IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

Chiar așa Tomiță, nu mai avem respect pentru eroi!?

Primim de la unul dintre cititori un text inspirat, trimis în privat pe FaceBook, bine scris și fără ură, dar la subiect, text pe care-l publicăm fără alte comentarii, pe care le așteptăm desigur de la cei care nu-l consideră pe Tomiță Făt Frumosul venit să salveze urbea:

“Citesc cu amaraciune ca primarul urbei a schimbat denumirea strazii Tudor Vladimirescu, in prag de sarbatorire a 100 de ani de la Marea Unire. Pai cum asa, stimabile? Nu erai tu marele iubitor si propovaduitor al istoriei romanilor? Nu mergeai tu cu mare pompa prin scoli sa le vorbesti copiilor(nu stiu in ce calitate) despre Marghiloman? Nu ai cheltuit tu 1 milion de euro din banii orasului pentru amenajarea Caii Eroilor si a cimitirului cu acelasi nume? Acum arunci la gunoi istoria romanilor, pe EROUL national si luptatorul pentru drepturile poporului, TUDOR VLADIMIRESCU? Unde iti este ratiunea, domnule? Frumos si meritat, n-am ce zice, sa omagiezi pe George Emil Palade. Dar, avand in vedere ca a fost absolvent al Colegiului B.P.Hasdeu, nu era mai bine sa ganditi inainte de a schimba numele Tudor Vladimirescu, si sa botezati Bulevardul Garii, acolo unde Hasdeul are adresa, cu numele castigatorului Premiului Nobel? O mare gafa a actualului primar si a admnistratiei sale.O gafa pe care preas nu stiu de ce nu o taxeaza. Dar, care preasa? Cer in mod public ca toate aceste idei nesabuite de schimbare a numelor strazilor din buzau, in mod abuziv si ilegal, sa fie mai intai publicate in media, popularizate si supuse dezbaterilor publice adevarate si nu trucate.”

 

Hidro Salt a îmbulinat-o rău!!! Tomiță tace,... gheață la mal!!!

Aseară am primit confirmarea de la sursele noastre că buzoienii care locuiesc pe străzile prost asfaltate de Hidro Salt în cadrul unui contract care pute cu Primăria Buzău au luat taurul de coarne și au trecut la acțiune. Bazându-se și pe sprijinul unui consilier local, printre puținii care umblă pe străzi și ascultă doleanțele oamenilor, mai ales că după prima fulguială asfaltul a început să crape, să se cojească iar craterele apărute nu te duc cu gândul la o stradă proaspăt asfaltată, câțiva cetățeni mai înstăriți au pus la bătaie suma necesară pentr efectuarea unor analize de specialitate. În special, pentru a vedea dacă rețeta respectă normele în vigoare privind materialele folosite conform caietului de sarcini și a contractului încheiat între cele două părți, iar lucrările premergătoare asfaltării propriu zise au fost conforme. În acest sens, s-au recoltat mostre atât din stratul de la suprafață, cît și din compozitul pus pe pământ pentru a asigura rezistența asfaltului care, spun aceleași surse n-ar fi fost turnat nici măcar la grosimea necesară conform proiectului, fiind trimise la București pentru analize de specialitate. În paralel, spun sursele noastre, va fi sesizat și Inspectoratul de Stat în Construcții, organ care se putea autosesiza și din presă, dar n-a făcut nimic până acum, astfel încât bătaia de joc la adresa cetățenilor plătitori de taxe și impozite să înceteze, iar lucrurile să reintre în normal... cu pedepsirea desigur a firmei care și-a bătul joc de banul public cu concursul se pare al autorităților locale... Vom reveni în curând, pentru că soluții există, dar Tomiță se face că nu le vede...

 

O nouă victorie pentru deputatul Ionela Dobrică

În urmă cu nici o jumătate de oră, deputatul PSD Ionela Dobrică a anunțat pe FaceBook că ai săi colegi au dat un vot pozitiv unei alte inițiative legislative, menită să vină în sprijinul  preșcolarilor și elevilor din clasele primare. Iată ce scria tânăra politician: Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolari şi elevii din clasele I - IV din învăţământul de stat şi confesional, a primit astăzi votul favorabil al Camerei Deputaților. Mă bucur să observ că o parte dintre colegii mei au înțeles că aportul nutrițional al mierii va contribui la o dezvoltare echilibrată a copiilor și că proiectul va avea efecte pozitive și asupra crescătorilor autorizați de albine care își vor vedea produsul apreciat de atât de multe familii.”
Reamintim cititorilor că Ionela Dobrică este la primul mandat, fiind aleasă ca și candidat PSD Buzău, și nu este la primul succes în Parlament, o altă lege importantă fiind promulgată în iulie, după cum am dezvăluit la data respectivă. Și anume, extinderea perioadei pentru plata contravențiilor fără penalități la 15 zile, lege care a venit atât în sprijinul celor care au greșit   dar nu-și puteau achita amenzile imediat, dar și în sprijinul bugetului de stat, ulterior fiind înregistrate plăți mult mai mari decât până atunci.
 

Toma a furat 100 de miliarde din SERVAGROMEC

Așa susține Andrei Barac într-o postare pe FaceBook. Pentru cei care nu știu, Andrei Barac a fost director la firma mai sus menționată, și chiar a recunoscut într-o emisiune televizată că, atunci când a fost condamnat pe nedrept, CEDO i-a dat  dreptate și l-a despăgubit, a fost băgat la pușcărie de Constantin Toma, actual primar al Buzăului. În comentariul său, Barac spune că dacă nu e așa, că-l dea pe el în judecată… lucru care nu se va întâmpla niciodată. Vom reveni

 

Toma va ajunge la răcoare…!? Deocamdată a ajuns la fondurile europene!!!

Directorul general al Companiei de Apă, Ionel Tescaru, a fost schimbat din funcţie, joi seară, în urma unei şedinţe a Consiliului de Administraţie care a durat mai bine de şapte ore, scrie opiniabuzau.ro. Decizia a fost luată cu patru voturi “pentru” şi o abţinere, iar pe postul rămas astfel vacant a fost numit directorul adjunct al Companiei, Simona Săvulescu. Ea va asigura conducerea interimară a operatorului judeţean de apă şi canalizare, până la încheierea procesului de selecţie a unui nou director general, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

Conform unor surse, principalul reproş care i-a fost făcut fostului director Tescaru a fost acela legat de nerespectarea unor decizii ale Consiliului de Administraţie. Reamintim că operatorul judeţean de apă şi canalizare are, de la începutul lunii august, un nou Consiliu de Administraţie, format din Manuela Claudia Zoiţa, fost director economic la Compania de Apă Târ govişte, consilierul judeţean social-democrat Ion Bogdan, director al Poştei buzoiene, avocatul Lucian Alexandru Sălcuţan, Simona Mariana Săvulescu, director adjunct al Companiei de Apă, şi Petruş Hinta, inspector la Primăria Rm. Sărat.

 Noul director general interimar al Companiei de Apă, Simona Săvulescu, este inginer chimist, absolvent al Facultăţii de Tehnologie Chimică din cadrul actualei Universităţi Politehnice Bucureşti. Ea a lucrat, ca stagiar, în perioada 1989-1992, la Gerom SA, şi ulterior a deţinut diverse funcţii de conducere în Grup Romet: şef compartiment Asigurarea Calităţii, director Asigu rarea Calităţii la Aromet SA, director de cali - tate al grupului de rme Grup Romet, director general Aromet SA, director general executiv Grup Romet. Din anul 2017 este consilier personal al primarului Constantin Toma.

De remarcat că Simona Săvulescu, actualul director general interimar, a avut doar munci la Toma, a cărui intenție, încă de la preluarea mandatului, a fost să pună laba pe Compania de Apă și implicit pe multele milioane de euro atrase de aceasta în proiectele demarcate de Tescaru, singurul director care n-a vrut să-I facă jocul. Acum, că a scăpat de el, lui Toma i s-a deschis calea spre fericire, ca să spunem așa, iar până la faliment, specialitatea sa, nu va mai fi mult, că doar Simona se pricepe, vezi cazul Grupului Romet SA. Doar că dedulcirea la fonduri europene se lasă mai totdeauna cu pușcărie, nici Dragnea probabil nu va scăpa, așa că e o chestiune de timp, credem noi, până inspectorii OLAF vor descinde la Companie și la Primăria Buzău. De aceea, fiindcă noi am mai tratat subiectul, vom reveni în curând cu o anchetă bine documentată despre Simona Săvulescu, legăturile ei de ani de zile cu primarul Toma Constantin, și planul diabolic pus la cale pentru a distruge singura societate unde primăria era actionar care mai funcționa bine, că pe restul le-a pus pe chituci.

 

Cercetatorii buzoieni revolutioneaza piata fructelor si legumelor

După ce tomatele din soiul Buzău – 1600 s-au bucurat de succes la cum părători, Staţiunea Legumicolă Buzău a scos pe piaţă cu alte soiuri noi, precum roşia tigrată, vânăta albă şi castravetele antidiabet. În urma unei activităţi de cer cetare de ani şi ani, specialiştii acestei instituţii îi surprind plăcut pe buzoieni cuo ofertă bogată de varie tăţi exotice, atipice, unele introduse în cultură în ultimii ani. Unele păstrează aroma şi gustul legumelor tradiţionale româneşti, dar specialiştii buzoieni au reuşit şi aclimatizarea unor legume cu un plus în ceea ce priveşte aromele, gustul şi textura. Cea mai recentă realizare a cercetătorilor de la Buzău este aclimatizarea pepenelui de iarnă – benincasa hispida denumirea ştiinţică -, despre care cercetătorul Costel Vânătoru, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, spune că este bogat în vitaminele A,C, D, B6, B12, precum şi în calciu, magneziu, er. Proprietatea sa de a se păstra foarte bine peste iarnă îl va face atractiv pentru cumpărători, spune cercetător Costel Vânătoru, care precizează că  pepenele de iarnă este „dulce şi poate înlocui în preparatele culinare pe penele, castravetele şi chiar dovleacul”. De asemenea, Costel Vânătoru spune că „pepenele poate avea o greutate cuprinsă între două şi patru kilograme” şi poate păstrat în frigider după ce a fost feliat o perioadă mai îndelungată decât un pepene cu care buzoienii erau obişnuiţi. “Pepenele de iarnă îşi  menţine prospeţimea în condiţii naturale, de cămară, de magazie”, mai precizează Costel Vânătoru. Pepenele de iarnă acli matizat cu succes de cercetătorii Staţiunii de Cercetare Buzău nu a fost încă omologat. Acest proces va avea loc pe parcursul următorilor doi ani. Până la omologare şi brevetare, la primăvară, la Staţiunea de Cercetare Buzău vor îninţate răsaduri, iar unii legumicultori le-ar putea obţine promoţional. „Încă din acest an putem oferi seminţe promoţional cultivatorilor, iar cei care doresc informaţii privind cultivarea acestuia le vor primi cu promptitudine”, informează cercetătorul Costel Vânătoru. Cei care vor benecia promoţional de seminţe vor avea parte şi de sfatul specialiştilor, care le vor explica pe îndelete şi tehnologia de îninţare a culturii, adică vor primi informaţii cum să le semene, distanţa de plantare etc.

Spanac urcător şi menta turcească, noi soiuri în lucru la Staţiunea de Cercetare

Soiurile de legume exo tice, cu forme şi culori atipice-, cum ar roşiile tigrate, vinetele albe, castravetele anti-diabet, kiwano sau ardeii iuţi multicolori – produse de Staţiunea de Cercetare Buzău au prins teren pe piaţă şi sunt tot mai căutate. Anul acesta, Sta ţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău a primit solicitări la seminţe şi răsaduri pentru aceste soiuri de legume exotice. Solicitări care se adaugă, bineînţeles, celor pentru legumele tradi ţionale, precum tomata de Buzău 1600, varza de Buzău, ceapa de Buzău. Anul viitor, probabil, pe această listă se vor adăuga şi alte legume ori plante medicinale care în momentul de faţă se aă în lucru, după cum măr turiseşte cercetător Costel Vânătoru. O altă plantă aată în process de omolo gare este spanacul urcător-, care poate folosit şi pe post de plantă decorativă în grădini, dar şi pentru consum-, sau menta tur cească, mult mai aromată decât cea care se găseşte în grădinile buzoienilor. Din păcate, suprafaţa pe care Staţiunea de Cercetare o are la dispoziţie pentru a experimenta obţinerea de noi soiuri mai bine adaptate la condiţiile climatice şi cu proprietăţi îmbunătăţite, s-a tot micşorat în ultimii ani, şi odată cu ea şi posibilitatea de cercetare a prestigioasei instituţii buzoiene. SURSA: opiniabuzau.ro

 

PRO România Buzău devine o forţă în piaţa politică locală

Peste 500 de buzoieni au devenit membri ai formaţiunii conduse de fostul premier Victor Ponta, susţine conducerea jude ţeană a Partidului PRO România într-un comunicat de presă. „Ultima şedinţă de la Buzău a formaţiunii fostului premier Victor Ponta a bifat un progres substanţial, peste 500 de membri înscrişi în liala locală a partidului într-un timp foarte scurt, dacă luăm în calcul că a trecut doar puţin peste o lună de la congres. De asemenea, sunt semnale că tot mai mulţi oameni ne vor alege, în primul rând pentru doctrina pro, în ţara unde toţi sunt împotrivă, dar şi a seriozităţii şi bunului renume al membrilor, pentru că, aşa cum a spus şi preşe dintele Ponta, este vizată în primul rând calitatea şi nu cantitatea. Astfel încât, la întâlnirea de săptămâna aceasta, nu putem să nu remarcăm, printre foarte mulţi buzoieni care au ales PRO România pentru a lupta în vederea unui viitor mai bun, câteva nume destul de cunoscute în plan local. Cum ar fostul colonel de Poliţie Ovi diu Voicu, Ion Mateiu, cunoscut sindicalist al aceleiaşi instituţii, dar şi Nelu Oancea, poliţist iubit şi respectat de concetăţenii săi, toţi trei pensionari acum, dar care mai au un cu siguranţă un cuvânt important de spus în privinţa multor lucruri aate pe agenda politică a partidului”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, organizaţia judeţeană a PRO România devine o forţă politic pe plan local, armaţie care va dovedită de rezultatele pe care le va înregistra la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale de anul viitor: „Şedinţa a fost precedată de o întâlnire a organizaţiei de tineret şi a fost condusă de Viorel Dobre şi Marius Georgescu, ultimul primind o sarcină importantă din partea responsabilului de organizaţie, Felix Rache, care, la rândul său, a primit un rol important în cadrul Consiliului Naţional de Strategii Guvernamentale al PRO România, şi se va ocupa în principal de Strategii şi ana liză politică, în calitate de vicepreşedinte. Marius Georgescu va coordonatorul alegerilor europarlamentare de la Buzău, calitate din care va face faţă cu brio, spunem noi, pentru că în trecut s-a mai ocupat de astfel de activităţi şi a obţinut rezultate deloc de neglijat. În ceea ce-l priveşte pe Viorel Dobre, el este un politician cu state vechi, fost preşedinte al Partidului Eco logist Român, calitate în care a obţinut rezultate notabile pentru un partid aşa mic, rezultate mai bune decât în multe locuri din ţară unde PER a avut o reprezentare superioară. De aceea, putem spune că, pe zi ce trece, PRO România Buzău se întăreşte şi devine o forţă politică în plan local, iar la primul test de maturitate, cele două rânduri de alegeri de anul viitor, europarlamentare şi prezidenţiale, va în rândul primelor organizaţii din ţară ca rezultate, obiectiv asumat de întreaga conducere”, se mai arată în comunicatul organizaţiei judeţene a Partidului PRO România.

 

Tomiţă şi-a furat-o rău!!!

După ce noi am tras un semnal de alarmă despre cum va decădea Crângul după ce o idee năstruşnică a primarului Tomiţă a interzis circulaţia autovehiculelor pe aleile de acces special amenajate de la fosta fabrică de lapte şi Micro 14, iată că instanţa repară gafa consilierilor PSD care au votat proiectul de hotărâre. Cu alte cuvinte, Tomiţă şi+a furat-o rău, şi nu e prima data, da băiatu insistă… Iată ce scrie Sansa Buzoiană vizavi de acest subiect dar ş ice scriam noi la data respective…

 

Consiliul local a aprobat, instanța a suspendat. Contestată încă dinaintea punerii ei în aplicare, decizia aleșilor locali privind închiderea circulației mașinilor pe aleile din Parcul Crâng a fost suspendată de Tribunalul Buzău. Asta înseamnă că mașinile vor avea din nou acces până în mijlocul pădurii. Contestația făcută de unul dintre agenții economici afectați de hotărârea consilierilor locali a fost admisă  de instanța buzoiană care a anunțat astăzi că șoferii vor putea circula cu autoturismele fără nicio restricție.   
Admite cererea formulată de reclamnata SC (...) în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al Municipiului Buzău și în consecință dispune suspendarea executării HCL nr 230 din 28.09.2018 emisă de pârât, până la pronunțarea instanței pe fond. Executorie de drept. ,se arata in soluția  pronuntata ieri de Tribunalul Buzău Deși executorie, decizia instanței nu este definitivă. Ea poate fi contestată, dar se aplică pînă la pronunțarea instanței pe fond. 
Nu este primul agent economic care contestă în contencios administrativ decizia autorităţilor de a interzice accesul autoturismelor pe alei. Un alt administrator de restaurant s-a adresat instanţei, iar luna trecută s-a consumat primul termen al procesului.

Spuneam deci că nu avem probleme, cu timpul stăm mai prost, lucru cu care nu se pot lăuda comercianții din Parcul Crâng, pe care Toma Constantin îi va duce în sapă de lemn după ce au investit mii sau chiar sute de mii de euro în stabilimentele lor, profitabile până când cetățeanul primit de o vecină atunci când vine acasă cu apelativul hoțule s-a gândit să îi distrugă. Și cum altfel, decât încropind pe picior o hotărâre de consiliu ilegală, prin care interzice accesul cu autoturismele până la cele trei localuri de la sfârșitul aleii principale, chiar dacă există două străzi prin pădure care nu impietează  liniștea șahiștilor boșorogi care nu-și mai aduc aminte a doau zi ce boschet au udat în precedenta, și parcări amenajate în vecinătatea restaurantelor în cauză. Spunem că respectiva hotărâre este ilegală, deși a fost pusă în practică imediat după adoptarea de catre consilierii PSD mână în mână cu cei PMP, pentru că nici până în ziua de azi ea n-a primit avizul de conformitate de la Prefectura. Dovada ca hotararea in cauza este o aberatie s-a vazut zilele trecute si in teren, Crangul fiind pustiu iar comerciantii aparandu-se de muste, dupa cum ne-au declarat chiar ei, nevoiti sa inchida la sase seara, desi in conditii similare dar cu accesul autoturismelor permis, aveau clienti si pana la miezul noptii.

 Mai mult chiar,  desi legea spune ca trebuie sa aiba buton de panica si contract cu firma de profil pentru evitarea situatiilor delicate, LEX PROTECT, o firma draga primarului Toma, refuza sa mai vina la interventii si a reziliat contractul cu agentii economici, pe buna dreptate spunem noi, ca nu poti alerga pe jos atatia kilometri pentru a calma doi betivi. Iar persoanele cu dizabilitati, care-si aduceau carucioarele cu rotile cu masina pana in apropierea locului unde puteau sa respire un aer cat de cat curat, evita acum sa mai vina in Crang, stiind ca vor fi opriti de comunitari la fabrica de lapte, cum este cunoscuta una din intrari, sau la Micro 14.

 

Ieri, la Bucureşti, s-a trasat lista PRO România pentru viitorul ţării!

Ieri, 6 noiembrie 2018, a avut loc prima ședință a delegației națională a PRO Romania după Congresul din octombrie, în urma căreia au fost stabiliți responsabilii pe domenii majore de interes. Delegaţia ProRomânia, în frunte cu preşedintele Victor Ponta a stabilit responsabilii pentru fiecare dintre cele 18 domenii majore de interes.

A fost o ședință necesară pentru că dorim să le oferim oamenilor o alternativă reală și proiecte concrete pentru dezvoltarea României. Este vorba despre o echipă de profesioniști , foști miniștri sau actuali parlamentari,toți cu experiență  semnificativă în  domeniile pe  care le  vor coordona  şi care vor veni în fața oamenilor cu soluții la problemele din educație, sănătate, infrastructură sau absorbția fondurilor europene.  La întâlnire au participat toți coordonatorii județeni și conducerea centrală a partidului.

 

Consiliul de strategii guvernamentale al PRO România este format din următorii vicepreședinți: Ioana Petrescu–coordonator al Consiliului de strategii guvernamentale și Economie, Gabriela Podașcă–Incluziune socială și relația cu societate civilă și partenerii sociali, Emilia Meiroșu și Mihaela Huncă –Educație, Cristian Cosmin–Tineret, Ștefan Pirpiliu–Apărare, Mircea Banias–Transporturi, Liviu Stancu–Justiție, Augustin Jianu–Digitalizare, Răzvan Mitu–Energie, Aurelia Cristea–Antreprenoriat, Răzvan Cotovelea–Fonduri europene, Cătălin Nechifor–Administrație Centrală, Eugen Durbacă–Administrație locală, Laurențiu Rebega-Relația cu instituțiile europene, Bogdan Ivan–Turism, Felix Rache-Strategii și analiză politică, Mihai Sturzu-Inovare în politică.

De asemenea, din cadrul Consiliului de strategii guvernamentalefac parte și următorii coordonatori: Bogdan Tohăneanu–Interne, Mihaela Frăsineanu–Mediu, Alin Panc–Cultură, Anca Bălășoiu–Egalitate de șanse, Carmen Tocală–Sport, Nicuța Enache–Diaspora, Sorin Minea-Industria alimentară, Călin Gălășeanu–Sănătate

           

Dacă privim cu atenţie la cei enumeraţi mai sus, putem spune şi că este un Guvern din umbra, mult peste medie, pregătit şi competent, gata să colaboreze la orice oră pentru binele României dacă va fi cazul, şi sigur va fi, la cum merg lucrurile acum în ţară. Mai ales că, Pro România își propune să inițieze o dezbatere amplă la care să participe mediul de afaceri, societatea civilă, structurile sindicale și mediul universitar pentru realizarea și promovarea unui set de măsuri socio-economice urgente care se impun pentru a evita dezastrul spre care România se îndreaptă din cauza iresponsabilității actualului Guvern. În consens cu declaraţiile preşedintelui Victor Ponta, care a susţinut la congresul de luna trecută că: ”Îmi doresc să construim împreună Pro România ca o alternativă serioasă la modul precar și deficitar în care au ajuns partidele tradiționale să facă politică. Trebuie să readucem decența, competența și profesionalismul în viața publică și să le arătăm oamenilor că suntem pregătiți și avem proiecte și soluții concrete la problemele cu care se confruntă”.

 

Bombă- Hidro Salt sparge asfaltul prost turnat în ultimele săptămâni si-l duce nu se ştie unde pentru a i se pierde urma

Este informaţia momentului, primită de la cititorii nostril, după apariţia dezvăluirilor de dimineaţă dintre cârdăşia penală a cetăţeanul primar Toma Constantin şi securişti şi miliţienii de la Hidro Salt  B92. Oamenii spun că, pe mai multe străzi deja asfaltate, după unele analize şi măsurători, reţineţi că firma a prezentat  certificate de conformitate pentru asfalt, despre care unii susţin că sunt false, se sparge în draci şi va fi turnat un nou strat. Întrebarea cea mai importantă e, cine va plăti, domnule Toma, că doar nu l-a apucat pe Băiculescu dragul de Buzău, şi-a dat seama că a greşit şi va băga mâna în propriul buzunar pentru remedierea situaţiei? Vom reveni foarte curând că deja subiectul nu mai e cald, e fierbinte rău şi va da în clocot în scurt timp…