de piatră simplă care se pune înainte de asfalt este de aceeaşi categorie dar în acte trecută ca şi concasată, sau mai rău, nu s-a folosit  piatră deloc ci răzuială luată gratis de la Urbis Serv, după unele lucrări specifice făcute de firma primăriei prin oraş. O reţetă brevetată cu success de alt preşedinte de CJ, Mocanu, la Drumul Vinului, atunci când OLAF-ul s-a ocupat de caz.

Tot ce am prezentat mai sus e cât se poate de penal, e furt pe faţă, vom explica luni de ce şi ce vom face, fără a omite un alt aspect foarte important în economia acestei ţepe de proporţii de care primarul este imposibil să nu ştie. Sau poate nu ştie, află acum şi va face ce se cuvine, rezilierea contractului, solicitarea de daune şi sesizarea autorităţilor. Firma căreia i s-a dat această lucrare de anvergură şi de sute de milioane nu are nici un fel de utilaje  proprietate, cele câteva cu care lucrează fiind închiriate, dar avem semnale că va rămâne şi fără ele pentru că nu şi-au plătit datoriile iar proprietarii se pregătesc să le ia înapoi. Ne întrebăm atunci cum a câştigat licitaţia, fără utilaje, fără muncitori, are mulţi prestatori zilieri sau la negru, spun sursele noastre, a căror singură legătură cu drumurile e că merg pe ele. De aceea, cu sprijinul unor oameni de bine, luni vom lua mostre de asfalt şi de sub asfalt pentru a fi analizate de o firmă de specialitate, şi comparate ulterior cu documentele de recepţie şi certificatele de conformitate pe care le vom obţine de la primărie conform Legii 544/2001 a dreptului la informaţie.Staţi aproape...

 

Adevărul despre scumpirea gigacaloriei... şantajul lui Toma la Ecogen şi Eximprod!

Vestea că primarului i-a mai venit o idee măreaţă, aceea de a scumpi gigacaloria şi a retrage subvenţia a picat ca un baros în capul buzoienilor săraci, care o duc de pe o zi pe alta, dar care totuşi l-au votat din inerţia dată de un judeţ roşu de peste 25 de ani. Deşi s-a revenit, pentru moment, asupra deciziei aberante, ideea nu a fost abandonată cu totul, spun sursele noastre, şi va fi implementată anul viitor cu consecinţele de rigoare, adică imposibilitatea pentru o masă critică de oameni de a-şi mai plăti căldura pe timpul iernii, şi revenirea la un comunism în care mai puneau o haină pe ei sau furau curent pentru a ţine un reşou în priză.

Când a anunţat măsura, primarul a spus că vrea să îndrepte o nedreptate, iar avocaţii şi notarii din centru să nu mai primească subvenţii, uitând că săracii Buzăului nu stau în centru, ci în Dorobanţi, Micro 14, Simileasca sau Micro 5. A ieşit, la figurat desigur, plângând ca o babă beată care plânge că n-o vizitează nepoţii pe care îi bătea crunt în copilărie, să spună că el luptă cu ciocoii, mai ceva ca Dan Diaconescu la oră de vârf, uitând că mai sunt şi oameni în Buzău care ştiu legea. Iar legea spune că cetăţeanul a minţit cu neruşinare, fiindcă toţi chiriaşii care au cabinete de avocatură sau notariate prin centru  plătesc gigacaloria la preţ întreg, fără nici un fel de subvenţie.

 Dar ce l-a făcut pe primarul petrecăreţ, că tot anul am avut chermeze de zeci de mii de euro prin oraş, deşi cetăţeanul Toma Constantin declarase că el nu va fi un al doilea Boşcodeală, să încerce implementarea unei măsuri drastice. Unii spun că propriul interes, că nu ar fi avut de gând să facă acest lucru, iar totul a fost doar un circ ieftin. Mai mult, sursele noastre ne-au declarat că acest lucru a fost un şantaj pe faţă la două firme de profil, Ecogen şi Eximprod, prietenii ştiu de ce, şi noi de asemenea.

Firesc, se mai pune o întrebare, dacă tot suntem săraci şi n-avem bani, de ce primăria a dat 100 000 de euro la Soroca, în Republica Moldova, pentru reabilitarea unor pietre fără valoare pentru buzoianul de rând? Unde firma care a scăpat de faliment vânzând pomi lui Toma la preţuri şi de zece ori mai mari va amenaja promenada de pe malul Prutului, că asta le mai lipsea la fraţii noştri, să se plimbe cu burta goală printre ruine şi copaci.

Vom reveni asupra subiectului, nu înainte de a mai pune o întrebare de bun simţ. Ştim că există la Primărie un proiect de hotărâre din 2007 prin care un consilier local la data respectivă, a încercat să iniţieze un proiect deştept, clădirea şi sistemul de încălzire. Proiect pe care alt consilier vrea să îl readucă în discuţie, el putând fi realizat cu bani europeni. De ce nu se face acest lucru, ce interes are cetăţeanul Toma să fie lăsat pe dulap? Reamintim cititorilor noştri că banii europeni nu se pot fura, nu există para-ndărăt, iar cei care încearcă ajung la puşcărie.

Afacerea Tarlaua 33… Toma pregăteşte cel mai mare tun financiar din istoria buzoienilor!

Dacă unii dintre confraţii noştri, ăia care au rămas nemânjiţi de alesul vremelnic de la Primărie, (nu ca cei platiţi  pentru a-i lăuda faptele de vitejie şi pentru a abate atenţia de la adevăratele hoţii ale cetăţeanului Toma Constantin), se chinuie să devoaleze tot ce acesta a comis împotriva buzoienilor într-o jumătate de mandat, noi venim în premieră cu dezvăluiri despre ce are el de gând să facă, sursele noastre bine informare prezentându-ne argumente foarte credibile şi bine susţinute de anumite probe indubitabile. O astfel de afacere cu iz penal se pregăteşte acum în laboratoarele primăriei, sub directa îndrumare a lui Toma Constantin, un artizan al falimentelor şi preluărilor ostile în vederea distrugerii, şi ne-a fost prezentată chiar de oameni din interior care se tem de puşcărie şi probabil vor vorbi la prima descindere a mascaţilor.

Este vorba despre cel mai mare tun financiar probabil pe care Toma îl va da buzoienilor, sugestiv intitulat de noi Afacerea Tarlaua 33, după cum este prezentă în arhive suprafaţa de teren adiacentă imobilelor de pe Aleea Sporturilor, de cealalată parte a străzii şi  blocurilor, terenuri cunoscute şi ca ale sârbilor ce şi-au desfăşurat aici din timpuri foarte vechi activităţile agricole. Şi unde, după Revoluţie, foarte mulţi buzoieni, propietari de teren în zonă sau care au cumpărat de la sîrbi câte un loc de casă, şi-au ridicat locuinţe, pentru care plătesc la Primărie taxe şi impozite. Până anul acesta, când Poliţia Comunitară, la ordinul lui Toma Constantin, a început să-i bombardeze cu citaţii, somaţii şi amenzi pentru construcţiile în cauză, unele fără toate documentele ce-i drept, construcţii pe care cetăţeanul de la Primărie le vrea date jos, considerându-le ridicate abuziv şi fără autorizaţii, chiar dacă încasează la buget de pe urma lor. Doar că, multe dintre ele sunt mai vechi decât perioada prevăzută de lege pentru a fi ilegale şi demolabile, aşa că să vezi procese de daune în detrimentul Primăriei şi din acest motiv.

 Dar ce mai contează un proces în plus, oricum municipalitatea nu s-a confruntat niciodată cu valul de procese de acum, de când Toma ocupă vremelnic fotoliul din Palatul Comunal, procese pierdute în marea lor majoritate, pentru a-şi face pohta de dictator, cum este considerat de toţi subalternii. Pe terenul mai sus menţionat, el vrea să demareze un proiect megalomanic, denumit Iazul Morilor, proiect ce va costa comunitatea zeci, chiar sute de milioane de euro, bani pe care Primăria nu-i are. Asta dacă ne gândim la toate implicaţiile financiare ce rezultă din demararea acestuia, adică exproprieri şi plata de daune, plus procese care sigur vor exista, ca să nu mai vorbim de costurile propriu zise ale proiectului în sine.

Nimic nou, Toma va îngloda din nou buzoienii în datorii şi va face un împrumut, doar e specialist în credite neperformante, cu ghilimelele de rigoare, pentru a putea suporta costurile megalomaniei sale, dar şi a-şi atinge adevăratul scop, după cum spun sursele noastre. Care susţin că, în Tarlaua 33, pe numele fiicei cetăţeanului de la Primărie, s-ar afla o suprafaţă importantă de teren, pentru care ar dori să încaseze despăgubirile în urma exproprierii, despăgubiri deloc de neglijat dacă avem în vedere că terenul se află în intravilanul municipiului iar un metru pătrat în zonă poate costa şi  peste o sută de euro. Iar mâine, ca să nu vă ţinem prea mult în suspans, ridicăm un colţ de pe cutia cu dezvăluiri şi vă spunem că veţi putea citi despre o altă afacere cu iz penal, unde firma Hidro Salt B92, firmă condusă de un fost securist ocupă un loc important în economia faptelor.

 

Primul Congres PRO România, echilibru şi competenţă

Duminică, la  RomExpo Bucureşti, a avut loc primul Congres al celei mai noi formaţiuni politice din România, partidul înfiinţat şi condus de ieri oficial de Victor Ponta, cel care, aşa cum a spus chiar preşedintele său, propune un model nou pe scena politică prin promovarea unei gândiri de incluziune socială, de factură liberală  în economie şi progresistă în ceea ce priveşte drepturile şi libertăţile fundamentale. Este un proiect politic care vrea să îi implice şi să-i reprezinte  pe toţi cei care cred în România, în potenţialul său uman şi natural, un laborator politic în care oameni competenţi construiesc şi aplică proiecte concrete pentru dezvoltarea ţării, cu masterplanuri bine gândite în toate domeniile de activitate. Pentru că PRO România va propune doar oameni şi proiecte care merită un vot pentru, în care dialogul şi consultarea permanentă vor reprezenta principii de bază în construirea politicilor publice, iar criticile şi opiniile cetăţenilor vor fi de fiecare dată luate în considerare pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu toţi aceia care vor binele acestei ţări.

Primul congres al PRO România, aşa cum am spus şi mai sus, s-a desfăşurat într-o armonie perfectă cu cei prezenţi, iar cuvintele de ordine, des folosite de toţi cei care au venit în faţa microfonului au fost echilibru şi competenţă, la unison cu marea majoritate care s-a săturat să fie condusă de nulităţi politice şi intelectuale, fără a da exemple pentru că fiecare ştie despre ce este vorba. Invitat de onoare, primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, în calitatea sa de  Preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România, s-a raliat la ideile PRO România şi a urat succes în acest demers politic singurului partid din România care va servi doar intereselor românilor şi va promova valorile, aşa cum e şi firesc într-o societate democratică. Odată cu alegerea lui Victor Ponta preşedinte, la sfârşitul congresului, cei aproape o mie de delegaţi cu drept de vot au dat girul lor celor trei prim vicepreşedinţi, Nicolae Bănicioiu, Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu.

Delegaţia buzoiană a PRO România a numărat 20 de persoane, care au votat în unanimitate cu echipa de la vârf a partidului, respectiv cu cei enumeraţi mai sus. Ea a fost condusă de coordonatorul desemnat pentru înfiinţarea filialei locale la Buzău, Felix Rache,  alături de Marius Georgescu, Viorel Dobre si Doru Muzgoci. 

Victor Ponta vine mâine la Buzău

Pentru a oficializa formarea filialei locale a celui mai tânăr partid partid din România și a se întâlni cu membri și simpatizanții

Deși recent înființată, formațiunea politică sugestiv intitulată PRO România se întărește pe zi ce trece și mai important, este văzută de românii cu vederi de stânga care nu se mai regăsesc în PSD, drept o soluție viabilă  la viitoarele alegeri, când probabil prezența la vot va fi sporită de nemulțumirile tot mai mari care se acumulează împotriva PSD. Și cum PNL, USR sau alte partide nu fac nimic pentru România, nici măcar opoziție, probabil mulțumite că social democrații lucrează și pentru ei, asta dacă ar fi să amintim doar legea amnistiei și grațierii care se pregătește pentru a-i scăpa pe baronii penali de pușcărie  indiferent de coloratura politică, PRO România va deveni mai mult ca sigur vocea celor mulți și dornici de schimbare. Astfel încât înființarea sa, sub comanda lui Victor Ponta, fost premier și singurul pe vremea căruia am avut cu adevărat creștere economică, a fost văzută favorabil de alegători, iar mulți s-au constituit în nuclee care au dus la formarea unor filiale locale puternice și cu un cuvânt greu de spus în politica locală. Cum va deveni și cea de la Buzău în scurt timp, membri săi, în marea lor majoritate fiind oameni tineri, credibili și fără un trecut politic. În virtutea celor de mai sus deci, Victor Ponta, președintele PRO România, alături de Dan Constantin,  va veni mâine la Buzău, unde de la ora 11.00 se va întâlni cu membri filialei locale și simpatizanții la Hotel Pietrosu, urmând ca la ora 13.00 săs susțină o conferință de presă pentru a răspunde tuturor întrebărilor jurnaliștilor, indiferent de afinitățile lor mai mult sau mai puțin social democrate. 

Președintele PSD Buzău a ales, Dragnea out!!!

Aflat pentru a doua oară în fața unei alegeri dificile, Marcel Ciolacu, deputat și președinte al PSD Buzău a făcut din nou front comun cu cei care și-au dat seama că drumul pe care merge partidul și direcția spre care acesta îndreaptă țara sunt total greșite. La fel ca la demiterea Guvernului Tudose, unde s-a poziționat de partea primului ministru, spre deosebire de alții care și-au păstrat posturile, fostul vicepremier a semnat ieri, alături de alți lideri marcanți din țară, o scrisoare prin care lui Liviu Dragnea i se cere demisia. După care, pentru a fi cât mai clar, a oferit și explicațiile de rigoare pe Facebook, explicații pe care le publicăm și noi, cu mențiunea că pe mandatul fostului vicepremier Marcel Ciolacu, Buzăul a primit cele mai multe fonduri pentru investiții și au fost demarcate proiecte importante, atît de infrastructură cât și sociale.

Dintotdeauna, PSD a fost partidul apropiat de oameni, un partid care a ascultat problemele lor și a încercat să le rezolve. Faptul că niciodată nu am abdicat de la acest principiu a făcut să câștigăm alegeri și să guvernăm corect.

Susțin Scrisoarea semnată de colegii mei pentru că am convingerea că PSD poate să facă în continuare lucruri bune pentru România. Pentru a realiza asta, trebuie să înțelegem că solidaritatea de partid nu înseamnă să fim pasivi unor decizii greșite care continuă de prea mult timp.

Aceste decizii greșite se suprapun cu dorința de și mai multă putere a lui Liviu Dragnea. Un președinte PSD care a făcut lucruri bune, dar care, astăzi, din păcate, nu mai este omul pe care l-am cunoscut în urmă cu ceva ani. Din păcate, Liviu Dragnea a ajuns un om orbit de putere, orgolii și spaime imaginare.
Nu putem accepta ca libertatea de exprimare în PSD să fie suprimată, colegi de-ai noștri să fie dați afară, iar deciziile să se ia în mod arbitrar de către un singur om. Nu putem tolera să vedem cum fractura din societate se adâncește pe zi ce trece și că ura care ne desparte a ajuns mai puternică decât lucrurile care trebuie să ne unească și să ne ducă înainte ca națiune. Nu putem asista la izolarea României pe plan extern și la asocierea ei cu state sancționate și puse la colț pentru nerespectarea valorilor și principiilor europene.
Problemele personale ale lui Liviu Dragnea fac ca modificările la legile justiției să nu poată fi realizate. În locul unei consultări, avem de-a face cu niște decizii impuse unilateral. Iar societatea răspunde pe bună dreptate la acest comportament. Susțin modificările legilor justiției, dar făcute de o manieră corectă prin consultarea tuturor părților implicate.

Toate aceste lucruri se identifică din păcate cu Liviu Dragnea și cu modul său total greșit în care a înțeles să exercite puterea și încrederea pe care PSD i le-a dat. Pentru toate acestea, cred că a venit timpul ca Liviu Dragnea să înțeleagă faptul că pentru binele României și al PSD ar trebui să facă un pas în spate.
E cea mai bună și rapidă soluție pentru a înceta cu scandalurile din țară și a ne întoarce la problemele de zi cu zi ale guvernării alături de partenerii noștri de la ALDE.

Avem nevoie de stabilitate, responsabilitate și coerență în actul de guvernare pentru că aceasta este dorința oamenilor care ne-au votat. Pentru a redeveni acel PSD apropiat de oameni și de problemele lor!

Iniţiativa deputatului Ionela Dobrică a devenit Lege

Un proiect de lege depus la Parlament de către deputatul social-democrat de Buzău Ionela Dobrică, adoptat de Legislativ, a fost promulgat de preşedintele Klaus Iohannis şi îşi aşteaptă rândul la publicarea în Monitorul Ocial pentru a intra în vigoare. Este vorba despre actul normativ care majorează termenul în care contravenienţii pot achita jumătate din valoarea unei amenzi, de la 48 de ore din momentul primirii procesului-verbal, la 15 zile. Astfel, persoanele amendate sunt încurajate să-şi plătească amenzile prin majorarea termenului în care este permisă achitarea a doar jumătate din minimul amenzii primate, scrie cotidianul Opinia in aceasta dimineata.

 „Contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând menţiune despre această posibilitate în procesu l-verbal”, prevede noul act normativ. „Există foarte multe beneficii ale unei astfel de modicări legislative. Cele mai importante dintre acestea vizează creşterea încasărilor la buget şi degrevarea instanţelor de judecată de cauzele care au ca obiect contestaţia împotriva sancţiunilor contravenţionale”, spunea Ionela Dobrică în momentul depunerii acestei iniţiative legislative. Mai mult, susţinea aceasta, în cazul amenzilor rutiere, de exemplu, se va înregistra o creştere a încasărilor la bugetele locale în paralel cu degrevarea direcţiilor de taxe şi impozite locale în sarcina cărora se intra recuperearea banilor din amenzi în caz de neplată.

„Cred că acest termen rezonabil de 15 zile va produce încă două efecte benefice pentru că, pe de o parte, mărirea termenului de plată a contravenţiilor de la 48 de ore la 15 zile va stimula persoanele care primesc amenzi să le achite, iar, pe de altă parte, vor evitate numeroase confuzii care se fac în acest moment în calcularea şi aplicarea amenzilor. Este o măsură prin care venim atât în sprijinul autorităţilor publice, cât şi în sprijinul oamenilor de bună credinţă care doresc să plătească amenda redusă, însă se pot confrunta cu dificultăţi materiale”, preciza deputatul PSD de Buzău Ionela Dobrică.

Popa pomanagiu din Ţinteşti terorizează enoriaşii şi le ia banii cu japca!!!

Este ultima metodă pe care preoţii au descoperit-o în materie de produs bani fără nici un fel de scrupul în detrimentul necăjiţilor care apelează la ei, sau sunt ”somaţi” să apeleze, sub ameninţarea sistării serviciilor de profil. Ar fi bine ca cineva, acolo sus, şi nu ne referim la Domnul, ci chiar la Preafericitul care-i păstoreşte să ia atitudine.

La fel ca medicii, care se supun lui Hipocrate, şi acest segment a jurat, mult mai profund, deoarece au făcut-o în faţa Domnului, să aline suferinţa celor aflaţi în nevoi, să le dea lor  Sfînta Taină, iar atunci când ocrotitorul suprem al lumii hotărăşte că se va trage cortina, să asigure serviciile religioase fără nici un fel de pretenţii materiale. Doar că, naşterea, unirea şi moartea sunt aprig speculate în ultima vreme de preoţi, eu le spun simplu popi, care au transformat evenimente cruciale în existenţa unei persoane în afaceri personale, menite să-i îmbogăţească şi mai mult, pentru că puţini sunt aceia cu har care nu pun nici un preţ pe bunurile materiale.

Este şi cazul popii Palade din Ţinteşti, spun sursele noastre, care a transformat Biserica, simbolistic vorbind,  într-o firmă de catering pe numele nevestii, adică o mega afacere cu mîncare pentru nunţi, botezuri şi înmormântări, baza punându-se pe acestea din urmă, mari aducătoare de profit. Și nu ai cum să-l refuzi pe popă, dacă ai păţit necazul, că acesta are şi metode să te convingă. Mai precis, susţin aceleaşi surse, dacă nu te afuriseşte că n-ai luat mâncare de la firma consoartei, Marcatrading srl, poate să-ţi refuze serviciul religios, sau să-l suprataxeze, fără chitanţă şi factură desigur, că cine a mai văzut bisrică cu casă de marcat.

Ca să nu mai spunem că preţurile aplicate de firma în cauză pentru un meniu de pomană sunt mult umflate faţă de alte firme de pe piaţă,spun sursele noastre,  iar acest lucru se întâmplă şi în alte comune ale judeţului, căpuşate de aceşti aşa zişi slujitori ai Domnului. Un subiect asupra căruia vom reveni, nu înainte de a trage un semnal de alarmă şi autorităţilor, pentru că, documentându-l, am aflat şi despre cum sunt folosiţi muncitorii de la Primării plătiţi în baza ajutorului social pentru muncă prestată în... gospodăriile oamenilor cu sutană, un caz elocvent ieşind în evidenţă în satul Pietrosu din comuna Costeşti. Vom reveni.