IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

Consiliul Judeţean Buzău a aprobat

Buzăul este în proiectul „Geopark Nature Discovery Hub (GeoHub)

Consiliul Judeţean Buzău a aprobat participarea județului Buzău în proiectul „Geopark Nature Discovery Hub (GeoHub) – Hub de Descoperire a Naturii din Geoparcuri”. Proiectul de hotărâre este iniţiat în exercitarea atribuțiilor deliberativului judeţean cu privire la proiectul „Geopark Nature Discovery Hub (GeoHub) – Hub de Descoperire a Naturii din Geoparcuri”, ce urmează să fie promovat în vederea finanțării. Inițiativa propune soluții pentru a sprijini dezvoltarea durabilă și conservarea mediului prin dezvoltarea de infrastructură verde în Geoparcul Internațional UNESCO Ținutul Buzăului, prin activități educaționale și de cercetare în domeniul schimbărilor climatice și geoconservării. Potrivit iniţiatoruui proiectului, schimbările climatice reprezintă una dintre cele mai mari provocări ale momentului și va sta la baza situațiilor cu care se vor confrunta generațiile viitoare. În acest sens, în scopul protejării patrimoniul local este necesară extinderea colaborărilor și la nivel internațional, pentru a beneficia de modele și instrumente ce pot sprijini aceste demersuri și din perspectivă internațională.

Geoparcul Internațional UNESCO Ținutul Buzăului a fost inclus în Rețeaua Globală a Geoparcurilor UNESCO pe 13 aprilie 2022, acreditare care trebuie susținută și valorificată prin activități de promovare și dezvoltare durabilă a teritoriului respectiv. Scopul general al proiectului este de a contribui la obiectivul „O Europă mai ecologică și cu emisii reduse de carbon” prin asigurarea adaptării la schimbările climatice, prevenirea riscurilor de dezastre și stabilirea unui teritoriu durabil și rezilient în Bazinul Mării Negre, ținând cont de abordarea geosistemică pe care o promovează geoparcurile.

Proiectul propune o serie de activități derulate în cele 3 țări partenere (Turcia, România, Republica Moldova) care vor contribui la o creșterea conștientizării publicului larg și o mai bună cunoaștere de către locuitorii geoparcurilor și a vizitatorilor acestuia a regulilor de păstrare și dezvoltare a potențialului existent.

Proiectul este structurat pe trei componente, centre educaționale și rețea de monitorizare a calșității aerului , campanie de Comunicare a geoparcurilor ca teritorii de dezvoltare durabilă  şi evenimentul GREEN WEEK în România, Turcia și Moldova.

Consiliul Judetean, pe doua roti la promovarea turistica a judetului

Cicliști din Buzău, București, Vrancea, Galați și Prahova au participat, week-endul trecut, la primul eveniment pe două roţi de promovare turistică a judeţului Buzău, în organizarea Consiliului Judeţean. A fost parcurs tronsonul numit generic „Drumul Doamnei Neaga”, un personaj cunoscut în perioada istorică medievală a provinciei Ţara Românească (Valahia), remarcată în scrierile locale şi ca Regina Buzăului. „Este primul eveniment de promovare turistică a judeţului Buzău pe două roți si sunt convins că Buzăul va cuceri inimile și ochii cicliștilor, care vor reveni să Descopere Buzăul”, a fost mesajul preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, economistul Petre Emanoil Neagu, în zilele premergătoare evenimentului. Cicliștii au pornit din Sărata-Monteoru și au vizitat, de-a lungul traseului, Mănăstirea Bradu, Biserica Buda Crăciunești – unde este înmormântată Doamna Neaga, Doamna Ţării Româneşti -, zone din  Geoparcul UNESCO Ţinutul Buzăului, Casa Memorială Vasile Voiculescu, GeoGate Berca. Ei au pedalat 101 km, locul de start, dar şi de sosire, fiind Staţiunea balneoclimaterică Sărata Monteoru. Pe traseu au fost organizate momente pentru degustări de bucate tradiţionale buzoiene – cârnați de Pleșcoi, babic și covrigi de Buzău. La final, toți participanții au primit diplome și un suvenir de la Buzău. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Buzău, cu sprijinul partenerilor: (tehnici) – ElcarGid, Geoparcul UNESCO Ţinutul Buzăului, Asociatia Club Sportiv Penteleu, Afi Sport, Muzeul Judeţean, Centrul Judeţean de Cultură şi Artă, Teatrul George Ciprian; şi Bucovina, Boromir, Sly nutrition – fizico protein bar, Băcănia lu’ Nea Ticu. Domeniile Săhăteni, Domeniile Franco-Române, Cramele Lacerta, Staţiunea de Cercetare Pietroasa, Pensiunea Bradu.

Comunicat de presă BZM Fest

Mai sunt trei zile până la începutul celei de-a patra ediții a festivalului BZM Fest, organizat de Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” și Primăria municipiului Buzău pe domeniul Vilei Albatros, din parcul Marghiloman. Festivalul, care propune „o lume de bun gust” în perioada 11 - 14 iulie 2024, își va deschide porțile pentru iubitorii de adevăr, bine și frumos, joi, începând cu ora 15:00, iar vineri/sâmbătă/duminică de la ora 10:00. 

Din cele 3500 de locuri disponibile/zi au fost deja achiziționate peste 1500 de abonamente/bilete pentru toate cele 4 zile de festival,  atât pentru zona de acces general a festivalului cât și pentru fun zone. 

Copii sub 14 ani au acces gratuit cu condiția de a fi însoțiți de un adult plătitor de bilet. 

Anul acesta ne bucurăm de susținerea următorilor parteneri: Ursus, ElcarGid, Transbus, Oppio, Jabbar, RockFm, Budureasca, Francisc Cash&Carry, Ballerina, Floriol, Unisol, Cofetăria No. 379, Com Fortuna, Lincoln Electric, Ductil, Global Cash&Carry, Railway Systems, Shopping City Buzău.

Biletele se achiziționează de pe site-ul www.iabilet.ro existând două categorii de acces: acces general și fun zone/main stage cu posibilitatea de a achiziționa abonament pe patru zile sau bilet pe fiecare zi. Zona de acces general este pe tot perimetrul festivalului, mai puțin în zona scenei principale (main stage). Zona VIP (fun zone) oferă în plus vizibilitate 100% la main stage, bar propriu, zonă de relaxare (hamace, pufuri, mese) și acces la meet & greet cu unii dintre artiștii prezenți la festival. 

Menționăm că biletele pot fi achiziționate și direct de la organizator, de la intrarea principală a festivalului, în perioada derulării acestuia (11 - 14 iulie), în intervalul orar: Ziua 1 (joi): 15:00 - 22:00; Zilele 2, 3, 4 (vineri, sâmbătă, duminică): 10:00 - 22:00. 

Vă așteptăm să petrecem împreună patru zile de poveste!

 

 

 

Proiectul Gaze pe valea Buzaului, primul pas la Consiliul Judetean

„Cu încă un pas mai aproape de a avea Gaze pe Valea Buzăului! Am semnat Certificatul de urbanism pentru realizarea proiectului <Conductă de transport gaze naturale pe Direcția Bărbuncești – Măgura – Pătârlagele – Pănătău>”, este mesajul postat de preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, pe pagina oficială de socializare.

Anunţul făcut de şeful instituţiei vine ca o confirmare a informaţiei lansate chiar de la nivelul Ministerului Dezvoltării, prin secretarul de stat social- democrat Alexandru Stoica, cel care a fost prezent în mai multe rânduri, în perioada pregătirilor pentru alegerile locale şi europarlamentare, la oficierea de investiţii, finanţate prin programul naţional „Anghel Saligny”, în mai multe comune buzoiene. Una dintre declaraţiile date presei locale de Stoica făcea referire tocmai la ideea de a implementa una dintre cele mai mari investiţii pe domeniul amenajărilor de reţele pentru distribuţia gazelor naturale, beneficiari urmând a fi populaţia şi agenţii economici de la Valea Buzăului, sectorul cuprins între Verneşti şi Pătârlagele, cu terminaţia Pănătău. „Domnul preşedinte Neagu şi premierul Marcel Ciolacu au făcut diligenţele de acum câţiva ani (n.r., 2019) când l-au invitat pe directorul general al Trans Gaz România la Buzău, în acea şedinţă la Consiliul Judeţean (…) În poziţia pe care o ocup în cadrul Ministerului Dezvoltării, am înţeles că trebuie să ordonăm lucrurile, şi am încercat să le mişcăm în sensul dorit, acela ca Valea Buzăului să poată fi beneficiara unor astfel de programe şi investiţii. De aceea, am zis în felul următor: Ministerul Dezvoltării nu face reţele de gaz, mai ales pentru conducte foarte mari (magistrale). Noi asigurăm, prin susţinerea investiţiilor în teren, distribuţia gazelor. Iar tronsonul Verneşti – Nehoiu este un traseu de magistrală, care poate fi făcută de Trans Gaz România. Domnul prim-ministru Marcel Ciolacu ne-a asigurat că va bugeta această magistrală pentru Valea Buzăului. Proiectanţii au fost în teren de aproximativ o lună de zile şi s-a trasat conducta, aşa că acum putem vorbi despre o certitudine. Din primăvara viitoare se va trece la execuţia de lucrări pentru această magistrală”. Declaraţia era susţinută cu ocazia unei vizite în comuna Săpoca, deplasare prilejuită de începerea lucrărilor la reţeaua de gaze naturale, un proiect ce face parte dintr-un program ce vizează aducerea gazelor naturale la un număr cât mai mare de gospodării pe Valea Slănicului, între Mărăcineni şi Beceni, inclusiv.

Mai mult, preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, a completat mesajul secretarului de stat Alexandru Stoica, spunând că meritul principal în programul naţional pentru aducerea gazelor naturale la cât mai multe gospodării în zonele rurale, inclusiv în proiectul de pe Valea Slănicului sau în cel care vizează Valea Buzăului, este al premierului Marcel Ciolacu. Oficialul buzoian a spus că premierul a fost cel care a repus în discuţie, la nivelul Comisiei Europene, puncte legate de viitoare investiţii în România în cunoscutul program PNRR, vizavi de gaze naturale şi irigaţii.

Odată cu semnarea Certificatului de Urbanism, preşedintele Neagu a dat, practic, OK-ul pentru derularea uneia dintre cele mai dificile perioade de parcurgere birocratică a unor documentaţii tehnice – obţinerea vestitelor avize, de la un număr (ne)definit de instituţii care reprezintă statul român şi „interesele” acestuia în zona de implementare a proiectului. Practic, documentaţiile tehnice premergătoare întocmirii Studiului de Fezabilitate şi a Studiului Tehnic de Proiectare vor avea nevoie de autorizări ale unor instituţii care activează în regim tehnic, economic sau juridic.

 

Sedinta extraordinara, miercuri, la CLM Buzau

ROMÂNIA

JUDEŢUL BUZĂU

MUNICIPIUL BUZĂU

-PRIMAR-

DISPOZIȚIE

privind convocareaîn şedinţă extraordinară

aConsiliului Local al Municipiului Buzău

Primarul municipiului Buzău, judeţul Buzău:

Având în vedere:

- prevederile art. 133, alin. (2), lit. a), art. 134, alin. (1), lit. a), alin. (3),lit.b), art.139, alin. (5),lit. c), art. 196, alin. (1), lit. b) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,

DISPUNE:

        Art. 1.- Se convoacă Consiliul Local al Municipiului Buzău în şedinţă extraordinară,pentruMIERCURI,10.07.2024, ora 09:00, şedinţă care va avea loc în sediul Consiliului Local al Municipiului Buzău, situat în municipiul Buzău, Piaţa Daciei, nr. 1, în Palatul Comunal, etaj 1, sala Stan Săraru (sala 24). 

Proiectul ordinii de zi al şedinţei este următorul:

         1.-Proiect de hotărâre nr. 161 din 05.07.2024 privind rectificarea 1 a bugetului Municipiului Buzău pe anul 2024;

2.- Proiect de hotărâre nr. 162 din 05.07.2024 privind aprobarea modificării 1 a Hotărârii Consiliului Local al municipiului Buzău nr. 7 din 19.01.2024 privind contractarea unei finanţări rambursabile interne/externe în valoare de 145.590.000 lei, prin credit bancar, pentru realizarea obiectivelor de investiţii de interes public local;

3.- Proiect de hotărâre nr. 163 din 05.07.2024 privind aprobarea Protocolului de finanțare încheiat între U.A.T. - Județul Buzău și UAT – Municipiul Buzău în vederea implementării și derulării Programului multianual privind finanțarea elaborării și/sau actualizării planurilor urbanistice generale ale localităților și a regulamentelor locale de urbanism pentru perioada 2024-2027, conform Hotărârii Guvernului nr. 1137/2023.

Art.2.- Proiectele de hotărâre prevăzute la art. 1 vor fi puse la dispoziția consilierilor locali în format electronic.

Materialeleproiectelorprevăzute la art. 1 pot fi studiate, în format letric, de către consilierii locali, la cabinetul Secretarului General al Municipiului Buzău.

Art.3.- Proiectele de hotărâre au fost inițiate de primarul municipiului Buzău.

Art.4.- În preambulul proiectelor de hotărâre prevăzute la art. 1 au fost indicate Comisiile de specialitate la care acestea au fost trimise spre avizare.

Art.5.- Proiectele de hotărâre se regăsesc pe pagina de internet a primăriei, www.primariabuzau.ro.

Art.6.- Secretarul General al Municipiului Buzău, prin intermediul Serviciului Relaţii cu Publicul, Organizare Alegeri, Îndrumarea Cetăţenilor şi Secretariat, va asigura aducerea la cunoştinţă publică a prevederilor prezentei dispoziţii.

PRIMARUL MUNICIPIULUI BUZĂU,

Constantin Toma

CONTRASEMNEAZĂ,

SECRETARUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUZĂU,

Eduard Pistol

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Buzău,05.07.2024

Nr.840

Ex. nr. 1/2

 

Sprijin financiar consistent de la Consiliul Judetean buzau pentru echipa „Heart Of RoBots”

Consiliul Județean Buzău vine în sprijinul echipei de robotică „Heart of RoBots” a Colegiului Național „B.P. Hasdeu”, calificată la o competiție internațională programată luna viitoare, în Statele Unite.

Saptamana trecuta, în cadrul ședinței Consiliului Județean Buzău, a fost adoptat un proiect care prevede acordarea unui sprijin financiar, din bugetul județului, în valoare de 200.000 de lei. Așa cum era de așteptat, proiectul la fost adoptat cu unanimitate de voturi. În aceste condiții, întreaga echipă de robotică de la Colegiul Hasdeu, care numără aproximativ 20 de membri, va putea face deplasarea în America. O importantă sumă de bani fusese deja strânsă în contul echipei de robotică, printr-un demers al Fundației Comunitare Buzău. În doar câteva zile, mai multe societăți comerciale, dar chiar și persoane fizice, au donat, în total, peste 100.000 de lei, fapt care demonstrează că performanța școlară, dar nu numai, este apreciată așa cum trebuie de comunitate. După ce în primăvară a câștigat locul III la Campionatul Național FIRST Tech Challenge, echipa „Heart of RoBots” a fost acceptată la competiția internațională de robotică „Chicago Robotics Invitational”, la care și-au anunțat prezența aproximativ 40 de echipe de liceeni de toate colțurile lumii.

 

 

Anunt public Primaria Buzau 03.07.2024

ROMÂNIA

JUDETUL BUZĂU

MUNICIPIUL BUZĂU

- PRIMAR -

Nr. 191/CLM/03.07.2024

ANUNȚ PUBLIC

Astăzi, 03.07.2024, primarul Municipiului Buzău anunțădeschidereaprocedurii de transparenţădecizională a procesului de elaborare a următorului act cu caracternormativ:

PROIECT DE HOTĂRÂRE NR. 158 din 03.07.2024pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal „AMPLASARE SISTEM FOTOVOLTAIC“.

Înscrisurileaferenteproiectului de act normativ sunt:

-proiectul de hotărâre, împreună cu anexa;

-înscrisurile invocate în preambulul proiectului de hotărâre.

Documentațiapoate fi consultată:

 • pe pagina de internet ainstituţiei, la www.primariabuzau.ro.  
 • proiectul de act normativ se poateobţineîncopie, pe bază de cereredepusă la Biroul de relaţii cu publicul al instituţiei.

Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandareprivindproiectul de act normativsupusprocedurii de transparenţădecizională se pot depunepână la data de 23.07.2024, ora 10:00:   

 • ca mesajîn format electronic, pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.;
 • prinpoştă, pe adresa: Buzău, PiațaDaciei, nr. 1, județulBuzău;
 • la sediulinstituţiei, la Registratură, la adresa: Buzău, PiațaDaciei, nr. 1, județulBuzău.

Nepreluarearecomandărilor formulate şiînaintateînscrisva fi justificatăînscris.

Pentruinformaţiisuplimentare, văstăm la dispoziţie la următoarele date de contact: telefon: 0238.723.371, e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea., persoană de contact: Jipa Petronela.

PRIMARUL MUNICIPIULUI BUZĂU,

Constantin TOMA

 

 

 

Investiție majoră a Consiliului Județean la Sărata Monteoru

S-a inaugurat Acva Sport, primul bazin de inot didactic si de agrement din județ la Sarata Monteoru

“Este o investiție în valoare de 445.000 euro, implementată de A.D.I. Sărata-Monteoru, finanțarea fiind asigurată din fonduri proprii ale Consiliului Județean Buzău și o parte ale Primăriei Merei.

Va funcționa atât ca bazin didactic, unde copiii pot învăța să înoate alături de un instructor, cât și ca bazin de agrement pentru adulți și copii.

Este dotat cu sisteme performante de filtrare a apei, iar dezinfectarea apei se face doar cu produse naturale, fără a folosi vreun produs chimic.

Mulțumesc partenerilor noștri pentru timpul record în care a fost realizat acest bazin, domnului director Chiru Gheorghe și întregii echipe implicate!” a scris pre;edintele CJ imediat dupa inaugurare pe pagina sa de facebook.

 

Sedinta ordinara a CLM on 28 iunie 2024

REGULI PENTRU BZM FEST, EDIȚIA IV, 11- 14 IULIE 2024

Regulament

REGULI  PENTRU BZM FEST, EDIȚIA IV,  11- 14 IULIE 2024

Organizatorul Festivalului este Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”, cu sediul în Buzău, str. Plantelor, nr.8, jud. Buzău, reprezentată legal prin dl. Mircea Anghel.

Prezentul Regulament se aplică utilizatorilor site-ului la momentul navigării pe website, a achiziționării biletului de participare la Festival, respectiv participanților de la momentul recepționării biletului de participare și până la data desfășurării Festivalului, precum și pe perioada desfășurării Festivalului.

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica prevederile prezentului Regulament în mod unilateral, fără notificare prealabilă, acestea fiind de imediată aplicare de la momentul publicării lor pe website.

Participanții pot intra și ieși ori de câte ori doresc de pe teritoriul festivalului, cu condiția de a avea pe mână brățară de festival intactă.

Orele de începere ale evenimentelor din cadrul Festivalului, precum și ordinea reprezentanților artiștilor pot fi modificate unilateral de către Organizator, fără ca această modificare să fie susceptibilă de a cauza orice fel de prejudiciu oricărui Participant.

DEFINIȚII

Teritoriul festivalului este reprezentat de spaţiul delimitat pe hartă, din interiorul Parcului Marghiloman incluzând și parcarea alăturată, din orașul Buzău, în care este permis accesul participanților care au un bilet valid la evenimentul BZM FEST 2024, spațiu delimitat conform semnelor instalate de către Organizator. Teritoriul festivalului este delimitat prin garduri.

Zona indoor – Este orice spațiu care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent,  Vila Albatros, Bazar BZM.

Zona outdoor – Orice alt spațiu care nu este considerat indoor.

 Zona outdoor este alcătuită din Fun Zone - Main Stage, Scena Altfel, Pajiștea de la Foișor - Scenă Foișor, Aleea cu Delicii și Capricii culinare, Grădina Berii, Dumbrava copiilor, Poiana de carte, Grădina de sport și Cu barca pe lac - zone delimitate pe hartă.

Website https://bzmfest.ro/.

OBIECTELE CE POT FI ADUSE PE TERITORIUL FESTIVALULUI

 • GHIOZDAN
 • APARATE FOTO PROFESIONALE ȘI CAMERE VIDEO
 • MEDICAMENTE - VEZI PUNCTUL III.1.13
 • STEAGURI & SELFIE STICKS
 • APĂ ÎN BIDOANE DE PLASTIC SIGILATE
 • CREMĂ DE PROTECȚIE SOLARĂ
 • GEL DEZINFECTANT PENTRU MÂINI

ZONA DE CAMPING

 • GHIOZDAN & BAGAJE
 • MÂNCARE ȘI CONSERVE CARE NU SUNT AMBALATE ÎN RECIPIENTE DE STICLĂ
 • APĂ ÎN BIDOANE DE PLASTIC SIGILATE
 • PARFUMURI/ECHIVALENTE (INCLUSIV ÎN RECIPIENT DE STICLĂ), DEODORANTE PRECUM ȘI ORICE ALTE OBIECTE DE UZ IGIENICO-CORPORAL
 • CREMĂ DE PROTECȚIE SOLARĂ
 • GEL DEZINFECTANT PENTRU MÂINI
 • APARATE FOTO PROFESIONALE ȘI CAMERE VIDEO
 • MEDICAMENTE (INCLUSIV INSULINĂ) - VEZI PUNCTUL IV.1.12
 • STEAGURI & SELFIE STICKS
 • ȘEZLONG GONFLABIL PORTABIL

OBIECTELE CE NU POT FI ADUSE PE TERITORIUL FESTIVALULUI

 • DROGURI
 • MÂNCARE ȘI BĂUTURĂ
 • CUȚITE ȘI BRICEGE
 • ARME (INDIFERENT DACĂ SUNT SAU NU LEGAL DEȚINUTE), EXPLOZIBIL ETC.
 • ORICE OBIECT CARE CONȚINE SAU ESTE FABRICAT DIN STICLĂ
 • ALCOOL
 • BICICLETE, SKATE-URI, TROTINETE, HOVERBOARDS, SEGWAYS
 • UMBRELE DE ORICE FEL
 • HAMACE
 • GRAFFITI, STICKERE, ETC
 • MATERIALE PUBLICITARE (STICKERE, FLYERE, BANNERE, ETC.)
 • MOBILIER DE GRĂDINĂ
 • BOXE, AMPLIFICATOARE SAU SISTEME AUDIO
 • DRONE

Această listă nu este una exhaustivă, organizatorul având dreptul de a interzice accesul în festival în măsura în care obiectul deținut de participant ar putea să pericliteze siguranța altor participanți sau ar prezenta un pericol pentru desfășurarea în condiții de siguranță a evenimentului.

Produsele achiziționate din magazinul din festival sunt permise în zona de camping pe baza dovezii tranzacției produselor. În cazul băuturilor, acestea trebuie să rămână sigilate.

I. DISPOZIȚII GENERALE

1. Prezentul regulament va fi denumit și Termeni și Condiții (“TC”) și se aplică cu privire la organizarea și desfășurarea evenimentului BZM (denumit în continuare Festival), organizat de Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” (în continuare denumit Organizator) în zona marcată din Parcul Marghiloman, orașul Buzău,  jud. Buzău (în continuare denumită Locația).

2. Regulamentul conține prevederile pe care fiecare participant al evenimentului trebuie să le respecte și obligațiile acestuia în relația cu Organizatorul și ceilalți participanți la Festival.

3. Regulamentul se aplică pentru toate zonele în care se desfășoară Festivalul: Fun Zone - Main Stage, zona Scena Altfel, Pajiștea de la Foișor - Scenă Foișor, zona Aleea cu Delicii și Capricii culinare, zona Grădina Berii, zona Bazar BZM, zona Dumbrava copiilor,  zona Poiana de carte,  zona Grădina de sport și zona Cu barca pe lac.

4. Prezentul TC poate fi găsit pe website, mai precis la adresa URL:  https://bzmfest.ro/  și va fi afișat la intrarea în Festival.

5. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a modifica oricând acest Regulament, fără o înştiinţare în prealabil a Participantului. Orice modificare a prezentului Regulament va fi afișată pe site-ul evenimentului https://bzmfest.ro/ precum și la intrarea în locul de desfășurare a evenimentului, fiind de imediată aplicare din momentul afișării.

6. Prin cumpărarea unui bilet sau/și prin accesul în Festival, Participantul declară că a citit, a înțeles și se obligă să respecte acest Regulament.

 

II. CATEGORII DE BILETE ȘI ACHIZIȚIONAREA ACESTORA

1. CATEGORII DE BILETE

1.1. Biletele pot fi achiziționate online, de pe site-ul iabilet.ro sau direct de la organizator, pentru cea din urmă, Plata se face în numerar cât și cu cardul.

1.2. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a modifica preţul biletelor fără o înştiinţare în prealabil.

1.3. Participanții pot opta pentru mai multe tipuri de bilete și facilităţi ale biletelor, respectiv:

 • General Access Pass (abonament de festival pe toată durata festivalului, cu acces în toate zonele, mai puțin în Fun Zone - Main Stage)
 • Fun Zone Access Pass (abonament de festival pe toată durata festivalului, cu acces în toate zonele festivalului)
 • Bilet pe o singură zi General Access - (bilet pe o singură zi de festival, cu acces în toate zonele, mai puțin în Fun Zone - Main Stage)
 • Bilet pe o singură zi  Fun Zone Access - (bilet pe o singură zi de festival, cu acces în toate zonele festivalului)

 

General Access Pass – Acest bilet oferă acces pe teritoriul festivalului, excluzând zona Fun Zone. Participanţii pot lua parte la eveniment şi au dreptul de a rămâne pe toată durata evenimentului.

Fun Zone Access Pass – Acest bilet oferă acces pe tot  teritoriul festivalului, pe toată durata evenimentului.

Participanții care achiziționează astfel de bilete declară că respectă condițiile de vârstă prevăzute și își asumă că nu li se va permite accesul în Festival dacă cu ocazia validării biletului se constată că nu îndeplinesc condițiile. Costurile abonamentelor de festival și al facilităților pot fi consultate pe https://bzmfest.ro/ și iabilet.ro.

1.4. Minorii până la 14 ani împliniţi inclusiv, au acces gratuit pe toată durata desfășurării festivalului, cu condiţia ca aceştia să fie însoţiţi de un părinte/titularul autorității părintești care deține un abonament/bilet valid în ziua respectivă.

1.5.  În cazul persoanelor cu dizabilități încadrate într-o categorie de handicap, aceștia și însoțitorii acestora beneficiază de următoarele facilități în limita a 50 de abonamente pentru cele 4 zile de festival:

 • Copii cu handicap și însoțitorii acestora beneficiază în mod gratuit de un abonament pentru cele 4 zile de festival, de tip General Pass fără camping.
 • Adulții cu handicap grav și accentuat și însoțitorii acestora beneficiază în mod gratuit de un abonament pentru cele 4 zile de festival, de tip General Pass fără camping.

1.6. Accesul gratuit al persoanelor cu nevoi speciale se face numai pe baza actului de identitate, a certificatul de încadrare în gradul de handicap. Pot solicita un bilet gratuit pentru persoane cu dizabilități cei care se încadrează într-un tip și grad de handicap din următoarele categorii: handicap de tip fizic accentuat sau grav, handicap auditiv accentuat sau grav, handicap vizual grav, handicap neuromotor accentuat sau grav (în cazul în care boala afectează funcțiile locomotorii similar handicapului de tip fizic), handicap tip surdocecitate accentuat sau grav.

1.7.  Organizatorul își rezervă dreptul de a interzice accesul în festival al persoanelor cu dizabilități care nu prezintă aceste documente în original. În cazul în care reprezentanții Organizatorului au îndoieli justificate cu privire la valabilitatea sau autenticitatea documentelor prezentate, Organizatorul își rezervă dreptul de a face verificările necesare și de a interzice accesul persoanei.

1.8. Persoanele încadrate în grad de handicap grav își asumă obligația de a veni întotdeauna însoțite la Festival, din motive de siguranță personală. 

1.9. Organizatorul nu va fi ținut responsabil pentru niciun fel de incident sau accident care privește minorii sau persoanele cu dizabilități. Întreaga răspundere pentru aceștia revenind minorilor/persoanelor cu dizabilități și/sau părinților/reprezentantului legal sau însoțitorului. Organizatorul atrage atenția părinților/reprezentantul legal sau persoanelor care exercită autoritatea părintească asupra faptului că acestora le revine obligația de supraveghere a minorului și vor fi ținuți răspunzători pentru orice prejudiciu rezultat din nerespectarea acestei obligații. Acest regulament se aplică pe toate zonele aferente Festivalului (Fun Zone - Main Stage, zona Scena Altfel, Pajiștea de la Foișor - Scenă Foișor, zona Aleea cu Delicii și Capricii culinare, zona Grădina Berii, zona Bazar BZM, zona Dumbrava copiilor,  zona Poiana de carte,  zona Grădina de sport și zona Cu barca pe lac).

1.10. Organizatorul garantează DOAR valabilitatea biletelor vândute de către Centrul Cultural si Educațional „Alexandru Marghiloman”, prin platforma iabilet.ro sau direct de la centru.

IMPORTANT!

1.11.  Este strict interzisă vânzarea biletelor gratuite prin orice alte mijloace, fie în format fizic sau online. Nerespectarea acestor prevederi va atrage anularea biletelor comercializate și interzicerea accesului în Festival al persoanelor responsabile.

1.12. Este interzisă postarea anunțurilor de vânzare/schimb/donare a biletelor pe rețele de socializare, site-uri sau orice alte spații publice.

1.13. În cazul în care vor fi descoperite bilete, bilete gratuite sau brățări care au fost contrafăcute sau falsificate, Organizatorul va sesiza organele de urmărire penală competente.

1.14. Biletele cumpărate nu pot fi înlocuite, iar contravaloarea lor nu poate fi restituită decât prin intermediul platformei iabilet.ro înainte de începerea festivalului.

2. CUMPĂRAREA BILETELOR

2.1. Achiziția biletelor se poate face online, fie de pe iabilet.ro, fie direct de la sediul CCAM, pentru cea din urmă Plata se face atât în numerar cât și cu cardul.

2.2. Cumpărarea biletelor de la partenerii autorizați se face în conformitate cu termenii și condițiile emise de către aceștia.

2.3. Există posibilitatea ca unii dintre partenerii Organizatorului sau Organizatorul, să ofere/vândă vouchere de reducere sau reduceri de grup.

 

III. PARTICIPAREA LA EVENIMENT

1. ACCESUL ÎN FESTIVAL

1.1. Accesul în festival va fi permis începând cu data și orele anunțate de Organizator. Accesul, pe bază de bilet valid, va începe de Joi, 11 iulie de la ora 15:00, urmând ca de vineri, 12 iulie până duminică, 14 iulie, accesul în zona Scena Altfel, Pajiștea de la Foișor - Scenă Foișor, zona Aleea cu Delicii și Capricii culinare, zona Grădina Berii, zona Bazar BZM, zona Dumbrava copiilor,  zona Poiana de carte,  zona Grădina de sport și zona Cu barca pe lac să aibă loc de la 10:00 dimineața. Accesul în zona Fun Zone - Main Stage se va face în fiecare zi începând cu ora 18:00.

1.2. Accesul în festival se face doar prin zonele special amenajate. Neîndeplinirea acestei obligații poate duce la imposibilitatea participantului de a reintra în Locație.

1.3. Toți participanții sunt verificați la intrare cu privire la respectarea prevederilor Regulamentului, în scopul asigurării siguranței lor și a celorlalți participanți, precum și pentru buna desfășurare a Festivalului. În cazul în care un participant refuză verificarea, Organizatorul își rezervă dreptul de a nu îi permite accesul în Festival, pe răspunderea participantului.

1.4. Accesul în festival se face doar pe baza unei brățări oferite de Organizator la intrarea în festival. Doar o brăţară intactă, purtată pe mână, asigură participantului dreptul de a intra în perimetrul Festivalului. Organizatorul îşi rezervă dreptul (prin colaboratorii săi) de a verifica ori de câte ori apreciază ca necesar brățările, atât la intrarea în incinta Festivalului, cât şi pe tot perimetrul Festivalului. Menținerea integrității brățării este responsabilitatea exclusivă a participantului, acesta fiind singurul răspunzător în cazul pierderii, deteriorării sau distrugerii acesteia.

1.5. În cazul deteriorării brăţării, participantul trebuie să facă dovada plății biletului corespunzător zilei și categoriei, cât și a brățării deteriorate.

1.6. Participanții au obligația de a sesiza reprezentanții Organizatorului cu privire la orice defect al brățării în momentul primirii acesteia și să solicite înlocuirea acesteia sau remedierea neconformității de îndată. Neîndeplinirea acestei obligații înlătură răspunderea Organizatorului cu privire la starea brățării, iar participantul pierde dreptul de a solicita înlocuirea acesteia.

1.7. Intrarea/ieșirea se face doar prin zonele special amenajate. Neîndeplinirea acestei obligații poate duce la imposibilitatea participantului de a reintra în Locație.

1.8. Dacă în urma verificărilor efectuate la intrare sau pe teritoriul Festivalului vor fi identificate obiecte care nu respectă prevederile Regulamentului, acestea vor fi confiscate și nu vor fi returnate ulterior. Participanții au dreptul să se întoarcă de la control și să își lase obiectele respective într-un spaţiu din afara Festivalului (ex: mașină, spaţiul de cazare externă etc.) sau să le arunce la tomberoanele special amenajate pentru astfel de obiecte. Excepție fac obiectele ilegale sau deținute ilegal.

1.9. În cazul în care asupra persoanei se vor găsi obiecte ilegale (ex. droguri, substanțe narcotice) sau deținute ilegal (ex. armă de foc deținută fără permis), vor fi sesizate organele competente și se vor dispune măsurile necesare. Accesul în festival este interzis pentru orice persoană care are asupra sa arme, chiar dacă acestea sunt deținute legal. Identificarea acestora în teritoriul Festivalului implică evacuarea imediată a persoanei respective.

1.10. Accesul în incinta festivalului al minorilor cu vârsta mai mică de 14 ani este permis numai dacă aceştia sunt însoţiţi de un părinte sau persoană care exercită autoritatea părintească (tutore), care își asumă răspunderea și obligația de supraveghere a minorului și care deține un bilet valid conform.

1.11. Persoanele cu vârsta cuprinsă între 14 și 17 ani vor putea intra în incinta festivalului numai pe baza unei declarații din partea părinților sau a reprezentanților legali prin care li se permite Participarea.

1.12. Toți minorii vor primi câte o brăţară specială care permite accesul în toate zonele de pe teritoriul festivalului, mai puțin în zonele în care se desfășoară activități promoționale pentru băuturi alcoolice sau tutun. Brățările dedicate participanților minori nu permit achiziționarea de produse din categoriile alcool și tutun. În orice situație, Organizatorul nu va fi ținut responsabil pentru niciun fel de incident sau accident care privește minorii, întreaga răspundere revenind minorilor și/sau părinților/persoana care exercită autoritatea părintească. Organizatorul atrage atenția părinților/persoanelor care exercită autoritatea părintească asupra faptului că acestora le revine obligația de supraveghere a minorului și vor fi ținuți răspunzători pentru orice prejudiciu rezultat din nerespectarea acestei obligații.

1.12. Accesul în festival cu substanțe psihotrope și stupefiante, astfel cum sunt prevăzute de Legea 339/2005 (inclusiv medicamente care conțin astfel de substanțe) este strict interzis. Este exceptată deținerea în scop medical de medicamente care conțin substanțe psihotrope și stupefiante, numai dacă sunt însoțite de prescripție medicală. În consecință, participanții trebuie să dețină asupra lor prescripția medicală, respectiv le este recomandat să nu aibă asupra lor mai multe medicamente care conțin substanțe psihotrope și stupefiante decât prevede prescripția medicală. În caz de suspiciune asupra participanților care dețin substanțe care, la o primă vedere, ar putea fi încadrate în categoria substanțelor psihotrope și stupefiante, Organizatorul are dreptul de a sesiza organele abilitate în vederea verificării prescripției medicale.

În ceea ce privește medicamentele care nu conțin substanțe psihotrope și stupefiante, nu există o limită, dar se recomandă aducerea unui număr de medicamente care să acopere doar perioada de desfășurare a evenimentului.c

La festival vor fi amenajate puncte de prim-ajutor. Personalul medical și voluntarii vor răspunde prompt la urgențele medicale apărute pe toată perioada festivalului. Organizatorul nu este responsabil pentru modul în care se acordă aceste servicii.

1.14. Organizatorul nu acordă nicio garanție în legătură cu durata procesului de access în Festival.

1.15. Organizatorul nu acordă nicio garanție în legătură cu posibilitatea de a intra la Festival la ora dorită sau cu privire la posibilitatea de a participa la timp la concertul dorit sau cu privire la calitatea distracției, și exclude în mod explicit rambursarea către participant a prețului Biletului, acordarea unei reduceri ulterioare/voucher sau plata de daune-interese, despăgubiri sau compensații de orice natură către participant.

1.16. Organizatorul nu acordă nicio garanție în legătură cu posibilitatea participanților de a avea acces la parcare, dat fiind numărul mare de participanți și numărul limitat al locurilor de parcare.

2. DESFĂȘURAREA EVENIMENTULUI

2.1. În momentul intrării în Festival, participantul ia la cunoştinţă acest Regulament, afișat în loc vizibil și și-l asumă în totalitate.

2.2. Participanţii nu pot introduce în Festival produse aflate pe lista de bunuri interzise, iar nerespectarea acestei obligații poate duce la interzicerea accesului în Festival.

2.3. Participarea la Festival se face pe proprie răspundere, participanții declarând că sunt apți din punct de vedere fizic și psihic. Astfel, persoanele cu afecțiuni psihice sau fizice, pentru care zonele aglomerate, zgomotele puternice, efecte speciale sonore, vizuale şi audio, reprezintă un risc, își asumă întreaga răspundere pentru prejudiciile ce le-ar putea suferi sau le-ar putea produce prin participarea la eveniment.

! Organizatorul atrage atenția participanților că spectacolele pot include şi puternice efecte de lumină, care ar putea dăuna copiilor sau persoanelor epileptice.

2.4. Pentru zona Dumbrava copiilor, zona Poiana de carte, zona Grădina de sport și zona Cu barca pe lac, zonele considerate de joacă, distracție și sport, instalațiile tip balansoar, trambuline și alte asemenea zone cu risc de accidentare din Locație, participanții se vor asigura că dețin condiția fizică și psihică necesară pentru participare.

2.5. Organizatorul va anunța în prealabil orele concertelor din cadrul Festivalului. Orarul poate suferi modificări din motive independente sau din voința Organizatorului, fără să fie obligatorie notificarea participanților și fără ca aceștia să poată solicita repararea unui eventual prejudiciu astfel suferit.

2.6. Organizatorul pune în vederea participanţilor faptul că în condiţii de vreme extremă, ploi torenţiale, grindină, tunete, fulgere etc. există posibilitatea ca ieşirile din Festival să fie aglomerate, motiv pentru care aceştia trebuie să îşi păstreze calmul și să urmeze indicațiile echipelor de acces și securitate. De asemenea, în această situaţie, există riscul ca mijloacele de transport în comun (autobuzele) să fie foarte aglomerate sau să nu fie suficiente pentru numărul total de pasageri. În toate aceste situaţii, participanţii trebuie să urmărească şi să respecte comunicările și instrucţiunile organizatorului sau ale reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgență. Mai mult, în astfel de condiții meteorologice, Organizatorul are dreptul de a amâna, suspenda sau anula în parte/în integralitate Festivalul, fără să fie obligatorie notificarea participanților și fără ca aceștia să poată solicita repararea unui eventual prejudiciu astfel suferit.

2.7. Organizatorul pune în vederea participanților faptul că transportul în comun (autobuze, tren, car-sharing etc.) nu este asigurat de Organizator, iar acesta din urmă nu este răspunzător pentru orice eventuale prejudicii suferite din cauza operatorilor de transport. De asemenea, Organizatorul nu acordă nici o garanție în ceea ce privește posibilitatea participanților de a folosi transportul în comun la ora dorită și exclude în mod explicit rambursarea către participant a prețului Biletului, acordarea unei reduceri ulterioare/voucher sau plata de daune-interese, despăgubiri sau compensații de orice natură către participant, fapt asumat expres de participant prin achiziționarea Biletului.

 

3. REGULI DE CONDUITĂ ÎN CADRUL FESTIVALULUI

3.1. Toţi participanţii trebuie să respecte regulile sociale, legile şi reglementările enumerate în acest Regulament. Participanţilor nu le este permis să desfăşoare niciun fel de activităţi care ar putea să pună în pericol sau să afecteze în orice mod siguranţa sau drepturile celorlalţi participanţi. Organizatorul nu îşi asumă răspunderea pentru eventualele prejudicii (materiale sau fizice) cauzate prin nerespectarea Regulamentului şi va putea solicita despăgubiri persoanelor vinovate de încălcarea acestuia.

3.2. Traficul sau consumul de droguri este ilegal, strict interzis şi va fi pedepsit conform legilor în vigoare. În cazul în care o persoană va fi descoperită cu substanțe ilegale asupra sa, va fi scoasă în afara Festivalului imediat, iar brățara de acces va fi confiscată.

3.3. Participanţii sunt obligaţi ca în incinta Locației, să respecte şi să nu distrugă mediul înconjurător sau orice se află pe teritoriul parcului, incluzând construcţiile de orice fel şi spaţiile verzi aferente.

3.4. Pe perioada festivalului Organizatorul, partenerii Organizatorului sau presa acreditată au dreptul de a înregistra şi fotografia evenimentul. Participanţii iau la cunoştinţă că există posibilitatea de a apărea în astfel de materiale, fără a putea emite pretenţii asupra drepturilor cu privire la respectivele materiale. Organizatorul are dreptul de a folosi aceste materiale, de a le publica online sau offline, pe diverse canale, şi de a le utiliza în campanii de promovare și prezentare ale festivalului, fără a recompensa în vreun fel participantul. Festivalul este filmat, inclusiv filmări aeriene cu drone.

3.5. Participanţii au dreptul să filmeze şi să fotografieze zonele în care au acces, însă pot folosi aceste material exclusiv în scop personal. Participanților le este permis să facă publice pozele și filmările din cadrul Festivalului, doar în măsura în care acestea nu afectează dreptul la imagine al celorlalți participanți sau drepturile Organizatorului și nu sunt realizate în scop comercial. De asemenea, participanții vor avea în vedere că pentru anumite activități/spectacole/concerte Organizatorul poate restricționa sau interzice filmarea și/sau fotografierea, la solicitarea managementului artiștilor, caz în care va anunța aceste situații prin mijloace proprii de comunicare (website, social media, aplicație, mesaje, prin intermediul coordonatorilor de eveniment din interiorul evenimentului etc). În caz de nerespectarea a acestei obligații, Organizatorul va solicita participantului să înceteze activitatea nepermisă/să șteargă postările publice, sub sancțiunea suportării integrale a prejudiciilor astfel produse.

    Este strict interzisă ridicarea de drone deasupra festivalului sau montarea de echipamente profesionale de filmat.

3.6. Participanţii iau la cunoştinţă că în incinta festivalului este interzisă orice activitate comercială sau de publicitate, precum și promovarea unor produse, servicii, activități, idei, mișcări culturale sau politice, fără acordul scris al Organizatorului, indiferent de mijloace, fie că sunt activități online sau offline în cadrul Festivalului.

3.7. Minorilor le este interzisă servirea şi consumul de băuturi alcoolice.

3.8. În cazul în care vor fi identificați minori sub 14 ani care nu sunt însoțiți, Organizatorul va sesiza organele competente.

3.9. Este interzisă utilizarea focului prin orice mijloace (amenajare de focuri de încălzire, de atmosferă sau orice alte metode de foc deschis, artificii) şi a materialelor inflamabile pe întreg perimetrul festivalului sau în apropierea acestuia.

3.10. Înotul în lacul aflat pe teritoriul Festivalului este interzis şi extrem de periculos.

3.11. Accesul în interiorul zonelor de șantier  şi a tuturor anexelor, cu excepţia celor special amenajate pentru desfăşurarea Festivalului, este interzis şi extrem de periculos.

4. OBIECTE PIERDUTE

4.1. Obiectele pierdute trebuie aduse de către persoanele care le-au găsit la unul dintre Organizatori. Proprietarii le pot recupera urmând o procedură a Organizatorului care constă în identificarea persoanei şi a obiectului pierdut. Organizatorul va păstra obiectele recuperate pentru o perioadă de cel mult 10 zile de la momentul predării.

4.2. În cazul produselor perisabile sau care se deteriorează rapid, termenul de 10 zile va putea fi redus de către Organizator, fără o notificare prealabilă.

5. SECURITATE ȘI PRIM AJUTOR

5.1. În interiorul Locației, Organizatorul asigură securitatea și paza printr-un partener calificat şi acreditat să presteze aceste servicii. În timpul Festivalului, participanţii sunt obligaţi să respecte agenţii de securitate, să colaboreze cu aceştia şi să le respecte instrucţiunile în caz de urgenţă.

5.2. În caz de incidente de violență sau de punere în pericol a integrității corporale a altor persoane, personalul care asigură securitatea va putea decide evacuarea persoanelor implicate din incinta în care se desfășoară Festivalul.

5.3. Pe teritoriul Festivalului există zone de prim ajutor semnalizate și indicate pe hartă, în care vor activa persoane calificate.

6. PLATA PENTRU SERVICII ȘI PRODUSE ÎN CADRUL FESTIVALULUI

6.1. Modalităţile de plată pentru achiziționarea de servicii și produse pe teritoriul festivalului sunt strict cele puse la dispoziție de către organizatori şi partenerii acestora.

IV. GARANŢII ŞI RESPONSABILITĂŢI

1. Organizatorul garantează accesul şi utilizarea serviciilor din cadrul festivalului oricărui participant, care deține un bilet valid corespunzător categoriei achiziționate.

2. Datele de desfăşurare ale Festivalului pot fi modificate unilateral de Organizator sau Festivalul poate fi anulat în caz de forţă majoră sau caz fortuit. Datele Festivalului nu vor fi schimbate în cazul unor condiţii meteorologice minore (ploi, zile înnorate etc.). Sunt asimilate cazurilor de forță majoră intervenția unor măsuri administrative, recomandări oficiale sau/și intrarea în vigoare a unor norme legale, provenind de la autoritățile naționale sau locale care fac imposibilă sau excesiv de oneroasă desfășurarea Festivalului în condițiile avute în vedere de către Organizator.

3. În caz de război, revoltă, atac terorist, demonstraţii, embargo economic, accident, incendiu, dezastru natural, cutremur, inundaţie, scurtcircuit major, epidemii, rezoluţii oficiale sau alte cazuri ce nu pot prevăzute sau nu pot fi controlate de Organizator sau de participant, niciuna dintre părţi nu este obligată să respecte obligaţiile din prezentul regulament.

4. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a modifica programul muzical, atât cu privire la zilele, orele cât și la artiștii participanți (line-up), atunci când intervin motive justificate în opinia Organizatorului (ex: vreme nefavorabilă, anulări sau întârzieri din partea artiștilor, motive de siguranță etc.). Participantul nu are dreptul de a cere despăgubiri în cazul acestor modificări și nici de a obține o restituire a prețului biletului. Cu toate acestea, Organizatorul poate decide în anumite situații restituirea parțială sau totală a contravalorii unor bilete. Comisionul pentru operarea sistemului de ticketing nu este restituibil.

5. Organizatorul nu își asumă responsabilitatea pentru stricăciuni petrecute în perimetrul festivalului, care nu au fost urmare a unei organizări defectuoase sau cu neglijența acestuia sau care au fost cauzate de evenimente meteorologice severe.

6. După ce participantul a primit brăţara, Organizatorul nu mai este responsabil pentru integritatea acesteia. Participantul nu are dreptul de a cere despăgubiri datorită pierderii sau distrugerii brăţării.

7. Organizatorul nu este responsabil pentru acţiuni ce se petrec în afara Locației.

8. Participanții vor fi ținuți răspunzători pentru orice și toate prejudiciile provocate Organizatorului, colaboratorilor acestuia sau terților prin nerespectarea dispozițiilor legale sau a prevederilor prezentului regulament.

9. Organizatorul are dreptul, cu efect imediat, de a interzice accesul unui participant în incinta festivalului total sau parţial, sau de a invita participantul să părăsească incinta festivalului, în cazul încălcării regulamentului prezent sau a unei legi în vigoare din România.

10. Organizatorul nu oferă garanții de nicio natură cu privire la faptul că Website-ul va funcționa neîntrerupt, sigur și fără erori de orice fel. Website-ul poate fi întrerupt de către proprietar sau administratori în orice moment, fără nicio notificare prealabilă şi fără niciun fel de pretenție de orice fel din partea utilizatorilor acestuia.

VI. PROPRIETATE INTELECTUALĂ

1. Organizatorul deține toate drepturile de proprietate intelectuală asupra numelor comerciale, siglei, adreselor de e-mail, nume de domenii sau URL, semnelor utilizate în corespondență, baza de date, elemente grafice, e-mail, cărți de vizită și alte materiale, semnelor, logo-urilor, mărci precum şi asupra materialelor, textelor şi a tuturor informaţiilor, indiferent dacă acestea sunt înregistrate sau nu. Acestea nu vor putea fi utilizate, transferate, cesionate, modificate sau distribuite fără acordul expres, exprimat în scris al Organizatorului.

2. De asemenea, Organizatorul deține dreptul de proprietate intelectuală asupra tuturor operelor realizate de către colaboratorii și/sau angajații acestuia în cadrul festivalului, cum ar fi fotografii, filmări, texte, elemente grafice etc.

 

VI. DISPUTE

1. Orice conflict apărut între Organizator și Utilizatori și/sau Participanți ca urmare a participării la Festival, a achiziționării biletelor de participare sau a utilizării Site-ului se va soluționa pe cale amiabilă. În cazul în care acest lucru nu este posibil, soluționarea conflictelor este de competenta instanțelor române din Buzău.

2. Legea aplicabilă este legea română.

VII. PREVEDERI FINALE

1. Prezentul Regulament, reprezentând Contractul dintre consumator și Organizator, poate fi cesionat de către acesta din urmă fără a fi necesar acordul clientului.

2. Numele capitolelor și subtitlurile sunt doar pentru referință și nu trebuie luate în considerare în interpretarea sau construcția prezentului Regulament.

3. În cazul declarării vreuneia din clauzele prezentului Regulament nulă sau inaplicabilă, restul clauzelor vor continua să își producă efectele, iar clauza declarată nulă sau inaplicabilă va fi înlocuită de o nouă clauză care să reflecte cât mai apropiat cu putință voința Organizatorului.

 

VIII. REGULAMENTUL PE ZONE

 1. Fun Zone - Main Stage, toate reglementările de la punctele I. - VII. sunt valabile pentru această zonă. Accesul în zona Fun Zone - Main Stage se va face în fiecare zi începând cu ora 18:00.

1.2. Biletul valabil pentru această categorie, marcată pe harta festivalului, este Fun Zone abonamente sau bilet pe zi, verifică punctul II. 1.             

 1. Zona Scena Altfel, Pajiștea de la Foișor, toate reglementările de la punctele I. - VII. sunt valabile pentru această zonă. Accesul în zonă va începe de Joi, 11 iulie de la ora 15:00, urmând ca de vineri, 12 iulie până duminică, 14 iulie, să fie de la  ora 10:00.

2.1. Biletul valabil pentru această categorie, marcată pe harta festivalului, este Acces General și Fun Zone, verifică punctul II. 1.  

 

 1. Zona Aleea cu Delicii și Capricii Culinare, toate reglementările de la punctele I. - VII. sunt valabile pentru această zonă. Accesul în zonă va începe de Joi, 11 iulie de la ora 15:00, urmând ca de vineri, 12 iulie până duminică, 14 iulie, să fie de la  ora 10:00. 3.1. Biletul valabil pentru această categorie, marcată pe harta festivalului, este Acces General și Fun Zone, verifică punctul II. 1.

3.2. Organizatorul pune în vederea participanţilor faptul că în condiţii de vreme extremă, ploi torenţiale, grindină, tunete, fulgere etc. există posibilitatea ca zona să fie inaccesibilă/ închisă.

 

 1. Zona  Grădina Berii, toate reglementările de la punctele I. - VII. sunt valabile pentru această zonă. Accesul în zonă va începe de Joi, 11 iulie de la ora 15:00, urmând ca de vineri, 12 iulie până duminică, 14 iulie, să fie de la  ora 10:00.

4.1 Minorilor le este interzisă servirea şi consumul de băuturi alcoolice, vezi punctul III. 3.7.

4.2. Toți minorii vor primi câte o brăţară specială care permite accesul în toate zonele de pe teritoriul festivalului, mai puțin în zonele în care se desfășoară activități promoționale pentru băuturi alcoolice sau tutun. Brățările dedicate participanților minori nu permit achiziționarea de produse din categoriile alcool și tutun. În orice situație, Organizatorul nu va fi ținut responsabil pentru niciun fel de incident sau accident care privește minorii, întreaga răspundere revenind minorilor și/sau părinților/persoana care exercită autoritatea părintească. Organizatorul atrage atenția părinților/persoanelor care exercită autoritatea părintească asupra faptului că acestora le revine obligația de supraveghere a minorului și vor fi ținuți răspunzători pentru orice prejudiciu rezultat din nerespectarea acestei obligații.

4.3. Organizatorul pune în vederea participanţilor faptul că în condiţii de vreme extremă, ploi torenţiale, grindină, tunete, fulgere etc. există posibilitatea ca zona să fie inaccesibilă/ închisă.

 

 1. Zona Bazar BZM,  toate reglementările de la punctele I. - VII. sunt valabile pentru această zonă. Accesul în zonă va începe de Joi, 11 iulie de la ora 15:00, urmând ca de vineri, 12 iulie până duminică, 14 iulie, să fie de la  ora 10:00.

5.1. Biletul valabil pentru această categorie, marcată pe harta festivalului, este Acces General și Fun Zone, verifică punctul II. 1.

5.2.  Zona Bazar BZM este reprezentată de o piață de vechituri, unde posibilitatea de plată cu cardul este redusă.

 

 1.  Zona Dumbrava copiilor, toate reglementările de la punctele I. - VII. sunt valabile pentru această zonă. Accesul în zonă va începe de Joi, 11 iulie de la ora 15:00, urmând ca de vineri, 12 iulie până duminică, 14 iulie, să fie de la  ora 10:00.

6.1. Biletul valabil pentru această categorie, marcată pe harta festivalului, este Acces General și Fun Zone, verifică punctul II. 1.

6.2. Zona Dumbrava copiilor este destinată exclusiv minorilor de până în 14 ani, însoțiți de un adult care deține un abonament/bilet valid, vezi punctul II.1.4.

6.3. Pentru zonele considerate de joacă, distracție și sport, instalațiile tip balansoar, trambuline și alte asemenea zone cu risc de accidentare din Locație, participanții se vor asigura că dețin condiția fizică și psihică necesară pentru participare, vezi punctul III. 2.4.

6.4. Organizatorul nu va fi ținut responsabil pentru niciun fel de incident sau accident care privește minorii, întreaga răspundere revenind minorilor și/sau părinților/persoana care exercită autoritatea părintească. Organizatorul atrage atenția părinților/persoanelor care exercită autoritatea părintească asupra faptului că acestora le revine obligația de supraveghere a minorului și vor fi ținuți răspunzători pentru orice prejudiciu rezultat din nerespectarea acestei obligații, vezi punctul III.1.12.

6.5. Organizatorul pune în vederea participanţilor faptul că în condiţii de vreme extremă, ploi torenţiale, grindină, tunete, fulgere etc. există posibilitatea ca zona să fie inaccesibilă/ închisă.

 

 1.  Zona Poiana de carte, toate reglementările de la punctele I. - VII. sunt valabile pentru această zonă. Accesul în această zonă va începe de Joi, 11 iulie de la ora 15:00, urmând ca de vineri, 12 iulie până duminică, 14 iulie, să fie de la  ora 10:00.

7.1. Biletul valabil pentru această categorie, marcată pe harta festivalului, este Acces General și Fun Zone, verifică punctul II. 1.

7.2. Vor fi respectate întocmai instrucțiunile și programul Coordonatorului pentru activitățile propuse. Coordonatorul își rezervă dreptul de a alege participanții la activități.

7.3. Organizatorul pune în vederea participanţilor faptul că în condiţii de vreme extremă, ploi torenţiale, grindină, tunete, fulgere etc. există posibilitatea ca programul să fie amânat sau anulat.

 

 1. Zona Grădina de sport, toate reglementările de la punctele I. - VII. sunt valabile pentru această zonă. Accesul în această zonă va începe de Joi, 11 iulie de la ora 15:00, urmând ca de vineri, 12 iulie până duminică, 14 iulie, să fie de la  ora 10:00.

8.1. Biletul valabil pentru această categorie, marcată pe harta festivalului, este Acces General și Fun Zone, verifică punctul II. 1.

8.2. Organizatorul nu va fi ținut responsabil pentru niciun fel de incident sau accident care privește minorii, întreaga răspundere revenind minorilor și/sau părinților/persoana care exercită autoritatea părintească. Organizatorul atrage atenția părinților/persoanelor care exercită autoritatea părintească asupra faptului că acestora le revine obligația de supraveghere a minorului și vor fi ținuți răspunzători pentru orice prejudiciu rezultat din nerespectarea acestei obligații, vezi punctul III.1.12.

8.3. Organizatorul pune în vederea participanţilor faptul că în condiţii de vreme extremă, ploi torenţiale, grindină, tunete, fulgere etc. există posibilitatea ca programul să fie amânat sau anulat.

8.4. Pentru zonele considerate de joacă, distracție și sport, instalațiile tip balansoar, trambuline și alte asemenea zone cu risc de accidentare din Locație, participanții se vor asigura că dețin condiția fizică și psihică necesară pentru participare, vezi punctul III. 2.4.

8.5. Organizatorul nu va fi ținut responsabil pentru niciun fel de incident sau accident care poate apărea din cauza neglijenței participantului.

 

 1. Zona Cu barca pe lac, toate reglementările de la punctele I. - VII. sunt valabile pentru această zonă. Accesul în această zonă va începe de Joi, 11 iulie de la ora 15:00, urmând ca de vineri, 12 iulie până duminică, 14 iulie, să fie de la  ora 10:00.

9.1. Biletul valabil pentru această categorie, marcată pe harta festivalului, este Acces General și Fun Zone, verifică punctul II. 1.

9.2. Organizatorul nu va fi ținut responsabil pentru niciun fel de incident sau accident care privește minorii, întreaga răspundere revenind minorilor și/sau părinților/persoana care exercită autoritatea părintească. Organizatorul atrage atenția părinților/persoanelor care exercită autoritatea părintească asupra faptului că acestora le revine obligația de supraveghere a minorului și vor fi ținuți răspunzători pentru orice prejudiciu rezultat din nerespectarea acestei obligații, vezi punctul III.1.12.

9.3. Vor fi respectate întocmai instrucțiunile și programul Coordonatorului pentru activitățile propuse. Coordonatorul își rezervă dreptul de a alege participanții la activități.

9.4. Organizatorul pune în vederea participanţilor faptul că în condiţii de vreme extremă, ploi torenţiale, grindină, tunete, fulgere etc. există posibilitatea ca programul să fie amânat sau anulat.

9.5. Pentru zonele considerate de joacă, distracție și sport, instalațiile tip balansoar, trambuline și alte asemenea zone cu risc de accidentare din Locație, participanții se vor asigura că dețin condiția fizică și psihică necesară pentru participare, vezi punctul III. 2.4.

9.6. Organizatorul nu va fi ținut responsabil pentru niciun fel de incident sau accident care poate apărea din cauza neglijenței participantului.