IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

EXPLOZIV! Mafia atestatelor lovește la Filipescu!

După mafia permiselor auto, despre care noi am mai scris și care a fost destructurată și la Buzău, o mare pată neagră asupra unei firme de profil la data respectivă, o nouă caractiță își întinde încet dar sigur tentaculele asupra județului, și are legătură directă cu obținerea atestatelor de către șoferii profesioniști. Faptul este cunoscut, dar asupra informațiilor domnește legea tăcerii, deși încrengăturile merg până la Ministerul Transporturilor, după cum veți vedea. Până acum, când redacția noastră o intrat în posesia unor informații incendiare, care vor sesiza probabil organele abilitate, și vor produce un cutremur de proporții, mai ales că din această încrengătură nu lipsesc oameni ai firmei implicate și în scandalul permiselor obținute cu șpagă, dar și oameni grei din Minister, personaje ale căror rude sau acoliți fac legea la Buzău. O vom lua cu începutul însă, și-i vom cita pe colegii de la știripesurse.ro, care la sfârșitul anului trecut au ridicat puțin vălul de deasupra caracatiței, fără a știi însă că ramificațiile, așa cum vom arăta noi, sunt mult mai mari și mai ascunse.

Iată deci ce scria la data respectivă una dintre cele mai bine informate publicații on line din țară

Transportatorii cer intervenţia DNA şi ANI: Ministrul Transporturilor 'serveşte anumite grupuri de interese'

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) atrage atenția asupra unei situații despre care susţine ar trebui să fie analizată puțin de Agenția Națională pentru Integritate și de DNA. "Toate acțiunile actualului ministru al Transporturilor arată că acesta servește anumite grupuri de interese, încă din anul 2015", susţine COTAR, într-un comunicat trimis redacţiei STIRIPESURSE.RO.

"Lucian Șova este cel care a adus, în anul 2015, acele modificări la Legea 38/2003 care au legalizat pirateria, respectiv introducerea sintagmelor „în mod permanent” și “în mod repetat”. Actualul ministru al Transporturilor a continuat în mod permanent să demonstreze că vrea doar să servească anumite grupuri de interese care vor să îngroape orice afacere legală, pentru a înlocui această piață cu una a pirateriei.

Actualul ministru al Transporturilor și prietenul domniei sale, Corneliu Dumitriu, pe care și l-a adus pe post de coordonator tehnic( functie care nu exista in organigrama MT) , au încercat să provoace haos și în transportul de persoane prin curse regulate, vrând să modifice legislația pentru a liberaliza piața transporturilor rutiere de persoane cu câteva luni înainte de atribuirea de la începutul anului 2019. Și aceste modificări pe care a-ncercat să le forțeze în mod inexplicabil ministrul Transporturilor servesc, probabil, tot unor grupuri de interese.

De altfel, Corneliu Dumitriu este un fost coleg de facultate și chiar de cameră de cămin al ministrului, pe care Lucian Șova nu doar l-a adus în minister, dar se pare că vrea să-l numeasca intr-o funcție strategică, deși este în conflict de interese. Corneliu Dumitriu va căpăta un post de șef seviciu, exact în cadrul Direcției de reglemenătri din cadrul MT, ministrul Lucian Șova a pus să se organizeze un așa-zis concurs, astfel încât acesta să fie sigur câștigător - concurs organizat astăzi și mâine (15-16 noiembrie 2018).

Incompatibilitatea domnului Corneliu Dumitriu este foarte clară, din moment ce soția lui este lector la Buzău, la un centru de formare profesională în transporturi. Acest centru este autorizat chiar de Directia de transport rutier, ceea ce îl va face pe Dumitriu supervizorul soției sale, ca viitor șef serviciu în cadrul Directiei de reglementări. Dacă va ocupa această funcție în MT, domnul Dumitriu va răspunde de partea de examinări și va participa sau va trimite personal influențat de acesta la examinări.

Ministrul Lucian Șova vrea să fie sigur că prietenul lui, pe care l-a adus deja pe post de coordonator tehnic, va rămâne la Ministerul Transporturilor, exact acolo unde se fac modificările legislative și unde funcționarii publici participă la examinări, încasând zeci de mii de lei lunar,in plus fată de salariu, culmea, tot ca urmare a unei modificări legislative facute de actualul ministru, Lucian Șova, în iunie 2014, când era doar parlamentar.

Mai mult, funcția de coordonator tehinic în cadrul Direcției de transport rutier din MT a fost introdusă doar pentru prietenul ministrului, Corneliu Dumitriu, fost angajat al ARR Buzău. Probabil că pentru aceste funcții, pe Corneliu Dumitriu îl recomandă calitatea de fost coleg de cameră, în studenție, al actualului ministru.

“Ministrul Lucian Șova a declarat că transportatorii dețin de 15 ani monopol pe piață, deși nici măcar nu înțelege ce ar însemna acest monopol. Vrem să ne explice domnul ministru Lucian Șova dacă împreună cu prietenul său, Corneliu Dumitriu, a pus la cale toate modificările la Ordinul 980, care pune transportatorii români în imposibilitatea de a se pregăti pentru atribuirea de la începutul anului 2019, astfel încât să fie avantajați cei care practică pirateria. Oare ce ne mai pregătește domnul ministru, împreună cu incompatibilul fost coleg de cameră, Cornel Dumitriu, cel care astăzi sușține, fără a avea dreptul, examenul pentru ocuparea postului de șef serviciu, care sigur va ieși pe primul loc, din jobenul lui Lucian Șova? Ne întrebăm cine va folosi bagheta magică”, a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

COTAR cere organelor abilitate ale statului să cerceteze pentru cine insistă domnul Șova să facă modificări legislative și dacă nu cumva cineva a beneficiat de foloase necuvenite pentru modificările la acest ordin. Dacă ministrul va insista cu acest demers, transportatorii vor organiza cel mai mare protest, la nivel național, la care vor participa membri,nemembri precum si alte federatii,asociatii din transport. COTAR a solicitat o întâlnire cu doamna prim-minstru, pentru a-i prezenta ce abuzuri a facut și face domnul ministru Lucian Șova, astfel încât protestul va fi organizat în fața Guvernului Românie", se arată în comunicatul COTAR.

Am aflat-o și pe-asta... de ce și-a luat Toma concediu!!!

Cu poprire pe salariu, cu sute de milioane de dat înapoi la băncile  țepuite și cu un mare gol în stomac, după ce și-a dat seama că nu-i va ieși falimentarea Companiei de Apă, primarul Toma a intrat subit în concediu. Ne-am gândit că, doamne ferește, i-a fost rușine după ce l-am prins cu minciuna în preblema bazinului de înot, dar ne-am dat seama că nu e cazul, omul are obrazul mai gros decât gumarii cu care se încalță, reminiscență de pe vremea când scotea bălegarul la Țintești. După care, FB a făcut lumină și ne-a devoalat adevăratul motiv al acestei fugi de la Primărie. Azi e ziua lui, o spune prietenul nostru cel mai bun, și cum  omul e învățat doar să ia, să dea niciodată, a preferat să se ascundă ca să nu le facă cinste colegilor. Sec și la obiect...

 

L-am prins cu minciuna!

Toma n-a vrut niciodată Bazinul de la Lepădatu, intenţia sa fiind să construiască unul nou de multe milioane de euro cu o firmă de casă care să-i "achite" parandărătul. Iată dovada, comunicatul oficial al firmei care deţine Bazinul Olimpic din Buzău.

Un fleac, l-au ciuruit! Primul pas pentru falimentarea Companiei de Apă a fost făcut!

Zilele trecute, sursele noastre bine informate ne-au dezvăluit că primarul Toma, prin mâna sa dreaptă, directoarea Săvulescu, aceeași care i-a falimentat cu  succes toate firmele personale din cadrul GRUP Romet și nu numai, a făcut primul pas pentru distrugerea Companiei de Apă. N-o să vorbim despre reducerile salariale preconizate, pe care salariații le vor simți în propriile buzunare, de circa trei la sută doar la îceputul anului, pentru că așteptăm sindicatul acestei societăți să-și facă treaba și după măsurile de protest să ne contacteze pentru a-i oferi sprijin mediatic. O să spunem doar că, după demiterea ilegală, în viziunea noastră, a directorului Tescaru, în cadrul Companiei de Apă Buzău va fi înregistrată o premieră negativă în ceea ce privește atât profitul brut al societății cât și sumele alocate pentru investiții. Astfel, în condițiile în care profitul ar fi trebuit să crească, începând din acest an Compania încasând un nou bir pe spatele buzoienilor, contravaloarea apei meteorice, Directoarea Săvulescu a mers la Primărie, principalul acționar, cu un buget fantasmagoric, făcut parcă pe picior. În acest buget, profitul preconizat este mai mic cu circa 30 la sută față de anii precedenți, deși prețurile nu s-au modificat față de 2018. Iar investițiile, rețeaua fiind una de tot rîsul, scad și ele cu 12 la sută, spun sursele noastre, directoarea Săvulescu punând accent pe cârpelile ocazionale, singurele de unde se pot prădui fonduri, spunem noi. La toate acestea, se adaugă o serie de măsuri menite să aducă societatea în colaps, măsuri pe care noua conducere le va implementa pe parcursul anului conform unui plan folosit cu succes la firmele lui Toma, Kaizen, și care vor duce la un singur deznodământ, un faliment răsunător, ca la alte societăți ale primăriei după venirea acestuia la Palat. Vom reveni

Preşedintele Victor Ponta a fost primit cu pâine şi sare la Râmnicu Sărat

Ieri, la Râmnicu Sărat, s-a consumat probabil cel mai important eveniment gazduit de filiala locală PRO România de la acest început de an,vizita preşedintelui Victor Ponta, care a fost întâmpinat cu pâine şi sare de către gazde. Aflat într-un turneu prin ţară, pe la cele mai importante organizaţii, Victor Ponta a poposit la Râmnic în jurul orei 14.00, însoţit de o parte din conducerea partidului, vicepreşedinţii Daniel Constantin şi Nicu Bănicioiu, secretarul general Ion Mocioalcă, secretarul excutiv  Costi Iacov, dar şi de Adrian Țuţuianu, toţi fiind plăcut surprinşi de numărul mare de participanţi la manifestare, având în vedere că era o zi de luni iar ora una nu tocmai propice unei întâlniri de partid.

S-au ţinut discursuri, în primul rând coordonatorul judeţean  Felix Rache, iniţiatorul acestei întâlniri alături de râmnicenii Costel Dimitriu(coordonatorul local), Ciprian Barbu,  dar şi buzoienii Viorel Ștefu, Viorel Dobre şi  Doru Muzgoci , alţi patru membri foarte importanţi ai grupării de la Buzău punând accent de testul pe care va trebui să-l dea partidul cu ocazia celor două rânduri de alegeri de anul acesta, europarlamentare şi prezidenţiale. După care a urmat cuvântul invitaţilor, atât preşedintele Victor Ponta, cât şi secretarul general Ion Mocioalcă punând accent pe rolul pe care va trebui să-l aibă organizaţia de la Buzău în cadrul acestor alegeri.

 Mai mult, cei doi şi-au exprimat convingerea că, la cum se prezintă lucrurile, buzoienii de la PRO România vor obţine un scor de două cifre la aceste alegeri, iar organizaţia va deveni una dintre cele mai puternice din ţară, vizita fiind şi o recunoaştere în acest sens. Ultimul care a luat cuvântul şi a avut doar aprecieri faţă de acţiunea la care au participat peste 400 de membri, majoritatea din Rm. Sărat şi localităţile limitrofe, dar şi din alte fiefuri ale judeţului, a fost Adrian Țuţuianu. Acesta,  la fel ca şi antevorbitorii săi, a avut doar cuvinte de laudă pentru organizatori şi s-a arătat dispus să ajute ori de câte ori va fi nevoie, graţie experienţei sale atât din perioada cât a ocupat un fotoliu de ministru, dar şi ca fost preşedinte al uneia dintre cele mai importante organizaţii din ţară a partidului de la guvernare, dezvăluind râmnicenilor că intră în familia PRO România.

De la Rm. Sărat, preşedintele Victor Ponta şi-a continuat periplul, cu destinaţia Bacău, unde era de asemenea aşteptat de membri PRO România de aici, urmând ca vizitele în Moldova să continue la Iaşi şi Piatra Neamţ.

Fostul deputat Gigi Coman, dedicat cauzelor umanitare!

Aseară, la sala de festivităţi a Consiliului Judeţean, la iniţiativa unui grup de oameni de bine, care s-au solidarizat în acelaşi scop, a avut loc un spectacol umanitar pentru ajutorarea unei fetiţe aflată în mare impas fiindcă suferă de o boală rară care necesită tratament de specialitate foarte scump. Sala a fost arhiplină, iar urna plimbată de organiozatori printre participanţii la manifestare a fost asaltată de cei care doreau să doneze, de la copii, până la părinţii impresionaţi de cazul Biancăi. Mai mult, chiar dintre cei care treceau întâmplător prin zonă, aflând despre ce este vorba, intrau în holul sălii de festivităţi de la CJ pentru a dona fiecare după posibilităţi.

De acest caz a aflat şi fostul deputat Gigi Coman, care a fost profund impresionat de cazul Biancăi şi a încercat să-şi ofere sprijinul fără mare tam tam, gestul său dorind să treacă neobservat, ca unul firesc pe care-l faci pentru cineva care nu-ţi poate da mai mult decât recunoştinţa sa. De aceea, nici nu a participat la eveniment, preferând să-şi ofere sprijinul a doua zi, direct către Bianca. Numai că s-a aflat, mai ales că suma donată a fost una generoasă, iar la întrebarea noastră de ce a procedat aşa, Gigi Coman ne-a răspuns simplu că a fost doar ceva instinctiv, din inimă şi va mai face astfel de gesturi, pentru că sunt mulţi oameni în suferinţă pe care nimeni, nici măcar statul nu-i bagă în seamă, iar singurii care le pot întinde o mână sunt tot cei care şi ei la rândul lor au avut perioade nefaste dar au reuşit să le depăşească.

Trofeul “Buzăul Sportiv”, ediţie aniversară - “România 100”

AS FC Galactic Buzău organizează la sfârşitul săptămânii, 7-9 decembrie,  cea de-a VII-a ediţie de iarnă a Trofeului „Buzăul Sportiv” – „România 100”. Competiţia este dedicată exclusiv juniorilor, este strucurată pe două categorii de vârstă, 2007 şi 2010 şi se anunţă una extrem de atractivă, cu nume importante în fotbalul juvenil la start, precum Petrolul Ploieşti şi Kinder Brăila, plus, în acest an, o participare internaţională - Zimbru Chişinău!
Competiţia este organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău şi Consiliul Local Buzău, alături de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău, Liceul cu Program Sportiv “Iolanda Balaş Soter” şi Consiliul Judeţean Buzău, cu sprijinul Buzăul Sportiv. Partener tehnic official - Decathlon România.
La categoria 2007 au confirmat prezenţa 14 echipe, care vor fi împărţite în două grupe a câte 7, primele 4 clasate din fiecare serie urmînd să facă pasul în sferturile de finală.
La categoria 2010 participă 10 echipe în două grupe a câte 5, care vor juca, de asemenea, fiecare cu fiecare, în sistem campionat, apoi primele 4 se vor califica în sferturile de finală.
La grupa 2007 partidele vor avea loc la Galactic Club şi la Club Calcetto, iar cele de la 2010 în sala LPS din Buzău.
 
Vali Stan, ex-Zimbru Chişinău va acorda premiile celor mai buni fotbalişti
Valentin Stan, antrenorul celor de la Metalul Buzău va fi prezent la festivitatea de premiere, acolo unde va acorda trofeele celor mai buni jucători din cadrul celor două categorii de vârstă. Tehnicianul #EchipeiBuzoienilor a evoluat pentru formaţia din Republica Moldova în perioada 2005-2008 (44 meciuri, 1 gol), vreme de trei sezoane, reuşind de două ori să devină vicecampion al principalei întreceri de peste Prut. Iată lista completă a oficialităţilor care vor acorda premiile în cadrul festivităţii programate duminică, pe terenul Galactic:
 
Constantin Toma, primarul mun. Buzău – primele trei locuri în cadrul ambelor categorii de vârstă. Cei aflaţi pe podium vor primi cupă, diplomă şi medalii pentru toţi componenţii.
Ion Viorel, fost jucător al reprezentativei naţionale a României, ex-component al FC Gloria Buzău, Oţelul Galaţi, Steaua Bucureşti, Rapid Bucureşti şi Vfl Bochum (Germania) – va acorda titlul destinat celui mai tehnic jucător din cadrul ambelor categorii competiţionale.
Adrian Petre, preşedinte AJF Buzău şi vicepreşedinte CJ Buzău – va înmâna trofeul golgheterilor celor două categorii de vârstă.
Andrei Piţigoi, manager Buzăul Sportiv – va înmâna premiile speciale destinate celor mai buni jucători în viziunea Buzăul Sportiv, din cadrul categoriei de vârstă 2007-2008.
Cezar Ionescu, fost arbitru Liga I – va înmâna diplomele şi medaliile arbitrilor AJF Buzău, care au oficiat în cadrul competiţiei.
Iulian Dăniţă, jucătorul buzoian cu cel mai mare număr de prezenţe la echipele din străinătate (Chernomorets Novorossijsk – Rusia, Liga I; Metalist Harkov şi Tavria Simferopol, Ucraina, Liga I; SV Sandhausen, Liga a III-a, Germania) – va acorda titlul acordat celui mai bun fotbalist din Republica Moldova.
George Vlad, director Palatul Copiiilor Buzău şi consilier local - va acorda titlul acordat celui mai bun antrenor din Republica Moldova.
Ştefan Leu, fost portar FC Gloria Buzău – va acorda titlul de “Cel mai bun portar” în cadrul ambelor categorii de vârstă.
Toţi participanţii vor primi medalii de participare, indiferent de poziţia finală în clasament.
 
Cezar Ionescu arbitrează finala la „2007-2008”
Unul dintre cei mai titraţi arbitri de fotbal din Liga I, Cezar Georgian Ionescu va oficia semi-finalele şi finala în cadrul categoriei de vârstă 2007-2008. În prezent arbitru de futsal şi mini-fotbal, buzoianul va onora invitaţia organizatorilor de a împărţi dreptatea în cadrul celei mai mari categorii de vârstă.
 
Atenţie! Se cântă imnul!
Imnul naţional se va auzi înaintea finalei din cadrul categoriei de vârstă 2007-2008, acolo unde este angrenată şi formaţia Zimbru Chişinău, cu două echipei. Momentul artistic va fi asigurat de către grupului vocal “Happy Kids”, coordonat de profesorul Oana Dobre la Palatul Copiiilor Buzău. Pe lângă imn, înaintea festivităţii de premiere, micuţii care alcătuiesc colectivul Happy Kids vor interpreta o serie de colinde, specifice acestei perioade a anului. Pe această cale, organizatorii ţin să-i aducă mulţumiri directorului de la Palatul Copiiilor Buzău, domnul George Vlad.
 
Buzăul promovat turistic
Cu sprijinul autorităţilor locale şi judeţene, în mapele oferite participanţilor se vor regăsi o sumedenie de materiale informative, cu caracter de promovare turistică a judeţului nostru. Astfel, pe lângă documentele necesare participării în competiţie, oaspeţii din judeţ şi din afara ţării vor primi magneţi, hărţi, cărţi, vederi, semne de carte şi alte broşuri menite să răspândească valorile Buzăului.
 
Meci amical între Ion Viorel şi prietenii vs. Echipa antrenorilor
Sâmbătă seară, după sfârşitul celei de-a doua zile a competiţiei, terenul Galactic din Buzău va găzdui un meci demonstrativ la care vor lua parte nume importante din fotbalul buzoian, care vor alcătui echipa Ion Viorel şi prietenii. Adversară va fi selecţionata tehnicienilor echipelor participante la cea de-a şaptea ediţie a Trofeului “Buzăul Sportiv”.
 
GRUPA 2008: GALACTIC BUZĂU, PETROLUL PLOIEŞTI, CSM FOCŞANI, ZIMBRU CHIŞINĂU 1, ZIMBRU CHIŞINĂU 2, VIITORUL MIZIL, NEW TEMPO BUCUREŞTI, VICTORIA TULCEA, AXA PLOIEŞTI, LUCEAFĂRUL NOUA GENERAŢIE, METALUL BUZĂU, VIITORUL BUZĂU, SCM GLORIA BUZĂU şi LUCEAFĂRUL CHIOJDU.
 
GRUPA A – CATEGORIA 2007-2008
VINERI, 7 DECEMBRIE, TEREN GALACTIC
13:00   Zimbru Chişinău (verde) vs. SCM Gloria Buzău
13:50   Metalul Buzău vs. Victoria Tulcea
14:40   CSM Focşani vs. Luceafărul Chiojdu           
15:30   Galactic Buzău vs. Zimbru Chişinău (verde)
16:20   SCM Gloria Buzău vs. Metalul Buzău
17:10   Victoria Tulcea vs. CSM Focşani
18:00   Metalul Buzău vs. Galactic Buzău
18:50   Luceafărul Chiojdu vs. Victoria Tulcea
19:40   CSM Focşani vs. SCM Gloria Buzău
 
SÂMBĂTĂ, 8 DECEMBRIE, TEREN GALACTIC
9:00     Zimbru Chişinău (verde) vs. Metalul Buzău
9:50     Galactic Buzău vs. CSM Focşani
10:40   SCM Gloria Buzău vs. Luceafărul Chiojdu
11:30   CSM Focşani vs. Zimbru Chişinău (verde)
12:20   Galactic Buzău vs. Luceafărul Chiojdu
13:10   Victoria Tulcea vs. SCM Gloria Buzău
14:00   Zimbru Chişinău (verde) vs. Luceafărul Chiojdu
14:50   Metalul Buzău vs. CSM Focşani
15:40   Galactic Buzău vs. Victoria Tulcea
16:30   Luceafărul Chiojdu vs. Metalul Buzău
17:20   Galactic Buzău vs. SCM Gloria Buzău
18:10   Zimbru Chişinău (verde) vs. Victoria Tulcea           
 
GRUPA B – CATEGORIA 2007-2008
VINERI, 7 DECEMBRIE, TEREN CALCETTO
13:00 New Tempo Bucureşti vs. Viitorul Buzău
13:50 Viitorul Mizil vs. AXA Ploieşti
14:40 Petrolul Ploieşti vs. Luceafărul Noua Generaţie
15:30 Zimbru Chişinău (galben) vs. New Tempo Bucureşti
16:20 Viitorul Buzău vs. Viitorul Mizil
17:10 AXA Ploieşti vs. Petrolul Ploieşti
18:00 Viitorul Mizil vs. Zimbru Chişinău (galben)
18:50 Luceafărul Noua Generaţie vs. AXA Ploieşti
19:40 Petrolul Ploieşti vs. Viitorul Buzău
 
SÂMBĂTĂ, 8 DECEMBRIE, TEREN CALCETTO
9:00 New Tempo Bucureşti vs. Luceafărul Noua Generaţie
9:50 Viitorul Mizil vs. Petrolul Ploieşti
10:40 Viitorul Buzău vs. Luceafărul Noua Generaţie
11:30 Petrolul Ploieşti vs. New Tempo Bucureşti
12:20 Luceafărul N.G.  vs. Zimbru Chişinău (galben)
13:10 AXA Ploieşti vs. Viitorul Buzău
14:00 New Tempo Bucureşti vs. Luceafărul Noua Generaţie
14:50 Viitorul Mizil vs. Petrolul Ploieşti
15:40 Zimbru Chişinău (galben) vs. AXA Ploieşti
16:30 Luceafărul Noua Generaţie vs. Viitorul Mizil
17:20 Zimbru Chişinău (galben) vs. Viitorul Buzău
18:10 New Tempo Bucureşti vs. AXA Ploieşti
 
DUMINICĂ, 9 DECEMBRIE, CALCETTO / GALACTIC
9:00 Meci Z: 1A ........................... vs. 4B ...........................
9:50 Meci V: 2A ........................... vs. 3B ...........................
10:40 Meci Y: 1B ........................... vs. 4A ...........................
11:30 Meci X: 2B ........................... vs. 3A ...........................
12:20 Meci: S1 Z ...........................vs.  V ...........................
13:10 Meci S2: X ........................... vs. Y ...........................
14:00   Finala mică: ........................... vs. ...........................
15:00   Finala mare: ........................... vs. ...........................
16:30   FESTIVITATEA DE PREMIERE – TEREN GALACTIC
 
GRUPA 2010
GALACTIC BUZĂU, PETROLUL PLOIEŞTI, KINDER BRĂILA, LPS BUZĂU 1, LPS BUZĂU 2, VICTORIA TULCEA, LUCEAFĂRUL NOUA GENERAŢIE, METALUL BUZĂU, VIITORUL BUZĂU şi SCM GLORIA BUZĂU.
 
Grupa 2010 / Sala LPS
Vineri, 7 decembrie
13.00 (Gr.A): Victoria Tulcea – Petrolul Ploieşti
13.50 (Gr.B): Metalul Buzău – Galactic Buzău
14.40 (Gr.A): Gloria Buzău – LPS 3 Buzău
15.30 (Gr.B): Viitorul Buzău – LPS 1 Buzău           
16.20 (Gr.A): Luceafărul N.G. – Victoria Tulcea
17.10 (Gr.B): Kinder Brăila – Metalul Buzău
18.00 (Gr.A): Gloria Buzău – Petrolul Ploieşti
18.50 (Gr.B): Galactic Buzău – Viitorul Buzău
 
Sâmbătă, 8 decembrie
9.00 (Gr.A): LPS 2 Buzău – Victoria Tulcea
9.50 (Gr.B): LPS 1 Buzău – Metalul Buzău
10.40 (Gr.A): Petrolul Ploieşti – Luceafărul N.G
11.30 (Gr.B): Galactic Buzău – Kinder Brăila
12.20 (Gr.A): Gloria Buzău – Victoria Tulcea
13.10 (Gr.B): Viitorul Buzău – Metalul Buzău
14.00 (Gr.A): LPS 2 Buzău – Luceafărul N.G
14.50 (Gr.B): LPS 1 Buzău – Kinder Brăila
15.40 (Gr.A): Petrolul Ploieşti – LPS 2 Buzău
16.30 (Gr.B): Galactic Buzău – LPS 1 Buzău
17.20 (Gr.A): Gloria Buzău – Luceafărul N.G
18.10 (Gr.B): Viitorul Buzău – Kinder Brăila
 
Duminică, 9 decembrie
Sferturi de finală
9.00 (Sf1): 1A .................................. – 4B .....................................
9.50 (Sf2): 2A .................................. – 3B .....................................
10.40 (Sf3): 1B .................................. – 4A ..................................
11.30 (Sf4): 2B .................................. – 3A ....................................
Semifinale
12.20 (S1): Sf1 .................................. – Sf2 ....................................
13.10 (S2): Sf3 .................................. – Sf4 ....................................
14.00: Finala mică .................................. – .....................................           
15.00: Finala mare .................................. – .....................................           
16.30: Festivitatea de premiere

Sâmbăta, ca hoţii?! Tomiţă ştie de ce...

Strada din imagine, aflată în cartierul Dorobanţi, a fost asfaltată anul trecut. S-au delimitat şi amenajat locurile de parcare pe care bunii cetăţeni le-au plătit la Primărie. Doar că săptămâna trecută, la sfârşit, mai precis sâmbătă spre seară, ea a fost băgată cu forţa în reabilitare, asfaltul neînvechit a fost răzuit şi a plecat spre o destinaţie necunoscută. Poza făcută la faţa locului, unde peste 15 muncitori păziţi de doi comunitari cu burtă, lucrau de zor cu mături şi lopeţi, este elocventă, iar locatarii de la blocurile adiacente comentau de zor despre banii aruncaţi pe ceva ce nu trebuia nici măcar reabilitat, nu refăcut de la zero. Un nou exemplu despre adevărul vorbelor devenite celebre, noaptea ca hoţii, dacă ne referim la ora târzie şi ziua aleasă, subiect asupra căruia vom reveni că mai avem amănunte... şi despre strada cu Şcoala nr.7 din Dorobanţi, asfaltată doar pe centru.

Cel mai mare şi mai nou IDM Dinamic s-a deschis pe Şoseaua Spătarului!

În prezenţa autorităţilor locale, a unor oameni de afaceri importanţi în plan local şi nu numai, dar şi a investitorilor care au făcut posibil acest fapt, s-a deschis probabil cel mai complex magazin de profil în care micii meseriaşi sau chiar firme de profil vor găsi de la unelte pentru mici intervenţii, scule şi utilaje complexe. Situat pe şoseaua Spătarului, la mică distanţă de municipiu, magazinul dispune de un spaţiu generos, unde consultanţi de specialitate îi vor ajuta cu păreri avizate pe clienţi în luarea unor decizii pentru o cât mai bună alegere. Oferim zece puncte din suflet acestui obiectiv, am fost acolo şi ce am văzut ne-a impresionat, cu o singură menţiune, cârcotaşi cum ne ştiţi. Deschiderea a fost puţin, foarte puţin, pentru că nu l-a ascultat nimeni, umbrită de luarea de cuvânt a primarului Tomiţă, care a confundat probabil  locaţiile, şi în loc de un mare magazin, s-a crezut la inaugurarea vreunei puşcării sau sediu DNA, dând-o în corupţie şi alte aberaţii care nu-şi aveau locul la un astfel de eveniment.

 

Hidro Salt B92 este penală! Tomiţă la fel?! Azi o vom demonstra iar luni vom trece la fapte!

Un adevărat uragan au stărnit dezvăluirile noastre de zilele trecute,  mulţi dintre cititorii nostri fiind deosebit de interesaţi de subiect, ba mai mult, oferindu-se să ne ajute pentru a demonstra ilegalităţile firmei preferate de cetăţeanul vremelnic ocupant  al fotoliului de la Primărie, Toma Constantin. Informaţiile primite de la aceştia, coroborate cu cele oferite de un consilier local care se luptă de multă vreme pentru binele buzoienilor, duc la o singură concluzie logică, pe care o vom demonstra şi faptic începând de luni, pentru a oferi material de studiu organelor abilitate, şi aici ne adresăm Inspecţiei în Construcţii, Poliţiei Economice, Parchetului şi DNA, la mijloc fiind vorba de un ales local. Pentru că firma Hidro Salt B92 este o tristă moştenire, revenită în peisajul lucrărilor din Buzău după ce primul care a adus-o la masa bogaţilor e fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, acum puţin la bulău, Cristinel Bâgiu. Legătura dintre cei doi, Bâgiu şi Băiculescu, patron al firmei, este localitatea Bădila, comuna Pârscov, unde erau vecini, s-au cunoscut şi au bătut palma. Din fericire pentru buzoieni, firma n-a făcut prea mulţi purici în plan local, fiind mult mai ocupată cu datul ţepelor prin ţară.

Asta  până când votul neinspirat al buzoienilor l-a propulsat pe cetăţeanul Toma Constantin la Primărie, iar firma Hidro Salt vine la Buzău, câştigă licitaţiile pentru asfaltarea celor cinci loturi  în care au fost împărţite străzile de pământ intrate în proiectul de asfaltare, şi se pune pe treabă. Doar că o treabă de mântuială, după cum se vede şi cu ochiul liber, fapt reclamat nouă de beneficiarii lucrării, buzoienii care locuiesc pe aceste străzi. Pentru că, şi de aici e treaba organelor, noi doar sesizăm, ar trebui verificate cu mai multă atenţie lucrările, că sigur se vor mai duce şi alţii la puşcărie. În condiţiile în care certificatele de conformitate, o spun membri din CLM, ar putea fi false, pentru executarea lucrărilor fiind folosită piatră rotunda de râu, nu piatră concasată, aşa cum era în proiect şi s-au angajat reprezentanţii firmei. Mai mult, primul strat de piatră simplă care se pune înainte de asfalt este de aceeaşi categorie dar în acte trecută ca şi concasată, sau mai rău, nu s-a folosit  piatră deloc ci răzuială luată gratis de la Urbis Serv, după unele lucrări specifice făcute de firma primăriei prin oraş. O reţetă brevetată cu success de alt preşedinte de CJ, Mocanu, la Drumul Vinului, atunci când OLAF-ul s-a ocupat de caz.

Tot ce am prezentat mai sus e cât se poate de penal, e furt pe faţă, vom explica luni de ce şi ce vom face, fără a omite un alt aspect foarte important în economia acestei ţepe de proporţii de care primarul este imposibil să nu ştie. Sau poate nu ştie, află acum şi va face ce se cuvine, rezilierea contractului, solicitarea de daune şi sesizarea autorităţilor. Firma căreia i s-a dat această lucrare de anvergură şi de sute de milioane nu are nici un fel de utilaje  proprietate, cele câteva cu care lucrează fiind închiriate, dar avem semnale că va rămâne şi fără ele pentru că nu şi-au plătit datoriile iar proprietarii se pregătesc să le ia înapoi. Ne întrebăm atunci cum a câştigat licitaţia, fără utilaje, fără muncitori, are mulţi prestatori zilieri sau la negru, spun sursele noastre, a căror singură legătură cu drumurile e că merg pe ele. De aceea, cu sprijinul unor oameni de bine, luni vom lua mostre de asfalt şi de sub asfalt pentru a fi analizate de o firmă de specialitate, şi comparate ulterior cu documentele de recepţie şi certificatele de conformitate pe care le vom obţine de la primărie conform Legii 544/2001 a dreptului la informaţie.Staţi aproape...