IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

Primarul Constantin Toma "atrage" rechinii imobiliari!!!

"Primarul Buzăului alege să dea bani la rechinii imobiliari din Belgia, în loc să facă locuinţe pentru tineri prin programele statului român. Aşa se fac strategiile de dezvoltare din biroul de primar, pentru “Buzăul cu covrigi în coadă”.

ATENŢIE! … din cauza “LIPSEI SOLICITĂRILOR DIN PARTEA PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI BUZĂU” (vezi foto 1), ANL NU va construi locuinţe pentru tineri la Buzău.

Citește mai departe:Primarul Constantin Toma "atrage" rechinii imobiliari!!!

Discriminare la Cilibia!? Primarul mafiot și directoarea școlii aplică legea junglei!

Un nou caz  grav, de discriminare pe diferite motive inventate, și care-i are drept protagoniști pe primarul mafiot și directoarea școlii din localitate  ne-a fost semnalat ieri de la Cilibia. Scandalul a izbucnit după împărțirea de către directoarea Dana Guteniuc a tabletelor pentru copii fără pobibilități dar cu apetit pentru învățătură și care vor să facă școală și de acasă, în condițiile pandemiei care a închis unitățile de învățământ.

În acest caz, al directoarei care a refuzat sa-i dea tabletă și micutei Anamaria care aștepta cu mari speranțe să-și poată vedea învățătoarea și să facă lecțiile, așteptăm cu mare interes un punct de vedere și din partea Inspectoratului Școlar Buzău.  Mai ales că am aflat că directoarea a dat examen de două ori și l-a picat, dar cu toate acestea este ținută pe funcție. Iar atunci când mama fetiței a încercat să poarte o discuție civilizată cu Dana Guteniuc, aceata a jugnit-o fără motiv, folosind cuvinte care nu pot fi reproduse din stimă pentru cititori. Străin de această manevră nu ar fi nici primarul Ion Enache, sub al cărui aspect de mafiot, cum l-am gratulat noi, se ascund doar interese politice. Și cum lumea nu prea l-ar mai vrea, gasește diferite tipuri de constrângere pentru a-i forța pe oameni ca la viitoarele alegeri să-i ofere votul, vezi tăierea abuzivă a ajutoarelor sociale, caz prezentat în urmă cu puțin timp de noi cu subiect și predicat.  Vom reveni, că la Cilibia se întâmplă multe... si vom dezvalui in curand afacerile oneroase si de multi bani din spatele celor doi

 

Mărăcineni, „oraşul” de lângă oraş

Fără doar şi poate, ziua de 26 ianuarie 2020 poate fi catalogată drept un nou început în activitatea Primăriei Mărăcineni, când peste 100 de locuitori din toate cele trei sate componente au participat la întâlnirea lunară cu reprezentanţii administraţiei publice locale. Obiceiul a fost împământenit de actualul administrator public Constantin Dumitru, care de la primul mandat de primar câştigat la alegerile locale din mai 2008, la fiecare sfârşit de lună s-a întâlnit cu cetăţenii, şi pentru a primi critici, dar mai ales pentru identificarea soluţiilor la problemele de interes public. Duminică a fost pentru a 140-a oară, iar sala Căminului Cultural din satul Potoceni a fost aproape neîncăpătoare. Surprinzător, dar la modul plăcut, după cum avea să remarce chiar administratorul public Constantin Dumitru, mai mult de jumătate dintre participanţi au fost tineri.

A fost şi momentul în care Constantin Dumitru şi-a anunţat intenţia de a candida, la alegerile locale din iunie, a.c., pentru încă un mandat de primar, dar şi pentru a oferi ultimele informaţii privind stadiul proiectului de investiţii pentru înfiinţarea reţelei de gaze naturale la Mărăcineni. De altfel, acesta este proiectul care a fost abordat de toţi cei care au condus administraţia locală, ca primar al comunei Mărăcineni, începând cu Ion Catinca – primele încercări în anul 1992, pentru ca acel proiect să fie preluat de Ion Drăghici, ajungându-se ca acum tandemul Constantin Dumitru – Victor Potoceanu să realizeze nu mai puţin de patru variante la proiectul iniţial. Informaţia sigură este că TRANS GAZ are prevăzut în planul de investiţii pentru anul în curs lucrările de subtraversare a râului Buzău (inclusiv canalul hidroenergetic), ceea ce înseamnă că în câteva luni va putea fi montată staţia de distribuţie, care va fi amenajată în zona satului Potoceni, la graniţa cu satul Măteşti. Finanţarea pentru realizarea efectivă a reţelei de distribuţie a gazului pe teritoriul comunei a fost aprobată încă de pe timpul guvernării pesediste, iar dacă acum noua guvernare ar „periclita” etapele în derularea lor, Constantin Dumitru a anunţat că ar putea fi angajat un împrumut bancar, cu acordul Consiliului Local.

Odată instalată reţeaua publică pentru alimentarea gospodăriilor cu gaze naturale, ar fi completată şi gama de servicii publice deja în funcţiune la Mărăcineni: reţea de apă potabilă, reţea de canalizare, serviciu de gestionare a deşeurilor menajere, reţea de iluminat public extinsă şi modernizată, ceea ce ar justifica afirmaţia că, din această perspectivă, comuna Mărăcineni ar putea funcţiona ca un oraş!

(Sursa: www.munteniadebuzau.ro)

Doru Muzgoci acuză!!! Sondaje otravite si mincinoase la Patarlagele !

Iată ce scrie bunul meu prieten Doru pe blogul său sugestiv intitulat Proiect Nehoiu... mi-am permis sa-l preiau pentru ca tot ce veti citi e doar un mare adevar...

 Vazand cati "vectori de opinie"se adreseaza marelui public in aceste zile, am decis sa iau o pauza prelungita si sa observ,sa invat si sa analizez . Sondajul de opinie de la Patarlagele, daca se poate numi asa ceva,cel care chipurile masoara sansele competitorilor din alegerile locale de anul viitor, m-a scos din amorteala.Am obligatia fata de Patarlagele pe care il servesc,fata de colegii mei valorosi din Pro Romania Patarlagele,fata de adevar.Mai infierbantati, ceilalti competitori politici de la Patarlagele, isi mai dau......pumni.... asa printre doua randuri vulgare pe internet,noi insa vom vorbi doar de noi si de oamenii nostrii,vom vorbi de cifre si adevar. In recentele alegeri la care se raporteaza toata lumea politica,echipa Pro Romania Patarlagele, care s-a format in jurul persoanei mele,ca responsabil zonal,a obtinut un scor de aproape 15% , gratie oamenilor pe care am reusit sa-i adunam in echipa si asta intr-un timp foarte scurt.Mihai Vladescu,Adrian Iliescu si nu in cele din urma Viorel Tanase sunt doar trei lideri care servesc Patarlagele prin munca lor,prin dragostea lor pentru oras,sunt trei oameni care impreuna cu susbsemnatul,pentru ca si eu Doru Muzgoci fac parte din echipa ca si Gabi Golea si altii,am creat plus valoare pentru acest oras,locuri de munca,taxe si impozite pentru bugetul local si national.Prieteni cu cartea,colegii mei au valoarea morala si intelectuala sa vorbeasca despre educatie,administratie si economie.Provoc toate echipele concurente la dezbateri televizate!La Valea Lupului si la Maruntisu, scorul nostru a fost unul de invidiat chiar de catre pnl si psd in foarte multe localitati din judet. Am obtinut 26,5%respectiv 19,5%,rezultate care ne indreptatesc la speranta, ne dau incredere.Este adevarat,localele nu seamana cu europarlamentarele ,dar sunt o borna de plecare,sunt un reper,iar atunci cand scorurile aratate mai sus, sunt peste media partidului la nivel national si judetean ,este doar meritul echipei si al oamenilor care o compun . Sa iesi si sa spui ca echipa asta este la si altii,adica nu exista in asazisul sondaj, este o jignire.Numai pentru ca oamenii nostrii sunt seriosi, muncesc si nu se bat pe la colturi,sau nu se injura pe internet ,este prea mult.Ne respectam competitorii oricine ar fi ei,dar nu vom sta cu mainile in san la atacurile necivilizate ,atunci cand vor avea loc.Arogantei de astazi, am raspuns doar cu blandete!Nu abuzati de buna crestere a echipei Pro Romania!Nosce te ipsum!

 

Ultima oră, Buzăul se pregătește pentru o aterizare forțată!

Am citit zilele trecute la ziarul de casă al primarului dator vândut la bănci, prsoane fizice și firme că Buzăul este o oază de verdeață care se bate de la egal la egal cu Dubaiul. Mai ales când plouă, refulează toate canalele și mirosul de căcat, oricât de urât sună ăsta e adevărul,  inundă papilele olfactive ale cetățenilor cu drept de vot care i-au tras un pumn în bot la recentele alegeri. Adică în timp ce Bășcodeală turna ciment, ca mafioții, Toma plantează lalele iar câinii care nu mai sunt jenați la popou când își fac nevoile sunt extrem de mulțumiți. Doar că noi am mai descoperit ceva, și vă spunem și vouă cu bucurie, strada Tăbăcari va fi cea mai verde, pentru că aici, iarba crește direct prin asfalt, chiar pe mijlocul străzii, fapt demn de menționat în Cartea Recordurilor.

 Asta de încălzire, pentru că altul e subiectul, avionul de la intrarea în municipiu, o epava luată pe doi lei de la dezmembrări, la fel ca autobuzele care circulă haotic prin oraș, că lui Toma nu-i plac decât epavele, de aceea când era mic probabil nu știa de la mare decât de stațiunea Costinești. Lăsăm la o parte faptul că nu-și are rostul, probabil șoferii neatenți la trafic și cu ochii beliți la ciuruc vor executa  tamponări ușoare pe bandă rulantă, dar hai să dăm un motiv de gândire celor care au eliberat avizele. La primul uragan, taifun sau vânt foarte puternic, pentru care astfel de obstacole sun fulgi, vă dați seama ce dezastru ar fi dacă MIG-ul lui Toma va zbura  la propiu, și va ateriza forțat pe mașini sau chiar mai rău, mai ales că stă bine, pe direcția vântului și e și ridicat ca să-i facă fenomenului viața mai ușoară...

 

Cu Toma și Săvuleasca în Norvegia... a început devalizarea Companiei de Apă!!!

Mai bine de un an s-a străduit primarul Constantin Toma să-l schimbe pe Ionel Tescaru de la șefia Companiei de Apă, mințind cu nerușinare buzoienii că e un om rău care încasează apa de ploaie și le va mări costurile. Surpriză mare, atunci când a reușit să-l înlăture, ilegal am spune noi, pe Tescaru și s-o pună...(nu să i-o pună, perverșilor), pe Simona  Săvulescu directoare, aia care i-a falimentat lui toate firmele, buzoienii au început să fie taxați pentru apa meteorică. Iar prețul apei de la robinet, ținut în frâu de Tescaru, pur și simplu a explodat, ca să nu mai vorbim de serviciile de canalizare, taxate degeaba, că în zilele toride orașul pute ca o hazna.

Mai spunea, a se citi mințea, primarul Toma în acea perioadă de război, că membri din consiliul de administrație al companiei de Apă iau bani nesimțiți, dar când va veni un director competent, indemnizațiile de ședință vor scădea, ca și salariul directorului. Din nou  surpriză de proporții, nu numai că a încasat din prima zi același salariu ca și fostul director, unii spun că puțin crescut, dar adepta Planului Kaizen și-a dat, cu nesimțirea moștenită probabil de la șeful său, o primă de performanță, în condițiile în care majoritatea salariilor din Companie au scăzut, iar mulți dintre angajați se află pe listele de restructurări.

Și ca să nu uităm, poate cea mai mare minciună a lui Toma, că fostul hotel al partidului e o mare afacere din care unii au profitat, n-am văzut nici o clipă vreo intenție a noii conduceri de a-l vinde și a recupera banii. Mai mult, s-au făcut investiții colosale, de milioane de euro, pentru amenajarea sa și mutarea sediului Companiei, în timp ce se pare că pentru actualul sediu central au fost găsiți deja cumpărători. Și vă dăm și o picanterie, la viitorul sediu, construit de comuniști cu simț de răspundere pentru a-i caza pe tovarăși, s-a scos toată marmora plus alte materiale de calitate, care au luat o destinație necunoscută. În loc, a fost montată gresie de proastă calitate de o firmă care a făcut lucrări scumpe și proaste, suferind de lipsă de personal specializat. Vom veni în curând și cu amănunte despre aceasta că e  un subiect separat.

Asupra aspectelor de mai sus am mai scris, noi poate am fost singurii care au făcut dezvăluiri complete în timp vizavi de acest subiect, și tot atunci anunțam că mișcările lui Toma și ale Simonei  Săvulescu fac parte dintr-un plan complex de devalizare a Companiei de Apă. Plan care începe să se concretizeze, spun sursele noastre, și e doar o chestiune de timp până se vor finaliza. Pentru că, ultima informație primită din interior ar trebui să-i îngrijoreze în primul rând pe angajații care o duc din ce în ce mai greu fără vreo speranță că lucrurile se vor redresa. Este vorba despre sumele încasate de membri Consiliului de Administrație, peste 800 de milioane de lei vechi, adică peste 7000 de lei de căciulă, în timp ce pe vremea fostului director, plata pentru o ședință de consiliu nu depășea 1500 de ron.

Iar după ce a plătit acești bani din banii instituției, directoarea Simona Săvulescu a plecat, spun sursele noastre, cu șeful său tocmai în Norvegia, țara fiordurilor, pentru ca acesta din urmă să-și lingă rănile lăsate de europarlamentare unde n-a reușit să contabilizeze voturi în contul partidului, de era cât pe ce să primească o scumieră..., o agendă..., sau  chiar pe amândouă în cap... prietenii știu de ce. Nu știm cine a plătit excursia, nici pe celelalte, astfel de escapade fiind o obișnuință pentru cei doi, și nici ce au făcut acolo, putem doar să bănuim, că doar n-u s-au dus la topit zăpadă. Iar dezvăluirile vor continua și zilele următoare, pentru că în cauză nu se află doar Compania de Apă, se pare că Toma are pus la punct un plan mult mai complex de falimentare a Buzăului, din care face parte și URBIS Serv, o companie aflată foarte aproape de colaps în ciuda investițiilor de milioane de euro din ultima vreme.

 

EXPLOZIV! Mafia atestatelor lovește la Filipescu!

După mafia permiselor auto, despre care noi am mai scris și care a fost destructurată și la Buzău, o mare pată neagră asupra unei firme de profil la data respectivă, o nouă caractiță își întinde încet dar sigur tentaculele asupra județului, și are legătură directă cu obținerea atestatelor de către șoferii profesioniști. Faptul este cunoscut, dar asupra informațiilor domnește legea tăcerii, deși încrengăturile merg până la Ministerul Transporturilor, după cum veți vedea. Până acum, când redacția noastră o intrat în posesia unor informații incendiare, care vor sesiza probabil organele abilitate, și vor produce un cutremur de proporții, mai ales că din această încrengătură nu lipsesc oameni ai firmei implicate și în scandalul permiselor obținute cu șpagă, dar și oameni grei din Minister, personaje ale căror rude sau acoliți fac legea la Buzău. O vom lua cu începutul însă, și-i vom cita pe colegii de la știripesurse.ro, care la sfârșitul anului trecut au ridicat puțin vălul de deasupra caracatiței, fără a știi însă că ramificațiile, așa cum vom arăta noi, sunt mult mai mari și mai ascunse.

Iată deci ce scria la data respectivă una dintre cele mai bine informate publicații on line din țară

Transportatorii cer intervenţia DNA şi ANI: Ministrul Transporturilor 'serveşte anumite grupuri de interese'

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) atrage atenția asupra unei situații despre care susţine ar trebui să fie analizată puțin de Agenția Națională pentru Integritate și de DNA. "Toate acțiunile actualului ministru al Transporturilor arată că acesta servește anumite grupuri de interese, încă din anul 2015", susţine COTAR, într-un comunicat trimis redacţiei STIRIPESURSE.RO.

"Lucian Șova este cel care a adus, în anul 2015, acele modificări la Legea 38/2003 care au legalizat pirateria, respectiv introducerea sintagmelor „în mod permanent” și “în mod repetat”. Actualul ministru al Transporturilor a continuat în mod permanent să demonstreze că vrea doar să servească anumite grupuri de interese care vor să îngroape orice afacere legală, pentru a înlocui această piață cu una a pirateriei.

Actualul ministru al Transporturilor și prietenul domniei sale, Corneliu Dumitriu, pe care și l-a adus pe post de coordonator tehnic( functie care nu exista in organigrama MT) , au încercat să provoace haos și în transportul de persoane prin curse regulate, vrând să modifice legislația pentru a liberaliza piața transporturilor rutiere de persoane cu câteva luni înainte de atribuirea de la începutul anului 2019. Și aceste modificări pe care a-ncercat să le forțeze în mod inexplicabil ministrul Transporturilor servesc, probabil, tot unor grupuri de interese.

De altfel, Corneliu Dumitriu este un fost coleg de facultate și chiar de cameră de cămin al ministrului, pe care Lucian Șova nu doar l-a adus în minister, dar se pare că vrea să-l numeasca intr-o funcție strategică, deși este în conflict de interese. Corneliu Dumitriu va căpăta un post de șef seviciu, exact în cadrul Direcției de reglemenătri din cadrul MT, ministrul Lucian Șova a pus să se organizeze un așa-zis concurs, astfel încât acesta să fie sigur câștigător - concurs organizat astăzi și mâine (15-16 noiembrie 2018).

Incompatibilitatea domnului Corneliu Dumitriu este foarte clară, din moment ce soția lui este lector la Buzău, la un centru de formare profesională în transporturi. Acest centru este autorizat chiar de Directia de transport rutier, ceea ce îl va face pe Dumitriu supervizorul soției sale, ca viitor șef serviciu în cadrul Directiei de reglementări. Dacă va ocupa această funcție în MT, domnul Dumitriu va răspunde de partea de examinări și va participa sau va trimite personal influențat de acesta la examinări.

Ministrul Lucian Șova vrea să fie sigur că prietenul lui, pe care l-a adus deja pe post de coordonator tehnic, va rămâne la Ministerul Transporturilor, exact acolo unde se fac modificările legislative și unde funcționarii publici participă la examinări, încasând zeci de mii de lei lunar,in plus fată de salariu, culmea, tot ca urmare a unei modificări legislative facute de actualul ministru, Lucian Șova, în iunie 2014, când era doar parlamentar.

Mai mult, funcția de coordonator tehinic în cadrul Direcției de transport rutier din MT a fost introdusă doar pentru prietenul ministrului, Corneliu Dumitriu, fost angajat al ARR Buzău. Probabil că pentru aceste funcții, pe Corneliu Dumitriu îl recomandă calitatea de fost coleg de cameră, în studenție, al actualului ministru.

“Ministrul Lucian Șova a declarat că transportatorii dețin de 15 ani monopol pe piață, deși nici măcar nu înțelege ce ar însemna acest monopol. Vrem să ne explice domnul ministru Lucian Șova dacă împreună cu prietenul său, Corneliu Dumitriu, a pus la cale toate modificările la Ordinul 980, care pune transportatorii români în imposibilitatea de a se pregăti pentru atribuirea de la începutul anului 2019, astfel încât să fie avantajați cei care practică pirateria. Oare ce ne mai pregătește domnul ministru, împreună cu incompatibilul fost coleg de cameră, Cornel Dumitriu, cel care astăzi sușține, fără a avea dreptul, examenul pentru ocuparea postului de șef serviciu, care sigur va ieși pe primul loc, din jobenul lui Lucian Șova? Ne întrebăm cine va folosi bagheta magică”, a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

COTAR cere organelor abilitate ale statului să cerceteze pentru cine insistă domnul Șova să facă modificări legislative și dacă nu cumva cineva a beneficiat de foloase necuvenite pentru modificările la acest ordin. Dacă ministrul va insista cu acest demers, transportatorii vor organiza cel mai mare protest, la nivel național, la care vor participa membri,nemembri precum si alte federatii,asociatii din transport. COTAR a solicitat o întâlnire cu doamna prim-minstru, pentru a-i prezenta ce abuzuri a facut și face domnul ministru Lucian Șova, astfel încât protestul va fi organizat în fața Guvernului Românie", se arată în comunicatul COTAR.

Am aflat-o și pe-asta... de ce și-a luat Toma concediu!!!

Cu poprire pe salariu, cu sute de milioane de dat înapoi la băncile  țepuite și cu un mare gol în stomac, după ce și-a dat seama că nu-i va ieși falimentarea Companiei de Apă, primarul Toma a intrat subit în concediu. Ne-am gândit că, doamne ferește, i-a fost rușine după ce l-am prins cu minciuna în preblema bazinului de înot, dar ne-am dat seama că nu e cazul, omul are obrazul mai gros decât gumarii cu care se încalță, reminiscență de pe vremea când scotea bălegarul la Țintești. După care, FB a făcut lumină și ne-a devoalat adevăratul motiv al acestei fugi de la Primărie. Azi e ziua lui, o spune prietenul nostru cel mai bun, și cum  omul e învățat doar să ia, să dea niciodată, a preferat să se ascundă ca să nu le facă cinste colegilor. Sec și la obiect...

 

L-am prins cu minciuna!

Toma n-a vrut niciodată Bazinul de la Lepădatu, intenţia sa fiind să construiască unul nou de multe milioane de euro cu o firmă de casă care să-i "achite" parandărătul. Iată dovada, comunicatul oficial al firmei care deţine Bazinul Olimpic din Buzău.

Un fleac, l-au ciuruit! Primul pas pentru falimentarea Companiei de Apă a fost făcut!

Zilele trecute, sursele noastre bine informate ne-au dezvăluit că primarul Toma, prin mâna sa dreaptă, directoarea Săvulescu, aceeași care i-a falimentat cu  succes toate firmele personale din cadrul GRUP Romet și nu numai, a făcut primul pas pentru distrugerea Companiei de Apă. N-o să vorbim despre reducerile salariale preconizate, pe care salariații le vor simți în propriile buzunare, de circa trei la sută doar la îceputul anului, pentru că așteptăm sindicatul acestei societăți să-și facă treaba și după măsurile de protest să ne contacteze pentru a-i oferi sprijin mediatic. O să spunem doar că, după demiterea ilegală, în viziunea noastră, a directorului Tescaru, în cadrul Companiei de Apă Buzău va fi înregistrată o premieră negativă în ceea ce privește atât profitul brut al societății cât și sumele alocate pentru investiții. Astfel, în condițiile în care profitul ar fi trebuit să crească, începând din acest an Compania încasând un nou bir pe spatele buzoienilor, contravaloarea apei meteorice, Directoarea Săvulescu a mers la Primărie, principalul acționar, cu un buget fantasmagoric, făcut parcă pe picior. În acest buget, profitul preconizat este mai mic cu circa 30 la sută față de anii precedenți, deși prețurile nu s-au modificat față de 2018. Iar investițiile, rețeaua fiind una de tot rîsul, scad și ele cu 12 la sută, spun sursele noastre, directoarea Săvulescu punând accent pe cârpelile ocazionale, singurele de unde se pot prădui fonduri, spunem noi. La toate acestea, se adaugă o serie de măsuri menite să aducă societatea în colaps, măsuri pe care noua conducere le va implementa pe parcursul anului conform unui plan folosit cu succes la firmele lui Toma, Kaizen, și care vor duce la un singur deznodământ, un faliment răsunător, ca la alte societăți ale primăriei după venirea acestuia la Palat. Vom reveni