„ACTUALIZARE INTEGRALĂ A PLANULUI URBANISTIC GENERAL AL MUN. BUZĂU”
- Detalii
- Categorie: Tu l-ai ales
- Publicat: Luni, 07 Octombrie 2024 09:10
- Scris de admin
- Accesări: 6
ANUNŢ PUBLIC
Stimaţi cetăţeni,
Primăria Municipiului Buzău supune informarii/consultarii publice forma finala a documentatiei Plan Urbanistic General (P.U.G.) din cadrul proiectului „ACTUALIZARE INTEGRALĂ A PLANULUI URBANISTIC GENERAL AL MUN. BUZĂU”, documentatie care integreaza modificarile intervenite in procesul de avizare.
Documentatia poate fi consultată la sediul primariei, Serviciul Urbanism si Dezvoltare Urbana din str. Piata Teatrului, nr.1 (fostul Bazar), in zilele de lucru, in intervalul orar 8,30-14,00și pe site-ul www.primariabuzau.ro > secţiunea Urbanism > Anunţuri publice privind documentaţii de urbanism, în perioada04.10.2024 – 04.11.2024.
De asemenea, vă invităm la ședința de prezentare publica a documentatiei ce va avea loc marti, 08.10.2024, orele 11.30, la sediul primariei din str.Piata Daciei, nr.1 (sala nr.13).
Observațiile pot vor fi transmise in cadrul sedintei publice, prin poştă la adresa Primăria Buzău, str. Piata Teatrului, nr.1 (fostul Bazar) sau on-line (Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.), până la data de 04.11.2024.
Răspunsul la observaţiile transmise va fi afişat pe pagina de internet a Primăriei Municipiului Buzău - www.primariabuzau.ro - în perioada:05.11.2024 – 21.11.2024.
Programul „Lapte și corn în școli” gestionat de Consiliul Judetean
- Detalii
- Categorie: Tu l-ai ales
- Publicat: Joi, 03 Octombrie 2024 08:42
- Scris de admin
- Accesări: 6
Toți elevii din unitățile de învățământ din județul Buzău, de la grădiniță până la clasa a VIII-a inclusiv, beneficiază de o gustare zilnică, indiferent dacă aduc sau nu pachet de acasă. Programul „Lapte și corn în școli” asigură că aceștia primesc produse sănătoase, plătite de statul român. Această inițiativă se desfășoară fără probleme, iar elevii au primit deja produsele promise încă din prima zi de școală. Potrivit datelor furnizate de Consiliul Județean, 38.223 de copii primesc zilnic minim două produse, iar în unele zile chiar trei. Programul prevede ca, într-o săptămână, fiecărui elev să îi fie oferite cinci porții de lactate, cinci de produse de panificație și două porții de fructe, în special mere. Pentru anul școlar 2024-2025, costul total al gustărilor pentru elevii din Buzău se ridică la 12.260.992 de lei. Aceasta înseamnă că statul alocă zilnic pentru fiecare copil 2,24 lei în zilele în care aceștia primesc și mere, și doar 1,60 lei în restul zilelor. Aceste sume sunt sub prețul mediu al unui covrig. Analizând detaliile financiare, se observă că produsele lactate reprezintă cea mai mare cheltuială, cu un cost de 1,01 lei/porție pentru cinci zile pe săptămână, totalizând 6.674.860,73 lei fără TVA. Pe de altă parte, produsele de panificație costă 0,59 lei/porție, totalizând 3.899.176,07 lei fără TVA, iar merele au un cost de 0,64 lei/porție, totalizând 1.686.956,16 lei fără TVA, oferite de două ori pe săptămână.
Consilierii judeţeni au încuviinţat
- Detalii
- Categorie: Tu l-ai ales
- Publicat: Joi, 03 Octombrie 2024 08:38
- Scris de admin
- Accesări: 6
La ședinţa Consiliului Judeţean programată şi organizată în data de 25 septembrie a fost promovat un proiect de hotărâre care prevede aprobarea unor subvenţii destinate parohiilor din județ. Votul pozitiv şi iniţiativa preşedintelui Neagu au dovedit că în ultimii patru ani, 2020–2024, „miniparlamentul” buzoian a fost un ordonator de credite cu deschidere către toate palierele de activitate, acolo unde activităţile de interes public pot fi susţinute, financiar, şi de la bugetul propriu al judeţului.
Consilierii judeţeni au încuviinţat, prin votul de la şedinţa ordinară arondată lunii septembrie, care a fost, de altfel, şi ultima în formula actualului plen, o a doua tranşă de subvenţii acordate cultelor la nivel de judeţ, după ce cu o lună în urmă fuseseră aprobate un număr de 66 de subvenţii, îndreptate către tot atâtea parohii din judeţul Buzău, mai multe dintre ele acoperind strictul necesar pentru lucrări de întreţinere. La şedinţa de miercuri, 25 septembrie, au fost aprobate un număr de 39 de subvenţii, în sumă totală de 390.000 lei, adică aproape patru miliarde de lei vechi.
„Conform prevederilor legale, de la bugetele locale se pot aloca sume pentru completarea fondurilor proprii necesare pentru întreținerea și funcționarea unităților de cult fără venituri sau cu venituri reduse (…) pentru proiectarea, construirea ori repararea lăcașurilor de cult și pentru conservarea și întreținerea bunurilor aparținând cultelor și care fac parte din patrimoniul cultural național mobil, pentru amenajarea și întreținerea muzeelor cultural-religioase și colecțiilor muzeale, pentru proiectarea, construirea și repararea sediilor administrative ale eparhiilor, protopopiatelor, parohiilor sau ale centrelor de cult, a cimitirelor, a sediilor unităților de învățământ proprietate a cultelor recunoscute, pentru proiectarea, construirea, amenajarea și repararea clădirilor având destinația de locuințe de serviciu ale personalului clerical, așezămintelor de asistență socială și medicală ale unităților de cult, pentru activitățile de asistență socială și medicală susținute de acestea, pentru achiziția de mijloace fixe (…) Consiliul Județean Buzău a susținut, în fiecare an, cu sume alocate de la bugetul județului și cu respectarea prevederilor legale, unitățile de cult din raza sa administrativ-teritorială. Suma totală alocată prin prezentul proiect este de 390.000 lei. Prin proiectul de hotărâre inițiat răspundem solicitărilor a 39 unități de cult”, se arată în referatul prezentat consilierilor judeţeni de preşedintele Neagu.
„Modernizarea infrastructurii rutiere de transport pe tronsonul Vintilă Vodă – Plaiul Nucului”
- Detalii
- Categorie: Tu l-ai ales
- Publicat: Joi, 03 Octombrie 2024 08:36
- Scris de admin
- Accesări: 9
Cu 10 zile înainte de încheierea oficială a mandatului, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, economistul Petre Emanoil Neagu a anunţat încă un succes al administraţiei judeţene, alături de compartimentul „Proiecte europene”, prin accederea în etapa de finanţare a unuia dintre cele mai mari proiecte de investiţii de interes public, ce urmează să fie implementat în judeţul Buzău – „Modernizarea infrastructurii rutiere de transport pe tronsonul Vintilă Vodă – Plaiul Nucului”, cea de-a treia componentă în planul major pentru reabilitarea şi modernizarea celui mai lung drum judeţean – DJ 203K. Valoarea totală a proiectului este de 601.310.496 milioane lei (RON), din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională), în proporţie de 85%, este de 337.538.399 milioane lei. În ce priveşte partea română, cofinanţările de la bugetul statului şi de la bugetul propriu al judeţului Buzău, valoarea eligibilă nerambursabilă de la bugetul consolidat al statului (13%) este de 51.623.520 milioane lei, iar valoarea cofinanţării eligibile în sarcina beneficiarului este de 7.942.080 (2%), în timp ce sumele neeligibile, ce vor trebui asigurate de la bugetul propriu al judeţului Buzău, au valoarea de 204.206.496 milioane lei. La conferinţa de presă, organizată în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Buzău, a participat şi reprezentantul ADR Sud Est Brăila, (Asociaţia de Dezvoltare Regională), organism care mijloceşte relaţia cu structurile unionale, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional 2021 – 2027, şefi de instituţii şi servicii cu implicare în implementarea proiectului, invitaţi fiind şi prefectul de Buzău, Daniel Ţiclea şi primarul Claudiu Constantin, în calitate de reprezentant al beneficiarului direct – comunitatea din Lopătari.
RECONFIGURARE CĂI DE COMUNICAȚIE CARTIER NICOLAE BĂLCESCU
- Detalii
- Categorie: Tu l-ai ales
- Publicat: Vineri, 27 Septembrie 2024 08:36
- Scris de admin
- Accesări: 17
ANUNŢ PUBLIC
Stimaţi cetăţeni,
În vederea implicării publicului în etapa pregătitoare a elaborării unui Plan UrbanisticZonal, aducem la cunoştinţă că U.A.T. MUNICIPIUL BUZĂU cu sediul în Mun. Buzău, str. Piața Daciei, nr. 1, jud. Buzău a demarat etapa privind intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal pentru „RECONFIGURARE CĂI DE COMUNICAȚIE CARTIER NICOLAE BĂLCESCU.“
Consultarea propunerilor pentru P.U.Z. se poate face pe site-ulwww.primariabuzau.ro, secţiunea Urbanism – Anunţuri publice privind documentaţii de urbanism. Propunerile / observațiile vor fi transmise prin poştă (Primăria Mun. Buzău, Piaţa. Daciei, nr. 1) sau on-line (Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.), până la data de 28.10.2024. În calitate de proprietar/vecin al imobilului situat în zona de studiu a Planului Urbanistic Zonal, vă rugăm să ne comunicați punctul de vedere prin poştă (Primăria Buzău, Piata Teatrului, nr. 1, tel. 0238/725.538) sau prin e-mail(Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.), până la data de 28.10.2024, sau în cadrul DEZBATERII PUBLICE care va avea loc pe 16.10.2024, orele 12,00 lasediul primariei - Piata Teatrului nr. 1. Răspunsul la observaţiile transmise va fi afişat pe pagina de internet a Primariei Municipiului Buzău - www.primariabuzau.ro - în perioada:29.10.2024 – 13.11.2024.
Premii de excelenta din partea Consiliului Judetean
- Detalii
- Categorie: Tu l-ai ales
- Publicat: Marti, 24 Septembrie 2024 09:21
- Scris de admin
- Accesări: 21
Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, alături de cei doi vicepreşedinţi, Adrian Petre şi Felix Rache, plus cei 30 de consilieri judeţeni se vor întâlni, în data de 25 septembrie, în plenul ultimei şedinţe din acest mandat. Între proiectele de hotărâri propuse de preşedintele Neagu s-ar părea că unul a fost păstrat tocmai pentru a da strălucire unui moment special, de încheiere a unui exerciţiu administrativ de patru ani, în contul cărora nu pot fi reţinute multe episoade în care facţiunile politice să se situeze pe poziţii divergente. Proiectul de hotărâre se referă la acordarea de premii speciale elevilor cu rezultate deosebite la olimpiadele internaționale, naționale și profesorilor coordonatori, precum și acordarea unor premii de excelență elevilor cu calificativul maxim la examenele naționale din acest an.
„Ca în fiecare an, cu aplicarea prevederilor legale, Consiliul județean Buzău recompensează performanța școlară la olimpiadele internaționale, naționale, la examenele de Evaluare națională. În același timp recompensăm profesionalismul și implicarea cadrelor didactice coordonatoare ale pregătirii acestor elevi, dovedind că potențialul de inteligență al tinerilor noștri trebuie și poate fi șlefuit, susținut și bine canalizat, cu perseverență și în mod continuu. Bineînțeles că rezultatele deosebite ale elevilor buzoieni exprimă și efortul și implicarea părinților care în mod natural doresc pentru copiii lor o educație și pregătire care să le dea o șansă pentru viitor”, se arată în referatul preşedintelui Petre Neagu, cu privire la necesitatea votului pozitiv în plen.
Consiliul Judeţean pregăteşte un Master Plan pe reţele de apă şi canalizare
- Detalii
- Categorie: Tu l-ai ales
- Publicat: Vineri, 20 Septembrie 2024 09:16
- Scris de admin
- Accesări: 33
Instituţia Consiliului Judeţean a lansat în dezbatere publică, în conformitate cu cerinţele legislaţiei în vigoare, un proiect de hotărâre privind aprobarea documentului strategic Master Plan pentru necesarul de investiții în infrastructura de apă și apă uzată din județul Buzău, pentru perioada 2023-2053. Conform informaţiilor publicate pe site-ul instituţiei Consiliului Judeţean, demersul Executivului condus de preşedintele Petre Emanoil Neagu vizează un plan de investiţii zonal, pentru servicii de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare, în corelare cu strategiile locale, parte din programe în implementare. Concret, Consiliul Judeţean pregăteşte cadrul legal pentru aplicarea la unele programe europene, prin care să poată fi obţinute finanţări în continuarea proiectelor care acum sunt implementate de Compania de Apă Buzău, prin cele zece contracte angajate la nivel de judeţ.
În anul 2008 s-a elaborat pentru judeţul Buzău un Master Plan, actualizat în anul 2014 şi aprobat prin hotărârea Consiliului Judeţean Buzău nr. 34/2015. Compania de Apă implementează „Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Buzău, în perioada 2014-2020”. În cadrul acestui proiect sunt prevăzute zece contracte de lucrări şi trei contracte de servicii aflate în diferite stadii de execuţie. Master Plan-ul defineşte programul investiţional pe termen scurt, mediu şi lung care acoperă un orizont de timp de treizeci de ani, începând din anul 2023 până în anul 2053 şi reprezintă actualizarea investiţiilor necesare rămase de implementat, de investiţiile finalizate şi cele în curs de implementare ce au fost finanţate din fonduri europene, din fonduri ale bugetului de stat sau ale bugetelor administraţiilor locale.
Sedinta CLM pe luna septembrie
- Detalii
- Categorie: Tu l-ai ales
- Publicat: Vineri, 20 Septembrie 2024 08:40
- Scris de admin
- Accesări: 18
ROMÂNIA
JUDEŢUL BUZĂU
MUNICIPIUL BUZĂU
-PRIMAR-
DISPOZIȚIE
privind convocarea în şedinţa ordinară a lunii SEPTEMBRIE 2024
a Consiliului Local al Municipiului Buzău
Primarul municipiului Buzău, judeţul Buzău:
Având în vedere:
-prevederile art. 133, alin. (1), art. 134, alin. (1), lit. a), art. 139, alin. (5), lit. c), art. 196, alin. (1), lit. b) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,
DISPUNE:
ART.1.- (1) Se convoacă Consiliul Local al Municipiului Buzău în şedinţă ordinară, la data de25.09.2024, ora 10:00, şedinţă care va avea loc în sediul Consiliului Local al Municipiului Buzău, situat în municipiul Buzău, Piaţa Daciei, nr. 1, în Palatul Comunal, etaj 1, sala Stan Săraru (sala 24).
(2) Ședința prevăzută la alin. (1) se va desfășura prin utilizarea mijloacelor electronice de comunicare, precum și cu prezența fizică a consilierilor locali în sala de ședință.
Proiectul ordinii de zi al şedinţei este următorul:
1.Proiect de hotărâre nr. 207 din 16.09.2024privind conferirea titlului de“CETĂŢEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI BUZĂU”domnului Constantin DAMOV;
2. Proiect de hotărâre nr. 157 din 03.07.2024 privind scoaterea din funcțiune, valorificareasau, dupăcaz, casarea unor bunuri – mijloace fixe (parte din rețeaua de termoficare Magistrala 2), din domeniul privat al Municipiului Buzău, în condițiile legii;
3. Proiect de hotărâre nr. 200 din 05.09.2024pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal„Dezvoltareurbană a zonei de sudest amunicipiuluiBuzăuprinrealizareaunui pol de sănătateșiconfigurareatrameistradale – Complex de sănătate – Spital municipal“;
4.Proiect de hotărâre nr. 201 din 05.09.2024pentru modificarea Regulamentului de organizare şifuncţionarea sistemului de administrare a parcărilor publice pe domeniulpublic al municipiului Buzău, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al municipiului Buzau nr. 49 din 06.03.2019;
5.Proiect de hotărâre nr.202 din 09.09.2024 privindprelungireamandatuluiunui administrator provizoriula SocietateaComercială „URBIS SERV” S.R.L. Buzău;
6.Proiect de hotărâre nr. 203 din 10.09.2024privind luarea unor decizii legate de Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Societății Comerciale “Compania de Apă” S.A. Buzău din data de 03.10.2024, ora 12.00, respectiv 04.10.2024, ora 12.00;
7. Proiect de hotărâre nr. 204 din 11.09.2024privindstabilireaindicatorilor de performanță financiari și nefinanciari și a nivelului minim al acestora pentru membrii Consiliului de Administrație al Societății Comerciale RAM TERMO VERDE S.R.L. BUZĂU;
8.Proiect de hotărâre nr. 205 din 13.09.2024privind atestarea Inventarului bunurilor care aparțindomeniului public al municipiului Buzău;
9.Proiect de hotărâre nr. 206 din 16.09.2024pentru aprobarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții și a indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții “Reabilitare sistem rutier străzile Veteranilor, Crinului (tronson între strada Crișan și strada Democrației) și strada Narciselor (tronson între strada Crișan și strada Democrației)”;
10.Proiect de hotărâre nr. 208 din 16.09.2024privind aprobarea vânzării unei locuințe pentru tineri, situată în Cartier Episcopiei, Strada Sporturilor, nr. 10, bloc 3A, construită prin Agenția Națională pentru Locuințe, situată în Municipiul Buzău;
11.Proiect de hotărâre nr. 209 din 16.09.2024privind aprobarea concesionării unor bunuri aflate în proprietatea publică a Municipiului Buzău, către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Buzău – Mărăcineni”;
12. Proiect de hotărâre nr. 210 din 16.09.2024privind aprobarea modificării 2 a Hotărârii Consiliului Local al municipiului Buzău nr. 7 din 19.01.2024 privind contractarea unei finanţări rambursabile interne/externe în valoare de 145.590.000 lei, prin credit bancar, pentru realizarea obiectivelor de investiţii de interes public local;
13. Proiect de hotărâre nr. 211 din 16.09.2024privind aprobarea suplimentării cofinanțării proiectului investiţional al Consiliului Raional Ialoveni –“Extinderea spațiilor pentru Centrul Expozițional-Muzeu Ialoveni la nivelurile demisol și parter”;
14. Proiect de hotărâre nr. 212 din 16.09.2024privind rectificarea 4 a bugetului Municipiului Buzău pe anul 2024;
15.Proiect de hotărâre nr. 213 din 18.09.2024pentru aprobarea unei tranzacții judiciare;
16. Proiect de hotărâre nr. 214 din 18.09.2024privind modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Buzău nr. 14 din 26.01.2024 pentru aprobarea organizării reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Buzău pentru anul şcolar 2024 – 2025;
17.Proiect de hotărâre nr. 215 din 18.09.2024privind aprobarea închirierii suprafeței locative cu altă destinație decât cea de locuință, proprietate privată a statului, situată în municipiul Buzău, strada Alexandru Marghiloman, Cartier Micro 5, blocul 17, parter, județul Buzău;
18.Proiect de hotărâre nr. 216 din 19.09.2024pentru aprobarea cumpărării unui imobil, proprietatea doamnei Sinulescu Elena, situat în localitatea Lunca Jariștei, comuna Siriu, județul Buzău;
19.Proiect de hotărâre nr. 217 din 19.09.2024privindacordareaunorfacilitățifiscaleurmareachităriipână la data de 25.11.2024 a obligațiilor restante la data de 31.08.2024;
20.Proiect de hotărâre nr. 218 din 19.09.2024privindîncheiereaunui protocol de asociereîntre UAT MunicipiulBuzăușiAsociația”PădureaCopiilor”privindrealizareaunuiproiectintitulat„Parteneriatpentrurealizareașiîngrijirea de păduriurbane, perdele de protecțieșialiniamentestradalepentrucombatereaschimbărilorclimaticeșiefectelorpoluăriiînBuzău”.
ART.2.- Proiectele de hotărâre prevăzute la art. 1 vor fi puse la dispoziția consilierilor locali în format electronic.
Materialele prevăzute la art. 1,precum și alte înscrisuri despre care se face vorbire în cuprinsul proiectelor, pot fi studiate, în format letric, de către consilierii locali, la cabinetul Secretarului General al Municipiului Buzău.
ART.3.- Proiectele de hotărâre au fost inițiate de primarul municipiului Buzău.
ART.4.- În preambulul proiectelor de hotărâre prevăzute la art. 1 au fost indicate Comisiile de specialitate la care acestea au fost trimise spre avizare.
ART.5.- Proiectele de hotărâre se regăsesc pe pagina de internet a primăriei, www.primariabuzau.ro.
ART.6.- Secretarul General al Municipiului Buzău, prin intermediul Serviciului Relaţii cu Publicul, Organizare Alegeri, Îndrumarea Cetăţenilorşi Secretariat, va asigura aducerea la cunoştinţă publică a prevederilor prezentei dispoziţii.
PRIMARUL MUNICIPIULUI BUZĂU,
Constantin Toma
CONTRASEMNEAZĂ,
SECRETARUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUZĂU,
Eduard Pistol
Buzău,19.09.2024
Nr. 936
Ex.1/2
Târgul „Toamna buzoiană”, ediția a XVIII-a
- Detalii
- Categorie: Tu l-ai ales
- Publicat: Marti, 17 Septembrie 2024 09:08
- Scris de admin
- Accesări: 34
Comunicat de presă
Dragi buzoieni, Primăria Municipiului Buzău, Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”, Direcția pentru Agricultură Județeană Buzău și SC „Piețe, Târguri și Oboare” SA, vă invită la Târgul „Toamna buzoiană”, ediția a XVIII-a, ce se va desfășura în Drăgaică, în perioada 20 - 22 septembrie 2024. Deschiderea oficială va avea loc vineri, 20 septembrie, ora 18:00.
Acest târg de tradiție a devenit un loc de întâlnire între trecut și prezent, între gusturile autentice ale pământului și vibrația contemporană a comunității noastre. Pe parcursul celor trei zile de sărbătoare, veți putea redescoperi esența gastronomiei buzoiene și meșteșuguri unice. Dulcețuri și gemuri bogate în arome, legume atent selectate și condimenteîși vor găsi locul în cămara fiecărui vizitator. Producătorii locali vă vor îmbia cupreparate tradiționale, precum pastrama de oaie, micii rumeniți și cârnații de Pleșcoi, alături de deserturi specifice anotimpului. În pahare, mustul va curge proaspăt, oferind fiecărui vizitator savoarea bogată a podgoriilor buzoiene.
Pe lângă oferta gastronomică, târgul va include un program artistic de excepție,oferit de artiști locali și invitați speciali, după cum urmează:
Vineri, 20 septembrie–Ansamblul „MlădițeVintilene”, Alexandra Panaete, Nicolae Datcu, Claudia Colniceanu, Valentin Sanfira, Codruța Filip & Taraful.
Sâmbătă, 21 septembrie – Grup Cetina, Trupa Enigma, Daria Mușat, Mario Buzoianu, Ionel Tudorache & Taraful.
Duminică, 22 septembrie – Drăgăicuțele, Loredana Răduță, Tatiana Răduță, Nemuritorii, Olguța Berbec & Taraful.
Programul artistic va începe în fiecare seară la ora 18.00 și va fi prezentat de Karla Lucuță Răducea și Mădălina Manolache.
Vă așteptăm să ne bucurăm împreună de farmecul toamnei și de gusturile tradiționale ale Buzăului!
Accesul este liber!
Finantari europene pentru sanatate, atrase de Consiliul judetean la Buzau
- Detalii
- Categorie: Tu l-ai ales
- Publicat: Vineri, 13 Septembrie 2024 08:36
- Scris de admin
- Accesări: 32
Între cele 14 proiecte aflate în acest moment în implementare, şi pentru care instituţia Consiliului Judeţean Buzău a atras finanţări europene, şase (aproape jumătate) sunt destinate investiţiilor pentru reabilitări, consolidări, dotări şi extinderi la nivelul infrastructurii judeţene de sănătate.
La rândul lor, cele mai multe proiecte pe „Sănătate” au fost aplicate pe programe europene lansate de Comisia Europeană prin Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Est (ADR-SE), care are sediul la Brăila, instituţia care, în timp, a devenit unul dintre principalii parteneri pentru Consiliul Judeţean în ceea ce priveşte atragerea fondurilor europene. Prin programe de tip Programul Operațional Regional, cu perioade de ofertare 2014-2020, sau 2021- 2027, Consiliul Judeţean a obţinut fonduri nerambursabile pentru dotarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat Spitalului Județean de Urgență Buzău, pe două secvenţe de finanţare, extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, consolidarea infrastructurii medicale de la nivelul aceleiași unități medicale, în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, de asemenea, pe alte două secvenţe de finanţare.
Tot prin intermediul ADR Sud-Est Brăila, Consiliul Judeţean Buzău a obţinut una dintre finanţările importante din fonduri europene destinată consolidării, restaurării şi dotării imobilului care avea destinaţia Biblioteca Judeţeană „Vasile Voiculescu”, pentru care este anunţat un moment apropiat pentru inaugurare. Aproximativ la finalul lunii septembrie este programată şi inaugurarea noii locaţii a UPU Buzău, din cadrul Spitalului de Urgenţă Buzău.
Două programe europene, dezvoltate tot prin ADR S-E Brăila, au devenit sursa de finanţare pentru alte două investiţii importante la nivelul infrastructurii rutiere judeţene, „capul de afiş” ţinându-l proiectul pentru continuarea reabilitării şi modernizării celui mai lung drum judeţean, 203K, pe tronsonul Vintilă Vodă–Plaiul Nucului (Lopătari). Cea de-a doua investiţie constituie sprijin la nivelul Regiunii Sud-Est pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniile: infrastructură rutieră de interes județean, inclusiv variante ocolitoare și/sau drumuri de legătură, infrastructură și servicii publice de turism, inclusiv obiectivele de patrimoniu cu potențial turistic, centre de agrement/baze turistice (tabere școlare).
Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă are alte secvenţe cu finanţări europene importante, între care dotarea cu microbuze școlare verzi (electrice) pentru unități de învățământ preuniversitar din județul Buzău, dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale pentru unele unități de învățământ preuniversitar, precum și a unor unități conexe din Județul Buzău, renovare/modernizare a trei biblioteci locale pentru a deveni hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale și dotare cu echipamente IT a 26 de biblioteci locale din județul Buzău, dar şi alte două finanţări a căror destinaţie este tot domeniul „Sănătate”: reducerea riscului de infecţii nosocomiale la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, sau Dotarea și reabilitarea Cabinetului de planificare familială din cadrul Spitalului Județean de Urgență.˝
Mai multe articole...
- Ziua internationala a persoanelor varstnice
- Eveniment sportiv de exceptie la Sala Sporturilor cu sprijinul Consiliului Judetean
- Anunt public 10.09.2024
- 80.000 de vizitatori la Muzeul Chihlimbarului după includerea în Ţinutul Buzăului
- S-a deschis Centrul Muzeal I. C. Brătianu
- Competiția COMIC 7 B2024
- Reguli noi pentru oficierea casatoriilor
- Sedinta extraordinara joi, 05.09.2024 la CLM
- Incepe Competiția BUZZ IFF 2024
- Trei zile de filme și teatru pentru copii în Parcul Crâng din Buzău