IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

Tadici confirmă spusele liderului PNL: “Handbalul a ajuns concurs între primării, cine dă salarii mai mari!”

După ce a învins Dunărea Brăila, 29-28, în etapa a 18-a a Ligii Naționale, Gheorghe Tadici trage un semnal de alarmă: ”E inadmisibil să ne batem joc de banii publici!” HC Zalău, echipa antrenată de Gheorghe Tadici, a reușit joi, la Bistrița, surpriza etapei a 18-a în Liga Florilor. Ardelencele au învins cu 29-28 pe Dunărea Brăila, echipă care a ajuns până în "sferturile" EHF European League în acest sezon. Fostul selecționer al României nu era însă deloc entuziasmat după meci. Din contră, a ridicat o problemă controversată în handbalul românesc, cea a salariilor și a jucătoarelor străine.

Iar spusele marelui antrenor nu sunt altceva decât un ecou al unei intervenții a deputatului liberal Gabriel Avramescu într-o conferință de presă, cînd a discutat despre Bugetul Primăriei Buzău, iar la capitolul alocări pentru sport a afirmat că sumele sunt exagerate. De asemenea, liderul PNL Buzău a atacat și el problema salariilor prea mari pentru jucătoarele străine, și a pledat în favoarea promovării unor sportivi locali de valoare, de care Buzăul nu duce lipsă. Și nu a fost vorba despre banii alocați doar pentru handbal, ci pentru întreg calupul de echipe abonate la banul public, și aici ne referim și la Gloria Buzău, de departe cea mai finanțată în toți acești ani.

"Trebuie să facem o scrisoare deschisă către autorități, cele care se ocupă de banii publici. Ar trebui să se înțeleagă că din banul public al comunităților, unele dintre ele modeste, nu se poate face explozia de salarii. Să dai la jucătoare străine salarii de 10-12 mii de euro, e halucinant. Jucătoarele românce nu pot să aibă aceste sume. Nu e vorba de CSM București, ei doar au lansat această modă", a declarat Tadici. Afirmație cu care liberalul Avramescu este în concordanță și la care anchiesează, militând pentru găsirea de soluții alternative care să promoveze sportul și sportivii dar să nu sărăcească și să pună presiune pe bugetele locale, unele la limita subzistenței.

 

Senatorul liberal Vlad Pufu: „Taxele și impozitele buzoienilor au fost mărite ilegal!!!” Toma, dă banii înapoi!!!

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă la sediul PNL, am înregistrat,  după foarte multă vreme, o luare justă de poziție față de ilegalitățile primarului Toma, care sunt certificate prin  hotărâri de CLM  de către o majoritate care nu are curaj să sufle în fața edilului ales de foarte puțini buzoieni.

Senatorul Vlad Pufu a declarat că, după o cercetare aprofundată,  a descoperit că hotărârea de Consiliu care majorează în unele cazuri chiar și cu cinci sute la sută taxele și impozitele locale este total ilegală.

Pentru revenirea la normalitate, senatorul liberal a solicitat public prefectului să nu acorde avizul de legalitate și să o retrimită spre dezbatere și o nouă adoptare, realistă și în concordanță cu realitățile din teren, pentru că nu poți compara Buzăul cu Brașov sau Cluj și e lesne de înțeles de ce.

Din punct de vedere politic, senatorul Pufu a făcut referire și la un dublu limbaj al președintelui PSD Marcel Ciolacu, în sensul că una spune la centru, unde plânge pe umărul nevoiașilor, și alta fac subordonații săi politici, recte primarul Toma în plan local, și-i cere tot public să se delimiteze în acest sens.

Iar dacă până acum la Buzău opoziția s-a făcut doar de dragul opoziției, cum a spus politicianul liberal, acest lucru se va  schimba pentru următorii patru ani. Și vom avea o lupta adevărată cu ilegalitățile din administrația publică locală, chiar cu goarne în fața primăriei în care să sufle activul de partid dacă va fi cazul.

 

Felix Rache: “Am lansat platforma www.buzauluniversitar.ro!”

Aducem copiii Buzăului acasă și îi ținem aproape de părinți pe cei care încă nu au plecat și care-și doresc o carieră tehnică. Tinerii trebuie să știe că au viitor și aici, acasă la ei. De aceea, inițiativa noastră de a Aduce Politehnica #înBuzău nu este doar o promisiune, ci o certitudine. Dar avem nevoie de sprijinul tuturor care-și doresc ca acest proiect să prindă viață în Buzău. Îi invit să acceseze site-ul www.buzauluniversitar.ro să se informeze și să semneze PETIȚIA, scrie Felix Rache pe pagina sa de facebook.

Politehnica în Buzău înseamnă oportunitatea de a accesa fonduri europene! Buzăul are nevoie de un influx de capital. Are nevoie de profesioniști care știu cum funcționează birocrația europeană și care sunt dispuși să investească în județ. Pentru următorii ani, Uniunea Europeană ne pune la dispoziție aproximativ 80 de mld. de euro. Inițiativa noastră de creare a unui centru universitar în Buzău înseamnă că aducem în Buzău know-how pentru atragerea de fonduri europene.Putem învăța din vasta experiență în accesarea de fonduri europene a partenerului nostru, Universitatea Politehnică din București. Finanțarea europeană va ajuta Buzăul să iasă din sărăcie și va stimula dezvoltarea vieții economice și sociale a comunității noastre!”, susțíne Felix Rache, candidat din partea PRO România la Camera Deputaților și inițiator al acestui proiect alături de Gabriel Petrea, primul pe lista de Senat a acestei formațiuni politic și de George Sava, al doilea caandidat PRO pentru deputați.

 

 

Dănuț Păle, deputat PSD: “Sănătatea nu se protejează cu piețe închise”

Camera Deputaților a adoptat marți, 10 noiembrie 2020, Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.78/2019 privind modificarea unor acte normative și stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii, precum și pentru aprobarea unor măsuri fiscal – bugetare. În contextul situației create de actualul Guvern care a decis închiderea piețelor, la acest proiect președintele Partidului Social Democrat, deputatul buzoian Marcel Ciolacu a depus un amendament care permite ca piețele agroalimentare amenajate în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante, talciocurile, să rămână deschise pe perioada stării de alertă. Una din comisiile raportoare pentru proiect a fost Comisia de Agricultură, al cărei vicepreședinte, deputatul buzoian social democrat Dănuț Păle, a condus ședința pentru dezbaterea amendamentului. „Am văzut în acest amendament salvarea producătorului român din agricultură și industria alimentară și, după aprobarea sa în comisie, am sperat ca măcar în al doisprezecelea ceas colegii parlamentari, indiferent de partid, să fie binecuvântați de Bunul Dumnezeu cu gânduri românești. Să lupte pentru români, așa cum au jurat la preluarea mandatului. Din fericire, la plen am fost 173 de colegi care am înțeles cât de important este să susținem micii fermieri, să nu le luăm pâinea de la gură și să nu îi obligăm să își desfășoare activitatea în condiții inumane. Să nu îi punem în pericol. Îmi pare rău că 93 dintre deputați nu doar că nu au dorit să lupte pentru români, nu au dorit nici măcar să își recunoască responsabilitatea și s-au abținut de la vot”, a transmis deputatul Dănuț Păle. Proiectul de Lege a fost depus la Secretarul general pentru exercitarea dreptului de sesizare asupra constituționalității legii și, dacă nu va fi atacată la CCR, va fi trimisă spre promulgare președintelui.

Sursa – munteniadebuzau.ro

 

Viceprimarul ION Viorel îmbină administrația cu sportul... și iese bine!!!

Deși nu ocupă de mult timp fotoliul de viceprimar, Vioară, cum îl știu buzoienii de pe vremea când jongla cu mingea de fotbal, s-a implicat activ în rezolvarea problemelor comunității. Ultima, dar nu cea din urmă, este preluarea de către municipalitate a bazei sportive moderne care va fi gata curând la Stadionul de Atletism. Așa cum a punctat și vicele Ion Viorel, prin acest fapt, Buzăul va ocupa un loc binemeritat pe harta selectă a localităților care vor putea găzdui în viitorul apropiat competiții internaționale de profil.

Iată ce a scris acesta pe pagina sa de facebook, primind nenumărate comentarii apreciative: ”Stadionul de atletism joacă un rol important în viaţa buzoienilor, fie că vorbim de înaltă performanţă, fie că vorbim de cetăţenii de rând. Arena a reprezentat în mod constant un punct important pe agenda primăriei, iar de când deţin funcţia de viceprimar, a devenit o prioritate. Astfel, sunt îndreptăţit să vă anunţ că după eforturile susţinute ale Primăriei Municipiului Buzău, în câteva săptămâni noua baza sportivă va fi predată municipalităţii. Buzăul va intra pe harta selectă a ţării datorită faptului că va beneficia de o arenă în aer liber care va putea găzdui competiţii internaţionale de atletism. Ca viceprimar şi om de sport, înţeleg importanţa acestui complex sportiv în viaţa tuturor buzoienilor. Astfel, vă asigur că depun toate eforturile ca cetăţenii municipiului să aibă parte de cele mai bune condiţii pentru a face mişcare în aer liber!”

 

 

Marcel Ciolacu despre “Orban Pilduitorul”

Într-o postare pe facebook, liderul PSD vorbește despre Ludovic Orban, și e chiar inspirat, de aceea îl și preluăm:

“Orban ,,Pilduitorul'' are tupeul să dea românilor sfaturi biblice: amenda e o formă de îndreptare, dar… doar pentru popor! Sfinții petrecerilor, Rareș și Costel, dar și alți fruntași liberali, care au încălcat fără rușine toate regulile, nu se supun canoanelor procesului-verbal de contravenție. Pentru ei nu există lege, nu există bun-simț, nu există reguli! Restul trebuie puși la colț, să sufere în continuare, să nu se poată trata în spitale, să plătească amenzi și să fie ținuți doar în frică și teroare. Dumnezeu nu bate cu parul, domnule Orban! Din guvernarea dumneavoastră, mai lipsește invazia lăcustelor ca tabloul apocalipsei pe care ați provocat-o cu bună știință să fie complet!”

 

Primarul Toma, trei miliarde pentru imaginea personală?

Citesc în această dimineață la EXCLUSIVE News Buzău, că primarul Toma ar putea fi cercetat pentru abuz în serviciu... Mai citesc și că 450.000 de lei a plătit Constantin Toma jurnaliștilor buzoieni doar în 2019. Banii au fost dați din bugetul Primăriei Buzău! Dau două telefoane și ce aflu. Din cei 450.000 de ron, la ultimul control al Camerei de Conturi, aproape trei miliarde au fost plătite nelegal și vor fi imputate ordonatorului de credite. Motivul, foarte simplu... Banii, care ar fi trebui să fie folosiți pentru promovarea instituției, adică a Primăriei Buzău, au servit pentru a promova imaginea primarului Toma și a activităților lui de zi cu zi, adică toate fâsurile care ni s-au servit în decursul anului trecut cum că ar fi inițiative ale celui mai iubit dintre buzoieni.

 

 

Dezmințire în premieră! IDM Dinamic, afaceri minore cu Primăria!

Este o premieră, și pentru acest site, unde se întâmplă prima dată să dau o dezmințire, nu drept la replică, și pentru mine, care n-am mai fost atât de deschis cu cei despre care scriu de foarte mult timp, iar în acest caz o fac pe bună dreptate. S-o iau însă cu începutul, zilele trecute când am primit un telefon de la un număr pe care nu-l cunoșteam și chiar am răspuns deși nu-mi stă în obicei. După care ieri, am mers să vorbesc cu patronul firmei IDM Dinamic, domnu Viorel cum îi spun angajații cu respect. Omu' m-a convins, și de aceea scriu aceste rânduri, după ce am văzut hârtiile, sper că cele corecte, am încredere că n-au fost măsluite pentru mine, hârtii care demonstrează că societatea în cauză nu a avut cine știe ce afaceri cu Primăria lui Tomiță și firmele subordonate, doar câteva zeci de mii anual adunate toate și unele chiar neachitate. Tomiță, plătește datoriile frate, că tu-i execuți imediat pe rău platnici! Un mizilic am putea spune, față de banii cheltuiți de primar  pe tot felul de paranghelii și eurovizioane din dorința de a ieși în față. Cum a făcut și la inaugurarea IDM de pe șodeaua spătarului când a fost unul dintre mulții invitați, dar mai aproape de foarfecă pentru a se infiltra la tăiatul festiv și a apărea în poze. Domnu Viorel însă mi s-a părut un om onest, am vorbit mult și despre alte aspecte economice ale județului, și despre implicarea sa în dezvoltarea sportului, fiind unul dintre puținii care a ajutat handbalul la copii, dar și despre faptul că a refuzat, în decursul anilor să intre în politică. Chiar dacă a avut tot felul de propuneri, el crede că omul de afaceri trebuie să se ocupe exclusiv de afaceri, nu de alte lucruri, dovadă că mulți dintre politicienii afaceriști, chiar dacă s-au îmbăgățit peste noapte, au dat cu subsemnatul sau chiar au ajuns la pușcărie. Jos pălăria pentru această optică sănătoasă, așa ar trebui să gândească toți. Iar concluzia, atunci când ne-am despărțit cordial, tot fără să-mi spună de la cine a avut numărul meu de telefon, a fost că doar cine nu muncește nu greșește. Iar eu muncesc frate!!!

 

De ce și-a dat demisia directorul Poliției Comunitare?! Adevărul!!!

Așa cum am promis, chiar dacă cu o întârziere de două zile, luni nu s-a lucrat și ieri n-am avut chef de scris, revenim asupra subiectelor arzătoare din Primăria primarului Faliment, astăzi despre demisia directorului Poliției Comunitare. Și iată ce spun sursele noastre, bine informate chiar de acolo din interior, despre "motivele personale" invocate în declarațiile publice vizavi de această demisie. Nu fără a specifica înainte că toți cei care-și dau demisia din funcții care au tangență cu primăria invocă același șablon. Nu vă fie frică domnilor, spuneți adevărul și noi îl vom prelua. Cum facem și acum, când spunem că directorul Dumitrașcu n-a mai suportat șicanele, ca să nu le spunem țărănismele ținteștene ale  lui Toma, care se crede stăpânul inelelor când vine vorba despre administrația publică. De ce-i făcea Toma șicane directorului respectiv? Ne-au lămurit aceleași surse. În cadrul Poliției Comunitare era un glas distinct, un contestatar al valorilor, cu ghilimele,  promovate de primar, și de care Toma voia să scape. Directorul Dumitrașcu a primit ordin clar să-l dea afară, să-i găsească sau să-i însceneze ceva, numai să scape de el. Cum polițistul în cauză nu prea avea defecte și nici de unde să fie apucat, spun sursele noastre, Toma a făcut o adevărată criză de nervi și l-a jignit în modu-i caracteristic pe pensionarul care asigura conducerea instituției. Ba chiar i-a reproșat că nu-i ascultă ordinele, de parcă ar fi fost un sclav răzvrătit. A rezistat ce a rezistat directorul în cauză, pînă într-o zi când n-a mai suportat și și-a dat demisia... din motive personale. Interesant, nu? De aceea vom reveni…

 

Tomiță, te-am prins!!!@Primăria Buzău.play...

O poză face cât o mie de cuvinte. Și iată poza, surprinsă când mergeam în urma unui sicriu pe roți din alea luate de primar și date în folosință lui Gică Toader. Văd pe spate un abțibild, reclamă la Buzău.play, un site anonim al unui nimeni care parcă  cere dosare în cap. Și nu pot să nu mă întreb dacă incidentul nefericit de luna trecută, în care a fost implicat și consilierul Roșioru nu a fost unul regizat în laboratorul de la etajul unu al primăriei. Mă întreb, n-am dovezi, da parcă miroase a făcătură, a provocare pe care vloggerul vorbitor de multe expresii triviale a lansat-o pus de cineva. Nu cred că plătește ceva pentru a-și etala site-ul pe autobuze, în timp ce alții bagă adânc mâna în buzunar ca să-și facă reclamă... vom reveni, dacă va fi cazul.