IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

Deputatul PNL Cezar Preda, cea mai bună activitate parlamentară dintre toți aleșii buzoienilor

Liberalul buzoian Cezar Preda a avut cea mai bună activitate parlamentară dintre cei 13 deputați și senatori aleși în județul Buzău la scrutinul din 9 decembrie 2012. Aceasta este concluzia celei de-a patra ediții a Indicelui agregat al Activității Parlamentare (IAP), dat ­pu­blicității la sfârșitul lunii trecute. Preda este urmat în acest clasament de către deputatul liberal Erland Cocei și de fostul deputat social-democrat Marian Ghiveciu. Pe ultimele trei locuri ale clasamentului pe județul Buzău se situează fostul deputat ales pe listele PP-DD Gheorghe Coman, care a părăsit Parlamentul după ce a fost condamnat la un an închisoare cu executare în urma unui flagrant de luare de mită, senatorul PSD Eugen Orlando Teodorovici și deputatul PMP, ales pe listele PSD, Adrian Mocanu.

Ce este IAP și cum se calculează

   Indicele agregat al Acti­vității Parlamentare a fost creat pentru monitorizarea acti­vității parlamentare și, cu ajutorul său, este clasificată activitatea deputaților și senatorilor în actualul mandat, dar și a grupurilor parlamentare. În această ediție, a patra, autorii au introdus, pentru prima dată, și clasamentul pe județe. Indicele activității parlamentare (IAP) reprezintă un instrument de măsură a gradului de implicare și activitate politică a aleșilor poporului în activitățile curente ale forului legislativ al României, și anume inițiative legislative, luări de cuvânt, declarații politice, interpelări și întrebări parlamentare, dar și moțiunile de cenzură semnate.

   În urma centralizării datelor statistice cantitative privind activitatea parlamentară de la inaugurarea prezentei legislaturi, la 22 decembrie 2012, până la 30 iunie 2016, deci în cele șapte sesiuni parlamentare, s-a stabilit valoarea indicelui atât la nivel individual pentru fiecare parlamentar, dar și la nivelul grupurilor parlamentare și la nivel județean.

   IAP reprezintă o medie ponderată a principalelor activități parlamentare, calculat după cum urmează: IAP = IL*30% + LC*25% + DP*20% + ITP*15% + M*10%,  unde, IL reprezintă inițiative legislative, LC este numărul de luări de cuvânt, DP reprezintă declarații politice, ITP este numărul de întrebări și interpelări, iar M reprezintă moțiunile. Datele utilizate sunt oficiale, prezentate public pe pa­gina fiecărui parlamentar, pe site-ul Camerei Deputaților (www.cdep.ro) și al Senatului (www.senat.ro) la mijlocul lunii august 2016.

Clasamentul pentru județul Buzău

   Indicele agregat al Acti­vității Parlamentare a fost calculat pentru toți parlamentarii aleși în județul Buzău la alegerile din iarna anului 2012. Astfel, figurează în clasament și foștii deputați Gheorghe Coman (care și-a pierdut calitatea de parlamentar după ce a fost condamnat penal), Marian Ghiveciu și George Scutaru (demisionați) și senatorul Doina Tudor (demisionată).

   Prima poziție în județul Buzău o ocupă deputatul PNL Cezar Preda care, în urma celor 78 de inițiative parlamentare, 57 luări de cuvânt, 24 declarații politice, 61 de întrebări și interpelări, precum și a celor 23 de moțiuni, a fost contabilizat cu un indice de 53,9.

    Conform aceluiași studiu, județul Buzău ocupă locul 35 pe țară, cu o medie a Indicelor agregate ale Activității Parlamentare de 30,81. Sursa : opiniabuzau.ro

Primarul Toma a dat-o în bară!!! Prefectura cere anularea hotărârilor CLM care vizează Compania de Apă!!!

Ilegale, chiar penale am putea spune, ele trebuie anulate. Este vorba despre hotararile luate de catre Consiliul Local Municipal la presiunea primarului Constantin Toma, in sedinta extraordinara, si care vizeaza Compania de Apa Buzau.

Reamintim cititorilor ca noi am fost singurii care am tras un semnal de alarma vizavi de razboiul personal pe care primarul ales de doar 15 la suta dintre buzoieni l-a declansat impotriva directorului Ionel Tescaru, din motive pe care vi le vom dezvalui in curand, si in urma caruia vor avea de suferit cei 130 000 de buzoieni care beneficiaza de serviciile Companiei  numai in municipiu. Iar argumentele directorului Tescaru au avut castig de cauza, s-a pronuntat azi chiar Prefectura Buzau, care fusese sesizata in urma cu cateva zile de conducerea societatii.

Toma are acum o singura solutie, sa convoace o noua sedinta extraordinara, in care aceste hatarari sa fie anulate, si asta cat mai repede posibil pentru a nu pune in pericol acordul de colaborare cu BERD, ceea ce ar duce la o pierdere incomensurabila pentru Buzau, de peste 250 de milioane de euro. In caz contrar, spun sursele noastre, reprezentantii  Prefecturii  vor  sesiza DNA, atat impotriva primarului Toma, primul responsabil in acest caz, dar si a consilierilor care au votat aceste hotarari ilegale si penale, impotriva lor, asa cum e firesc, urmand a se incepe urmarirea penala. Vom reveni

MI-AȘ FI DORIT SĂ DAU MÂNA CU TOȚI!

Din păcate nu am suficient timp pentru asta. Am fost în târg, am fost in Piața Centrală,unde este mai multă lume pentru a mă face cunoscut și a cunoaște la rândul meu cât mai mulți oameni și problemele lor. Îți stă mintea! Oricât de mult ai sta intr-un birou, încercând cu echipa ta să identifici problemele orașului nu ai nici o șansă! Nici o minte nu le poate cuprinde pe toate. La sugestia unui tânăr, am conceput niște urne, în care oamenii cu care mă întâlnesc să introducă un bilețel cu acele probleme pe care le consideră cele mai importante pentru oraș.

Abia aștept să deschid urnele la sfârșitul campaniei! Sunt convins că o să am surprize mari. Toți candidații spun aceleași lucruri: că asfaltează, că fac parcări, îngrijesc parcurile, îmbunătățesc serviciile etc. Dar știți ceva? Despre asta nici nu ar trebui să vorbim! Asta face parte din atribuțiile primarului.De aceea e pus acolo, să se ocupe de lucrurile astea.Cu cât vorbesc cu mai multă lume, cu atât mi se confirmă un lucru pe care înainte doar îl intuiam: s-a produs o ruptură gravă între autoritățiile locale și problemele buzoienilor. Asta pentru că nu a mai existat nici un fel de comunicare reală. Evident pentru a face acest lucru trebuie în primul rând să vrei să asculți și să găsești soluții. Dacă cineva consideră că le știe pe toate și face numai după capul lui nu progresează nici el ca individ și nici comunitatea pe care o păstorește.

Eu cred că acesta este punctul de plecare: identificarea problemelor reale ale orașului! Și nu mă refer la problemele normale gen asfaltări, parcări și alte servicii publice astea sunt lucruri pe care orice primar trebuie să le rezolve. Eu am în vedere lucruri punctuale, uneori simple dar care înseamnă foarte mult pentru oameni. Multe dintre ele se pot rezolva fără bani. E de ajuns să vrei să faci și să pui instituțiile la treabă. Ajutați-mă vă rog! Rupeți câteva minute din timpul vostru și completați bilețelul cu problemele orașului. Eu vă asigur că o să le citesc și o să îmi întregesc programul cu ele. Doar așa voi putea să știu mai exact ceea ce trebuie să fac după ce voi ieși primar. Să aveți o zi frumoasă!

Campanie electorală pentru persoanele cu deficiențe de auz, vorbire și vedere dusă de independentul Constantin Ionescu

Fostul viceprimar al municipiului Buzău, Constantin Ionescu, ccel care candidează independent la Primăria Buzău a decis să își facă cunoscut programul electoral și persoanelor cu deficiențe de auz, vorbire sau vedere. Astfel, Ionescu și-a tipărit flyere inclusiv în alfabetul Braille, iar în emisiunile de la posturile locale de televiziune merge însoțit de un interpret în limbajul mimico-gestual care traduce mesajul candidatului pentru persoanele fără auz.
„Eu vreau să fiu primarul tuturor buzoienilor, indiferent că sunt oameni cu handicap, cu deficienţe de auz, vorbire sau de vedere. Şi ei sunt cetățeni cu drept de vot şi trebuie să fie la curent cu ceea ce eu doresc să fac pentru acest oraş. Prin urmare am decis ca flyerele pe care le-am tipărit să fie şi în alfabetul Braille, iar la emisiunile TV la care sunt invitat am apelat la un interpret în limbaj mimico-gestual pentru a traduce şi pentru cei lipsiţi de auz ceea ce am de transmis”, a declarat candidatul independent Constantin Ionescu citat de News.ro.
Cea care a decis să îl ajute pe Constantin Ionescu în demersul său este nimeni alta decât Ionica Tarău, preşedintele Asociaţiei „1 Iunie” un cunoscut apărător al drepturilor persoanelor cu deficienţe de auz şi vorbire din Buzău, care și-a manifestat disponibilitatea de a intermedia mesajele electorale și ale altor candidați la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale, scrie observatorulbuzoian.ro

Vrea Nicu Cristian să scape de Ion Marin?!

Caldă și de ultimă oră, informația ne-a lăsat mască, dar cunoscând personajele, nu avem de ce să n-o credem mai ales că vine pe filiera unui serviciu. Aseară, președintele PMP Buzău, avocatul Nicu Cristian a avut o întâlnire de taină, cu senatorul Victor Mocanu, refuzat inițial de Băsescu pentru a se înscrie în partid și a prelua șefia în plan local. La întâlnire, susțin sursele noastre, a participat și o nepoată de la București a unei membre, deocamdată nu spunem decât atât...

 Hușuiți de pe la toate partidele unde au încercat, Mocanii se pare că sunt disperați dacă bat la o ușă care le-a mai fost trântită în nas, dar cine știe, cum a mai trădat o dată, atunci când a plecat pe furiș de la fostul PDL, Nicu Cristian o va mai face. Mai ales că, din ce am auzit, în acest troc murdar, ar trebui să pice capul lui Ion Marin, actual candidat la Primăria Buzău, un om integru și care nu acceptă compromisul, iar sforarii enumerați mai sus doar din asta trăiesc. Vom reveni.

Se întâmplă acum: Întâlnire de taină „Pele” – Geoană

Sursele noastre ne-au comunicat cu promptitudine că în aceste clipe, la un restaurant din Buzău, frăţiorul „Pele” şi Mircea Geoană, preşedintele PSRo discută aprins; probabil viitoarea candidatură a lui Silviu Roşioru la Primăria Buzău, din partea acestui partid.

Vom reveni

Consilierul județean Gheorghe Vlase aduce cultura la Buzău!

Consilierul  ALDE, Gheorghe Vlase se situează din nou în prim planul activităţii miniparlamentului judeţean cu o iniţiativă de excepţie. Subalternul în plan politic al preşedintelui Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, intenţionează să promoveze, mai întâi la nivel de comisii, în Executivul Consiliului Judeţean, un proiect de hotărâre ce vizează înfiinţarea, în premieră pentru judeţul Buzău, a unui Teatru de Operetă şi a unei Filarmonici, pentru ca la şedinţa ordinară din această lună documentaţia să fie supusă votului plenului.

„Alături de colegii consilieri ALDE, spune Gheorghe Vlase, am avut mai multe iniţiative comune, într-un adevărat parteneriat politic cu reprezentanţii social- democraţilor, care vizează proiecte de dezvolatre durabilă a judeţului, în plan economic. Sistematic, am orientat fonduri din bugetul judeţului pentru modernizarea, în etape succesive, a sectorului Sănătate, aşa cum am oferit sprijinul şi pentru realizarea de programe sociale la nivel de judeţ. Fiind economist de profesie, evident că manifest tendinţa de a prioritiza activităţile ce ţin de eficientizarea serviciile publice, pe toate palierele. Dar, consider că nu trebuie neglijat, sub nici o formă, segmentul cultural. De aceea, proiectul de hotărâre privind înfiinţarea unei Filarmonici la Buzău şi a unui Teatru de Operetă nu ar trebui să pară un moft. Din contră. Pe scena Teatrului „George Ciprian” din Buzău deja evoluează actorii de la Teatrul Nottara, ei urmând să fie pentru o perioadă, sper eu cât mai lungă, ca la ei acasă în oraşul nostru. Ei bine, cu mici modificări, scena Teatrului local ar putea primi inclusiv o Filarmonică, dar şi piese de operetă”.

Nu mai departe de luna trecută, plenul Consiliului Judeţean a votat, în unanimitate, un proiect de hotărâre privind realizarea unui Ghid Economic al judeţului, o amplă lucrare pe specific, în care potenţiali investitori să poată avea la îndemână date clare despre realităţile economice zonale.

 Proiectul a fost propus de economistul Gheorghe Vlase, aşa cum, tot la iniţiativa sa, Executivul Consiliului Judeţean Buzău a premiat la sfârşitul anului trecut performanţele elevilor olimpici şi a profesorilor îndrumători.

Sursa – munteniadebuzau.ro

Paul Iulius Negoiță candidează… până la urmă!!!

O spun sursele noastre încă de ieri, fără a preciza însă dacă independent, sau a acceptat una dintre multele oferte care i s-au făcut de către toate formațiunile politice mai răsărite din târg. De amintit că la trecutele alegeri, preotul Negoiță s-a clasat pe locul doi, după primarul Constantin Boșcodeală, la aproape 10 000 de voturi distanță, un procent bun pentru un independent fără o structură politică impresionantă în spate, cum era la acea dată PSD.

Teodorovici, posibil candidat la Primăria Generală a Capitalei!?

A spus-o Gabriela Vrânceanu Firea, actual Pandele, la o emisiune televizată la sfârșitul săptămânii trecute, când nu ea exclus posibilitatea ca parlamentarul buzoian să candideze pentru această funcție. Vom reveni

CINE VA FI NOUL PREFECT AL JUDEŢULUI BUZĂU?

Joi şi vineri maşinile Famigliei Mocanu au stat în faţa ITM toată ziua, în timp ce membrii clanului încercau să o convingă „ce bine va fi”.