IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

Primul Congres PRO România, echilibru şi competenţă

Duminică, la  RomExpo Bucureşti, a avut loc primul Congres al celei mai noi formaţiuni politice din România, partidul înfiinţat şi condus de ieri oficial de Victor Ponta, cel care, aşa cum a spus chiar preşedintele său, propune un model nou pe scena politică prin promovarea unei gândiri de incluziune socială, de factură liberală  în economie şi progresistă în ceea ce priveşte drepturile şi libertăţile fundamentale. Este un proiect politic care vrea să îi implice şi să-i reprezinte  pe toţi cei care cred în România, în potenţialul său uman şi natural, un laborator politic în care oameni competenţi construiesc şi aplică proiecte concrete pentru dezvoltarea ţării, cu masterplanuri bine gândite în toate domeniile de activitate. Pentru că PRO România va propune doar oameni şi proiecte care merită un vot pentru, în care dialogul şi consultarea permanentă vor reprezenta principii de bază în construirea politicilor publice, iar criticile şi opiniile cetăţenilor vor fi de fiecare dată luate în considerare pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu toţi aceia care vor binele acestei ţări.

Primul congres al PRO România, aşa cum am spus şi mai sus, s-a desfăşurat într-o armonie perfectă cu cei prezenţi, iar cuvintele de ordine, des folosite de toţi cei care au venit în faţa microfonului au fost echilibru şi competenţă, la unison cu marea majoritate care s-a săturat să fie condusă de nulităţi politice şi intelectuale, fără a da exemple pentru că fiecare ştie despre ce este vorba. Invitat de onoare, primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, în calitatea sa de  Preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România, s-a raliat la ideile PRO România şi a urat succes în acest demers politic singurului partid din România care va servi doar intereselor românilor şi va promova valorile, aşa cum e şi firesc într-o societate democratică. Odată cu alegerea lui Victor Ponta preşedinte, la sfârşitul congresului, cei aproape o mie de delegaţi cu drept de vot au dat girul lor celor trei prim vicepreşedinţi, Nicolae Bănicioiu, Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu.

Delegaţia buzoiană a PRO România a numărat 20 de persoane, care au votat în unanimitate cu echipa de la vârf a partidului, respectiv cu cei enumeraţi mai sus. Ea a fost condusă de coordonatorul desemnat pentru înfiinţarea filialei locale la Buzău, Felix Rache,  alături de Marius Georgescu, Viorel Dobre si Doru Muzgoci. 

Victor Ponta vine mâine la Buzău

Pentru a oficializa formarea filialei locale a celui mai tânăr partid partid din România și a se întâlni cu membri și simpatizanții

Deși recent înființată, formațiunea politică sugestiv intitulată PRO România se întărește pe zi ce trece și mai important, este văzută de românii cu vederi de stânga care nu se mai regăsesc în PSD, drept o soluție viabilă  la viitoarele alegeri, când probabil prezența la vot va fi sporită de nemulțumirile tot mai mari care se acumulează împotriva PSD. Și cum PNL, USR sau alte partide nu fac nimic pentru România, nici măcar opoziție, probabil mulțumite că social democrații lucrează și pentru ei, asta dacă ar fi să amintim doar legea amnistiei și grațierii care se pregătește pentru a-i scăpa pe baronii penali de pușcărie  indiferent de coloratura politică, PRO România va deveni mai mult ca sigur vocea celor mulți și dornici de schimbare. Astfel încât înființarea sa, sub comanda lui Victor Ponta, fost premier și singurul pe vremea căruia am avut cu adevărat creștere economică, a fost văzută favorabil de alegători, iar mulți s-au constituit în nuclee care au dus la formarea unor filiale locale puternice și cu un cuvânt greu de spus în politica locală. Cum va deveni și cea de la Buzău în scurt timp, membri săi, în marea lor majoritate fiind oameni tineri, credibili și fără un trecut politic. În virtutea celor de mai sus deci, Victor Ponta, președintele PRO România, alături de Dan Constantin,  va veni mâine la Buzău, unde de la ora 11.00 se va întâlni cu membri filialei locale și simpatizanții la Hotel Pietrosu, urmând ca la ora 13.00 săs susțină o conferință de presă pentru a răspunde tuturor întrebărilor jurnaliștilor, indiferent de afinitățile lor mai mult sau mai puțin social democrate. 

Președintele PSD Buzău a ales, Dragnea out!!!

Aflat pentru a doua oară în fața unei alegeri dificile, Marcel Ciolacu, deputat și președinte al PSD Buzău a făcut din nou front comun cu cei care și-au dat seama că drumul pe care merge partidul și direcția spre care acesta îndreaptă țara sunt total greșite. La fel ca la demiterea Guvernului Tudose, unde s-a poziționat de partea primului ministru, spre deosebire de alții care și-au păstrat posturile, fostul vicepremier a semnat ieri, alături de alți lideri marcanți din țară, o scrisoare prin care lui Liviu Dragnea i se cere demisia. După care, pentru a fi cât mai clar, a oferit și explicațiile de rigoare pe Facebook, explicații pe care le publicăm și noi, cu mențiunea că pe mandatul fostului vicepremier Marcel Ciolacu, Buzăul a primit cele mai multe fonduri pentru investiții și au fost demarcate proiecte importante, atît de infrastructură cât și sociale.

Dintotdeauna, PSD a fost partidul apropiat de oameni, un partid care a ascultat problemele lor și a încercat să le rezolve. Faptul că niciodată nu am abdicat de la acest principiu a făcut să câștigăm alegeri și să guvernăm corect.

Susțin Scrisoarea semnată de colegii mei pentru că am convingerea că PSD poate să facă în continuare lucruri bune pentru România. Pentru a realiza asta, trebuie să înțelegem că solidaritatea de partid nu înseamnă să fim pasivi unor decizii greșite care continuă de prea mult timp.

Aceste decizii greșite se suprapun cu dorința de și mai multă putere a lui Liviu Dragnea. Un președinte PSD care a făcut lucruri bune, dar care, astăzi, din păcate, nu mai este omul pe care l-am cunoscut în urmă cu ceva ani. Din păcate, Liviu Dragnea a ajuns un om orbit de putere, orgolii și spaime imaginare.
Nu putem accepta ca libertatea de exprimare în PSD să fie suprimată, colegi de-ai noștri să fie dați afară, iar deciziile să se ia în mod arbitrar de către un singur om. Nu putem tolera să vedem cum fractura din societate se adâncește pe zi ce trece și că ura care ne desparte a ajuns mai puternică decât lucrurile care trebuie să ne unească și să ne ducă înainte ca națiune. Nu putem asista la izolarea României pe plan extern și la asocierea ei cu state sancționate și puse la colț pentru nerespectarea valorilor și principiilor europene.
Problemele personale ale lui Liviu Dragnea fac ca modificările la legile justiției să nu poată fi realizate. În locul unei consultări, avem de-a face cu niște decizii impuse unilateral. Iar societatea răspunde pe bună dreptate la acest comportament. Susțin modificările legilor justiției, dar făcute de o manieră corectă prin consultarea tuturor părților implicate.

Toate aceste lucruri se identifică din păcate cu Liviu Dragnea și cu modul său total greșit în care a înțeles să exercite puterea și încrederea pe care PSD i le-a dat. Pentru toate acestea, cred că a venit timpul ca Liviu Dragnea să înțeleagă faptul că pentru binele României și al PSD ar trebui să facă un pas în spate.
E cea mai bună și rapidă soluție pentru a înceta cu scandalurile din țară și a ne întoarce la problemele de zi cu zi ale guvernării alături de partenerii noștri de la ALDE.

Avem nevoie de stabilitate, responsabilitate și coerență în actul de guvernare pentru că aceasta este dorința oamenilor care ne-au votat. Pentru a redeveni acel PSD apropiat de oameni și de problemele lor!

Iniţiativa deputatului Ionela Dobrică a devenit Lege

Un proiect de lege depus la Parlament de către deputatul social-democrat de Buzău Ionela Dobrică, adoptat de Legislativ, a fost promulgat de preşedintele Klaus Iohannis şi îşi aşteaptă rândul la publicarea în Monitorul Ocial pentru a intra în vigoare. Este vorba despre actul normativ care majorează termenul în care contravenienţii pot achita jumătate din valoarea unei amenzi, de la 48 de ore din momentul primirii procesului-verbal, la 15 zile. Astfel, persoanele amendate sunt încurajate să-şi plătească amenzile prin majorarea termenului în care este permisă achitarea a doar jumătate din minimul amenzii primate, scrie cotidianul Opinia in aceasta dimineata.

 „Contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând menţiune despre această posibilitate în procesu l-verbal”, prevede noul act normativ. „Există foarte multe beneficii ale unei astfel de modicări legislative. Cele mai importante dintre acestea vizează creşterea încasărilor la buget şi degrevarea instanţelor de judecată de cauzele care au ca obiect contestaţia împotriva sancţiunilor contravenţionale”, spunea Ionela Dobrică în momentul depunerii acestei iniţiative legislative. Mai mult, susţinea aceasta, în cazul amenzilor rutiere, de exemplu, se va înregistra o creştere a încasărilor la bugetele locale în paralel cu degrevarea direcţiilor de taxe şi impozite locale în sarcina cărora se intra recuperearea banilor din amenzi în caz de neplată.

„Cred că acest termen rezonabil de 15 zile va produce încă două efecte benefice pentru că, pe de o parte, mărirea termenului de plată a contravenţiilor de la 48 de ore la 15 zile va stimula persoanele care primesc amenzi să le achite, iar, pe de altă parte, vor evitate numeroase confuzii care se fac în acest moment în calcularea şi aplicarea amenzilor. Este o măsură prin care venim atât în sprijinul autorităţilor publice, cât şi în sprijinul oamenilor de bună credinţă care doresc să plătească amenda redusă, însă se pot confrunta cu dificultăţi materiale”, preciza deputatul PSD de Buzău Ionela Dobrică.

Popa pomanagiu din Ţinteşti terorizează enoriaşii şi le ia banii cu japca!!!

Este ultima metodă pe care preoţii au descoperit-o în materie de produs bani fără nici un fel de scrupul în detrimentul necăjiţilor care apelează la ei, sau sunt ”somaţi” să apeleze, sub ameninţarea sistării serviciilor de profil. Ar fi bine ca cineva, acolo sus, şi nu ne referim la Domnul, ci chiar la Preafericitul care-i păstoreşte să ia atitudine.

La fel ca medicii, care se supun lui Hipocrate, şi acest segment a jurat, mult mai profund, deoarece au făcut-o în faţa Domnului, să aline suferinţa celor aflaţi în nevoi, să le dea lor  Sfînta Taină, iar atunci când ocrotitorul suprem al lumii hotărăşte că se va trage cortina, să asigure serviciile religioase fără nici un fel de pretenţii materiale. Doar că, naşterea, unirea şi moartea sunt aprig speculate în ultima vreme de preoţi, eu le spun simplu popi, care au transformat evenimente cruciale în existenţa unei persoane în afaceri personale, menite să-i îmbogăţească şi mai mult, pentru că puţini sunt aceia cu har care nu pun nici un preţ pe bunurile materiale.

Este şi cazul popii Palade din Ţinteşti, spun sursele noastre, care a transformat Biserica, simbolistic vorbind,  într-o firmă de catering pe numele nevestii, adică o mega afacere cu mîncare pentru nunţi, botezuri şi înmormântări, baza punându-se pe acestea din urmă, mari aducătoare de profit. Și nu ai cum să-l refuzi pe popă, dacă ai păţit necazul, că acesta are şi metode să te convingă. Mai precis, susţin aceleaşi surse, dacă nu te afuriseşte că n-ai luat mâncare de la firma consoartei, Marcatrading srl, poate să-ţi refuze serviciul religios, sau să-l suprataxeze, fără chitanţă şi factură desigur, că cine a mai văzut bisrică cu casă de marcat.

Ca să nu mai spunem că preţurile aplicate de firma în cauză pentru un meniu de pomană sunt mult umflate faţă de alte firme de pe piaţă,spun sursele noastre,  iar acest lucru se întâmplă şi în alte comune ale judeţului, căpuşate de aceşti aşa zişi slujitori ai Domnului. Un subiect asupra căruia vom reveni, nu înainte de a trage un semnal de alarmă şi autorităţilor, pentru că, documentându-l, am aflat şi despre cum sunt folosiţi muncitorii de la Primării plătiţi în baza ajutorului social pentru muncă prestată în... gospodăriile oamenilor cu sutană, un caz elocvent ieşind în evidenţă în satul Pietrosu din comuna Costeşti. Vom reveni.

Excelentă iniţiativă legislativă a deputatului PSD Ionela Dobrică!

Trecută cu vederea de mare parte a presei locale, mult mai ocupată să vadă cum cresc  panselutele în Crâng, sau lalelele, de la caz la caz, initiativa legislativa a parlamentarului buzoian este una care, dacă va fi pusă în practică, va ușura mult viața românilor, dar va însemna și un sprijin pentru bugetele locale. Social democrata Ionela Dobrică, căci despre ea este vorba, vrea o lege care să mărească termenul până la care cetățenii își vor putea plăti amenzile la jumătate de preț, astfel încât oamenii să nu mai sufere de stresul celor 48 de ore cât este acum ”deadline”-ul. Iar perioada de grație, dacă inițiatiova legislativă depusă la Parlament va fi adoptată și va deveni lege, ceea ce este foarte probabil, dar și de bun simț în același timp, se va mări la 15 zile, termen rezonabil, mai ales că majoritatea românilor nu stau chiar atât de bine din punct de vedere financiar. Ca să nu mai vorbim că situația se va schimba în cadrul administrațiilor locale, iar dacă acum, nici cincizeci la sută dintre amenzi nu sunt achitate la timp, cuantumul  sumelor încasate cu siguranță va crește dacă această lege va fi promulgată.

Ultima ”țeapă” a primarului Tom! Episodul doi, tot de vară... da mâine vine nucleara!

Continuăm astăzi să răsfoim presa din țară, și iată ce găsim despre firma care a fost adusă de primarul Tom Făcăleț să asfalteze Buzăul. Locuitorii întregi la cap și care nu-și fac poze cu lalele, ultima fiță a idioților, cum scrie trompeta oficială, au dreptul să afle cine le va păpa banii dar și cine stă de fapt în spatele firmei bucureștene, Călărețul de fier cum l-am numit noi, la care fostul patron falimentar de la Grup Romet are o mare datorie.

CUM PROSTEȘTE PRIMARUL BACINSCHI UN ORAȘ ÎNTREG DIN DRAGOSTE PENTRU CLIENTELA POLITICĂ

Noua propunere a primarului Decebal Bacinschi, de înjumătățire a sumei pe care vrea s-o plătească firmei HIDRO SALT B 92 S.R.L. pentru așa zise lucrări suplimentare la școala Ștefan cel Mare, confirmă că în această afacere e ceva necurat. Corupție, comisioane, fraudă cu fonduri europene, șpagă, para’ndărăt etc. Nereușind să justifice de ce trebuie să plătească cu 6 plus 8 miliarde de lei peste suma contractată, primarul a lăsat-o mai moale. Ca să-i treacă hotărâre prin Consiliul Local. Urmând ca mai târziu să se compenseze față de firma bucureșteană cu alte lucrări. Ceea ce face Bacinschi, respectiv suplimentarea cu bani din bugetul local sumei contractate, din fonduri europene, de HIDRO SALT B 92 S.R.L. nu este decât o ordinărie. Transparentă și total lipsită de originalitate. Website-ul de licitații publice e plin de asemenea găinării, suplimentări de contracte și acte adiționale.

Primăria Focșani a obținut o finanțare, din fonduri europene, de 11.250.916 lei pentru reabilitarea Școlii Ștefan cel Mare din Focșani (Școala nr.9). Din suma respectivă, 11.250.916 lei erau destinați efectiv lucrărilor. Contractul a fost câștigat de HIDRO SALT B 92 S.R.L., cu 4.960.039,45 lei adică 50% din valoarea estimată. Conform legii achizițiilor publice, orice ofertă sub 85% din valoarea estimată este declarată neserioasă și descalificată, daca ofertantul nu prezintă o justificare foarte bine pusă la punct a costurilor. Cu atât mai mult în cazul unui contract de lucrări.

Nici un contructor serios nu poate executa o lucrare la jumătate din prețul estimat de proiectant. Există trei explicații care ar putea motiva o asemenea ofertă scăzută.

Prima ar fi că proiectantul CertProdex, considerată drept una dintre cele mai serioase din Focșani, a umflat foarte mult devizele și cantitățile de lucrări din documentația tehnică. Dându-și seama, constructorul ar fi prezentat o ofertă realistă, care corespunde situației din teren.

E greu de crezut că inginerul Tomulescu, patronul CertProdex și-ar fi bătut joc de un proiect de asemenea anvergură. Și chiar dacă ar fi făcut-o, înainte de aprobarea proiectului, documentația tehnică a mai trecut (cel puțin teoretic) prin două filtre de verificare.

Prima oară, în momentu în care CertProdex a predat-o, de comisia de recepție din cadrul Primăriei care, cunoscând situația școlii, ar fi trebuit să-i ceară s-o refacă. A doua oară, după depunerea cererii de finanțare, documentația a fost evaluată de experții tehnici specialiști ai ADR, care au aprobat proiectul.

A doua explicație ar fi că cei de la HIDRO SALT B 92 și-a redus la minim toate costurile, inclusiv profitul,pentru a fi siguri că vor obține lucrarea. În nici un caz nu s-ar fi putut ajunge la o diminuare a valorii din ofertă cu 50%. Deoarece firma este din București și ar fi avut costuri suplimentare cu transportul utilajelor și cazarea lucrătorilor. Astfel că, având în vedere că prețul materialelor folosite, nu putea fi redus, fiind cam același peste tot, singurul loc unde se putea diminua ar fi fost la manoperă. Ceea ce s-ar fi putut doar în cazul în care firma ar fi folosit muncitori necalificați, angajați la negru, și în număr mai mic decât ar fi fost necesari.

A treia explicație și cea mai plauzibilă,având în vedere ce se întâmplă în Consiliul Local, ar fi că licitația a fost aranjată special pentru HIDRO SALT B 92. Iar înțelegerea a fost ca, la final, acând în vedere că la contractele pe fonduri europene nu se poate umbla, primăria să-i facă plăți suplimentare din bugetul local.

Așa se explică cum, după ce le-a acceptat oferta neserioasă, Bacinschi propune Consiliului Local să plătească pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare la Școala Ștefan cel Mare din banii municipalității, folosindu-se de un tertip foarte uzitat în asemenea cazuri: așa ziselor lucrări neprevăzute. Trebuie menționat că asemenea lucrări au fost prevăzute în proiect, în cuantum de 10%, putând fi plătite din fonduri europene.

Or, din toate declarațiile publice, primarul induce ideea că acestea ar fi fost mult mai mari, din vina proiectantului, undeva la peste 25 – 30% din valoarea contractului. Ceea ce e foarte greu de crezut (vezi prima explicație). Sursa - http://www.saptamanalulroze.ro

Ultima ”țeapă” a primarului TOM! Primul episod de încălzire

Micul Ceaușel de la Palatul Comunal îți punea trompeta să scrie săptămâna trecută cu buzoienii vor rămâne muți de uimire, fiindcă n-au mai văzut așa ceva. Între două mutări de treceri de pietoni, de s-au zăpăcit și șoferii și beneficiarii direcți, Tom Făcăleț s-a gândit că dă bine la imagine dacă anunță cu surle și trâmbițe asfaltarea unor străzi, un gest firesc în orice normalitate a anilor pe care-i trăim, doar că la Buzău cultul personalității e încă viu. Și cum orice lucrare trebuie să fie executată de o firmă, de această dată ea se numește Hidro Salt B92 din București, via Pârscov Buzău, și aparține lui Deugene Băiculescu de loc din comuna mai sus menționată. O firmă care a mai lucrat la Buzău, cu ghilimelele de rigoare, fiind adusă de fostul președinte al CJ, Cristi Bâgiu pe vremea când acesta era puțin mai liber. Nu o să intrăm în mai multe amănunte acum, că e doar primul episod, mâine vor urma dezvăluiri incendiare, iar totul va culmina în ultimul episod, când vom spune, cu subiect și predicat, cine se află de fapt în spatele firmei în cauză, Călărețul de Fier cum l-am numit noi, și ce datorii are primarul Tom la persoana în cauză. Vom devoala însă azi o primă imagine, cu cine este și ce face de  fapt firma care va încasa zeci de milioane din banii buzoienilor, așa cum apare ea în presa vremii.

Firma care a umflat prețul la „Ștefan cel Mare“: Hidro Salt B 92 va amenaja o bază sportivă la Elena Doamna

O controversată firmă de construcții din București va încasa 854.898,2 lei, sumă la care se adaugă TVA, pentru amenajarea unei baze sportive la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Elena Doamna. După aproape un an de la lansarea procedurii de achiziție, Hidro Salt B 92 SRL a fost declarată învingătoare a licitației publice inițiată de Centrul Școlar. Hidro Salt B 92 este aceiași firmă de construcții cu care Primăria Focșani a avut probleme în trecut pe contractele pentru reabilitarea Școlii Ștefan cel Mare (nr. 9) dar și refacerea sălii de sport la Colegiul Național Al. I. Cuza. Firma a obținut lucrările la prețuri foarte mici, de dumping, după care a solicitat suplimentarea sumelor alocate pretextând o serie de lucrări neprevăzute.

 Hidro Salt B 92 SRL din București a câștigat contractul pentru amenajarea unei baze sportive la un an de la lansarea procedurii de achiziție inițiată de Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Elena Doamna, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean. Constructorul bucureștean a obținut lucrarea ofertând cu aproape 127.000 de lei mai puțin decât valoarea la care a fost estimată investiția, respectiv 981.621 lei, la care se adaugă TVA. Baza sportivă ce urmează a fi construită va cuprinde două terenuri de sport - unul de minifotbal și al doilea pentru handbal, volei, baschet - pistă de alergare de dimensiuni reduse, 1,25mx47 m, groapă cu nisip pentru sărituri, vestiare și tribune. De asemenea, conform proiectului, vor fi amenajate alei pietonale, spații verzi, rampe și scări de acces. Prin contract, constructorul se mai angajează să furnizeze porți cu plase de handbal și minifotbal, plasa de amortizare, sistem mobil baschet stâlpi de susținere fileu și mașină marcaj teren fotbal. Procedura de achiziție a fost organizată de Centrul Elena Doamna în luna august 2016 însă evaluarea ofertelor s-a prelungit un an, până pe 29 august anul acesta.

Hidro Salt, firma care aproape a dublat prețul la Școala „Ștefan cel Mare“

Compania Hidro Salt B 92 a fost înființată în 1996 și este controlată de frații Nicolae și Deugene Băiculescu. În acte, firma este patronată de Georgeta Băiculescu și îl are administrator pe Marius George Băiculescu. În mandatul lui Sorin Oprescu, familia Băiculescu s-a numărat printre principalii contractori angajați de Primăria Capitalei.  Hidro Salt este o firmă bine cunoscută autorităților locale din Vrancea, în special Primăriei Focșani care are amintiri mai mult decât neplăcute din relația cu bucureștenii. În 2012, Hidro Salt B 92 a obținut contractul pentru reabilitarea Școlii „Ștefan cel Mare“,  finanțat din fonduri europene, după ce au ofertat 4.960.039,45 lei plus TVA, un preț cu 50% mai mic decât valoarea estimată de 11.250.916 lei la care s-a adăugat TVA. Un an mai târziu, constructorul a solicitat încă 2 milioane de lei, invocând lucrări neprevăzute în documentația tehnică. Consiliul Local a acceptat să deconteze un sfert din sumă, în jur de 550.000 de lei. Pentru diferență, Hidro Salt B 92 s-a adresat instanței și a câștigat după ce a prezentat ca dovadă situații de lucrări și note de recepție acceptate la plată de funcționarii Primăriei. Astfel, de la 4,9 milioane de lei cât a cerut în oferta cu care a câștigat contractul, constructorul a obținut, într-un, final în jur de 7 milioane de lei. Sursa - https://www.ziaruldevrancea.ro 

Adevărul gol goluț!!! Cine este Călărețul de fier din spatele primarului Făcăleț!!!

Anunțam înainte de Paște că, ajutat de consilierii municipali, simple marionete mai interesate să nu-și piardă locul și diurna decât de binele buzoienilor, primarul Tom Făcăleț vrea să împrumute, adică ce știe el mai bine, zeci de milioane de euro de la alegători pentru marile proiecte cu para-ndărăt demarate de Primărie. Asta în condițiile în care, orice edil întreg la minte ar fi apelat la o bancă, angajând un credit pe termen lung și cu dobândă avantajoasă, dacă tot  vrea să schimbe fața Buzăului, așa cum anunță pupincuriștii de serviciu plătiți cu zeci de milioane de la buget, adică din bani publici, pentru a-i catifela dosul. Doar că ieri, sursele noastre ne-au luminat de-a binelea, deși noi bănuiam ce se ascunde sub acest gest de colectă publică.

Constantin Toma, na că  i-am spus și pe nume, a încercat să ia un împrumut pe Primărie de această dată, nu pe persoană fizică, pe la mai toate băncile de pe lista lungă a instituțiilor de profil, dar bancherii sunt oricum, numai proști nu. Când au auzit cine este ordonatorul de credite al UAT Primăria Buzău, persoană aflată pe lista neagră a Biroului care se ocupă cu recuperarea creanțelor, și-au făcut cruce cu limba în cerul gurii și și-au spus ”piei drace, dăm bani oricui numai lui Toma nu. Că ăsta iar de ne dă țeapă, și salariul îl are deja amanetat pe vreo cinșpe vieți, n-avem ce-i mai lua!”

De aceea, nu pierdeți luni o dezvăluire incendiară despre unde vor merge banii buzoienilor, adică marea asfaltare anunțată cu surle și trâmbițe, și cine se află de fapt în spatele lui Toma Făcăleț, omul supranumit și Călărețul de fier, care trebuie să-și recupereze banii... Nu-i așa că deja v-am făcut curioși?!

Nu plânge Toma! Cu pastile se ridică!

Moralul, perverșilor, că doar nu ne putem referi la ALTCEVA, îți trebuie bile de rulment industrial ca să-ți demonstrezi bărbăția în această situație, nu bombonele cibo, dovadă că primarul dezgolește statui, nu femei, cum ar face orice om normal. Nu scriam acest material, dacă nu m-aș fi enervat rău chiar acum cîteva minute, când am văzut ce a postat trompeta de serviciu inundând internetul. Asta pentru a estompa ecourile știrii cu  bețivirea în timpul programului și probabil pe bani publici de ieri de la restaurantul armatei. Așa că, Făcăleț a comandat adulmecătorilor de miros de dos, un material chipurile împotrivă, de critică din partea opoziției, în fapt un prilej pentru a se lăuda cu ce a făcut de când este primar. Mai nimic, am spune noi, în afară de a găsi oportunități de para-ndărăt pentru care va fi invidiat de posteritate. Orașul e așa cum îl vedem, iar asfaltările de pe hîrtie nu astupă gropile din metru în metru apărute după ce inginerul genial a ordonat firmei de deszăpezire să dea cu sare cât cuprinde, ceea ce  dus la un dezastru. Și am mai putea continua, da parcă mi-a mai trecut puțin enervarea și aștept o nouă postare a trompetei, care evită să scrie că ”tac-su” s-a făcut muci  ieri și a vrut să conducă Duster-ul primăriei că se credea șofer, deh, obiceiurile vechi se uită greu. Rușine, primarule, care spui că iei pastile să nu mai plângi, că tu ești o fire emotivă, poetică chiar și neînțeleasă... Mincinosule mic, nu-i așa că după ce vei citi aceste rânduri, îl pui pe tereac să-ți mai gâdile puțin orgoliul?