IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

Din ciclul “parlamentari care muncesc”, azi… deputatul Ionela Dobrică!

Ionela Dobrică: „Constituirea comisiei de anchetă a activității TAROM, un prim pas către modernizarea transportului aerian”

Plenul Camerei Deputaţilor a acordat, la jumătatea săptămânii trecute, vot favorabil proiectului de hotărâre pentru încuviinţarea efectuării, de către Comisia pentru transporturi şi infrastructură, a unei anchete privind activitatea SC Compania Naţională de Transporturi Aeriene Ro mâne TAROM SA în perioada 2007-2018. Conform hotărârii, printre obiectivele anchetei se numără vericarea cadrului legislativ în care îşi desfăşoară activitatea S.C. TAROM S.A., analiza modului în care şi-a îndeplinit obligaţiile conform fişei postului şi hotărârilor A.G.A. şi C.A., a realizării indicatorilor fizici, precum şi a obiectivelor şi criteriilor de performanţă din planul de administrare şi planul de management, evoluţia fuxului de numerar aferent contului bancar al TAROM, dar şi vericarea structurii de personal, organigramei, modicarea acestora în raport cu necesitatea forţei de muncă angajate, precum şi litigiile cu angajaţii. Deputatul social-democrat buzoian Ionela Dobrică, secretar al Comisiei pentru transporturi şi infrastructură începând cu luna februarie 2019, va face parte din comisia care va ancheta activitatea TAROM. Ea este de părere că decizia de constituire a acestei comisii ar putea fi „prima măsură luată spre modernizarea modului de des făşurare a transportului aerian în România”: „Constituirea acestei comisii re prezintă, sper eu, prima măsură luată spre modernizarea modului de desfăşurare a transportului aerian în România. Pentru a putea creşte standardele la care operează TAROM trebuie mai întâi să vericăm ce spune legea, care sunt normele care guvernează Compania Naţională de Transporturi Aeriene şi să le confruntăm cu ceea ce s-a făcut practic. Iar perioada de peste zece ani luată în considerare de comisia de anchetă este una foarte bună pentru a ne forma o imagine clară despre ce şi de ce nu funcţionează la TAROM”, precizează Ionela Dobrică într-un comunicat de presă. Conform sursei citate, scopurile anchetei asumate prin hotărâre sunt de a confirma sau infirma faptul că TAROM şi-a asumat şi îndeplinit în mod real, economic, eficient şi eficace obiectivele, atribuţiile şi responsabilităţile stabilite legal, referitoare la activitatea de transport aerian, investigarea responsabilităţilor la nivel instituţional în relaţia contractuală cu S.C. Compania Naţională de Transporturi  Aeriene Române TAROM S.A. şi elaborarea unor propuneri de îmbunătăţire a cadrului legis lativ. „Transportul aerian bine organizat şi care să corespundă nevoilor societăţii este esenţial pentru economia unui stat şi sunt convinsă că această comisie va reuşi să elaboreze un raport care va duce în nal la o îmbunătăţire a modului de desfăşurare a acestuia”, mai precizează deputatul social-democrat Ionela Dobrică, secretar al Comisiei pentru tran sporturi şi infras tructură din camera inferioară a Parlamentului. Sursa – opiniabuzau.ro

 

Primarul Toma e disperat... Plătește sondaje în presa aservită... între timp a început să piardă procese!!!

După ce a ăierdut procesul cu Tescaru, căruia trebuie să-i plătească un leu daune morale și să-și ceară scuze public, iar vitejia cu Neder îl costă în intenția de vot a buzoienilor, primarul Toma a inventat un sondaj prin care întreabă buzoienii dacă vor să mai candideze. Plătit probabil tot din bani publici, așa cum sunt plătite toate osanalele care apar zilnic la pupincuriști, sondajul îl dă cu peste 80 la sută DA, o minciună desigur, eu am votat nu, pentrui că nu postacii PSD vor stabili primarul Buzăului. În tot acest timp, spun sursele noastre, Toma își caută partid, ultima întâlnire cu un om politic important fiind cea cu Tomac, după aceeași rețetă ca la întâlnirea cu Victor Ponta. Revenim, că azi e sâmbătă și nu vrem să ne enervăm...

 

Viceprimarul Neder, interzis în Primărie?! Gardienii au ordin să spună că n-a venit la servici! Toma a luat-o pe arătură

Nu mă afectează răzbunările mici. Nici vorbele de ocară, nici folosirea mașinii în interes de serviciu, nici retragerea abuzivă a atribuțiilor de viceprimar, nici măcar gestul de ultimă oră al schimbării biroului. Mă deranjează în schimb minciuna profesionistă, diversiunea și manipularea.
Cum să îți permiți să afirmi că nu am prezentat niciun proiect?! Stadionul de Atletism, Skate-park - ul, revitalizarea SCM, pregătirea aducerii în Buzău a unei mari clinici oncologice sunt doar câteva dintre proiectele care îmi aparțin.
O să vă șochez, dar îi mulțumesc din suflet domnului primar Toma pentru următoarele motive:

Încă o minciună a lui Toma demontată de deputatul Mocanu

"Cât voi fi eu primar, Compania de Apă nu se va muta la Hotelul Crâng!!" Așa s-a bătut cu pumnul în piept, ani de zile, primarul Constantin Toma. Ghinion! Compania de Apă chiar s-a mutat cu o parte din birouri în fostul hotel "al Partidului"!!! 
Iată încă o dovadă că Toma îi minte pe buzoieni cum respiră și că nu se simte responsabil pentru ceea ce spune. Îl somez public pe acest om marcat de mania cultului personalității să recunoască în fața buzoienilor că i-a mințit și să demisioneze.
Devine foarte clar acum de ce primarul Toma și Săvulescu de la Companie au anunțat că apa se va scumpi. Păi cum să nu se scumpească atât timp cât avem cheltuieli uriașe cu amenajarea hotelului?
O altă informație gravă, pentru care CER PUBLIC intervenția autorităților competente: în disprețul legii și cu acceptul lui Toma, conducerea Companiei de Apă a ordonat angajaților să se mute într-un spațiu care nu are autorizație de funcționare! Noul sediu nici nu este încă stabilit ca punct de lucru al Companiei, așa cum reiese din documentele publice. Mai mult decât atât: în aceeași curte încă este șantier în lucru! 
Iată cum omul lui Toma de la conducerea Companiei încalcă legea în același timp în care se folosește de lege pentru a băga pe gâtul buzoienilor apă meteorică și diferențe uriașe de consum de apă. 
Buzoienii nu merită asemenea indivizi care, după ce i-au păcălit că luptă pentru redarea Companiei către oameni, au început jaful imediat ce au pus mâna pe conducerea acesteia. 
ALDE Buzău continuă să se bată pentru interesele buzoienilor!, scrie deputatul adrian Mocanu pe facebook.

 

Proiectul gazelor prinde contur

Determinare, multă implicare și dorință de a reuși pentru comunitățile lor, scrie deputatul Marcel Ciolacu pe facebook. Asta am văzut azi din partea primarilor, a domnului președinte al Consiliului Județean Buzău, Petre Neagu, a doamnei prefect Carmen Ichim și a tuturor celorlalți care fac parte din proiectul gigant privind racordarea localităților buzoiene la rețeaua de gaze naturale.

Mă bucur că am reușit să aprobăm foarte repede hotărârea de constituire a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI), ce va permite gestionarea eficientă a acestui proiect. Lucrurile încep să prindă contur, dar vreau să fim conștienți că un proiect de asemenea amploare este un maraton, nu un sprint. Important este că vom ajunge cu bine la linia de finish, iar buzoienii vor avea o viață mai bună!

 Menționăm că deputatul Ciolacu este cel care a venit cu acest proiect care, daca se va realiza, va fi probabil cel mai mare din judetul Buzau.

 

 

De ce nu-l execută nimeni pe Toma?!

Este o întrebare simplă, la care răspunsul ar trebui să fie la fel de simplu. S-a dovedit, există hotărâri judecătorești, că actualul primar al Buzăului a dat țepe, atât ca persoană fizică, dar și prin firmele sale insolvente sau în faliment, multe milioane de euro împrumutate nemaifiind de găsit. Orice om normal, când acumulează o datorie, la RAM să zicem, și n-o mai poate plăti, este dat la executare, iar dacă nu are serviciu, să-i poată fi pusă poprire pe salariu, i se ia ce are, casă, mașină, mobilă, etc. Sau o datorie la Primărie, i se blochează contul, și este executat silit. Doar primarul Toma nu intră sub incidența acestor legi, lui nici măcar salariul nu i se poate popri, fiindcă îl ia în mână. Și atunci, se pune această întrebare simplă, o provocare pentru cititorii noștri. De ce nu-l execută nimeni pe Toma? Poate că soluția stă în mâna cetățenilor, spunem noi, ăia care suferă pentru datorii, și care ar trebui să facă front comun. Poate...

 

Primarul Toma minte cu nerușinare buzoienii... de doi ani!!!

În doi ani de mandat, primul și ultimul, dacă ne luăm după ce discută lumea pe stradă, primarul Toma a mințit fără scrupule buzoienii că toate relele din municipiu se întâmplă din cauza directorului Ionel Tescaru, de la Compania de Apă, prezentat drept un om rău care vrea să jupoaie cetățenii. Le dă apă infectă, așa spunea Toma, de parcă Tescaru avea vreo fîntănă în curte și a otrăvit apa ca Ștefan cel Mare, iar Constantin, turcul cel bun a venit cu Kaizenul să o purifice. Mai mult, le-a spus buzoienilor că apa e scumpă, și plătesc degeaba meteorica, cheltuind din banii publici 30 000 de euro să anuleze această taxă abuzivă, zicea el. Doar că nu e mult de când Tescaru a fost schimbat, iar lucrurile la Compania de Apă au rămas la fel, ba chiar tind să se înrăutășească, după cum noi am mai prezentat pe surse. Și am avut dreptate. Taxa pe apa de ploaie a fost reintrodusă de primarul Toma, salariul directoarei care i-a falimentat toate companiile din Grup Romet și care l-a înlocuit pe Tescaru  nu s-a micșorat, ba chiar a încasat și un bonus de performanță, totul culminând zilele trecute, când Săvuleasca a anunțat triumfător că apa buzoienilor de la robinet se va scumpi. Fapt care ar fi trebuit să se întâmple încă din 2015, dar răul ăla se Tescaru s-a opus și locuitorii municipiului au plătit același preț. Dar ce mai contează, Toma continuă să mintă că va fi bine, deși drumul spre care a luat-o Compania de Apă are un singur final, același ca peste tot unde și-a pus gheara Tomiță, falimentul. Ca să nu mai spunem că primarul se laudă cu un proiect de 250 de milioane de euro pentru Companie, o nouă minciună pe care  o vom devoala mîine, fiindcă nu are nici un merit în atragerea acestor fonduri cărora le-a pus deja gând rău. Dar până mâine, buzoienii trebuie să conștientizeze că vor plăti mai mult pentru apa de la robinet, iar cel căruia trebuie să-i mulțumească este... primarul mincinos Toma Constantin.

 

Compania de Apă mărește tariful apei la Buzău!

A spus-o chiar Simona Săvulescu, adusă de primarul Toma la conducerea operatorului regional. A spus-o la TV, cu zâmbetul pe buze, fără rușine, fără nicio tresărire.
Este dovada clară că primarul a mințit cu nerușinare încă de la început. Toma a dus o campanie neîntreruptă, din 2016 până în prezent, în care spunea că principalul său obiectiv este să reducă prețul apei. Iată cum, după ce a pus mâna pe Companie, transmite buzoienilor că tariful nu va scădea, ba dimpotrivă, că vom plăti și mai mult pe apa care, tot potrivit spuselor lui Toma, este "mizerabilă" și "otrăvită".
ALDE nu îi va lăsa să scape basma curată după ce i-au mințit pe buzoieni în ultimul hal. Împreună îi vom face să plătească!,spune deputatul Adrian Mocanu pe facebook

 

Intră “garda” în Crîng… la inițiativa deputatului Mocanu!

Scrie Adrian Mocanu pe faceBook: “Tăierile din Pădurea Crâng vor fi verificate de o Comisie de Control condusă de Instituția Prefectului! Felicit rapiditatea cu care doamna prefect Carmen Ichim a reacționat la sesizarea oficială pe care am făcut-o în numele buzoienilor revoltați de tăierile din Crâng. Voi participa la verificările de la fața locului în calitatea mea de parlamentar, nu în cea de șef de partid. Consider, laolaltă cu doamna prefect, că Pădurea Crâng este aurul verde al buzoienilor și, de aceea, acțiunea de verificare nu are încărcătură politică. Înainte de toate, suntem simpli fii ai Buzăului și avem datoria să luptăm pentru integritatea acestui bun de mare valoare care este Pădurea Crâng. 
Îmi pare rău că, pentru anumiți politicieni, temerile buzoienilor și sesizările mele repetate au fost luate drept atacuri la persoană! Tot ce îmi doresc este ca fetița mea și toți copiii buzoienilor să aibă parte, și când vor fi mari, de Pădurea Crâng și nu de amenajări urbanistice dubioase!
Sunt foarte mulțumit că vom avea control în Crâng, pentru că acțiunea de verificare va avea ca efect cel puțin stoparea temporară a defrișărilor haotice. Se vor gândi foarte bine înainte de a porni drujbele și de a sluji ordinele Stăpânilor! Aceștia, nu copacii, sunt afectați de o agresivă ciupercă morală, care se numește LĂCOMIE.”

 

Vineri vine Piedone la Buzău... secondat de Gheorghe Vlase!!!

Potrivit unei invitații primite la sediul redacției, conducerea Partidului Puterii Umaniste Social Liberal, prin domnul Gheorghe Vlase, presedintele filialei judetene,va invita in data de 01.03.2019,ora 11.00, la o conferinta de presa organizata cu ocazia deschiderii sediului filialei in strada Ostrovului,pe o latura a parcului central al bisericii Sfintii Ingeri.Invitat de onoare este presedintele partidului,domnul Cristian Popescu Piedone.Cu acesta ocazie se lanseaza si campania pe zona de sud-est a Romaniei pentru sprijinirea de catre partid a initiativei legislative a cetatenilor privind "Valorificarea experientei profesionale acumulate de persoane de varsta a treia prin angajarea in sectorul privat"

Nota redactiei - Mai multe amănunte după conferința de presă.