IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

Senatoarea Doina Tudor, o oportunistă paraşutată la Buzău

            A candidat la Buzău, a câştigat, după care nimic nu s-a mai întâmplat, senatoarea Doina Tudor a uitat să mai treacă prin Colegiul unde în Campanie pupa de zor babe şi moşi, după care se dezinfecta cu spirt la maşină. Dar, după ce comisiile reunite economice şi de buget finanţe i-au audiat pe candidaţii pentru Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), au fost aleşi  cei cinci membri executivi: Dan Radu Ruşanu, preşedinte, Daniel Dăianu, prim-vicepreşedinte, Ion Giurescu, Mircea Ursache şi Daniel Tudor, vicepreşedinţi.         Ultimul este soţul senatorului liberal de Buzău Doina Tudor, cea care se plângea că are bani în Băncile din Cipru şi îi este frică că nu-i va mai recupera

 

            Cum s-a ajuns aici

 

Guvernul a decis în luna decembrie a anului trecut, prin ordonanţă de urgenţă, să desfiinţeze autorităţile de supraveghere din domeniul financiar, cu excepţia celor care ţin de BNR, astfel că atribuţiile şi tot personalul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private vor fi preluate de către o nouă instituţie - Autoritatea de Supraveghere Financiară. Până aici toate bune, doar că, aşa cum e în politica dâmboviţeană, de această dată lucrurile s-au făcut pe faţă, ca să vedem respectul pe care-l acordă aleşii noştri celor care i-au votat.

 

Soţ şi soţie, faţă în faţă

 

Nu mulţi au ţinut să remarce ditamai bârna din ochiul duşmanului, cum s-ar spune, deoarece, culmea nesimţirii,  Daniel Tudor a fost audiat chiar de către soţia sa, care face parte din comisia economică a Senatului. Mai mult decât atât, aceasta a propus şi ca membrii Autorităţii de Supraveghere Financiară să nu fie obligaţi şi să poată ocupa funcţii de conducere în ASF chiar dacă nu au studii de specialitate în domeniu. Asta pentru că soţul său, aşa cum reiese din CV-ul personal, a absolvit Universitatea de Agronomie şi Medicină Veterinară. Deci un veterinar pus să supravegheze tranzacţiile financiare ale statului.

Doina Tudor însă nu este la prima ispravă de acest gen, pentru că ea este autoarea iniţiativei de amendare a procedurii de numire a membrilor ASF, astfel încât rudele candidaţilor să poată vota în comisii şi în plenul reunit al Parlamentului propunerile formaţiunilor politice din legislativ.

De asemenea, Doina Tudor a susţinut împreună cu toţi ceilalţi reprezenatnţi din comisiile economice şi de buget-finanţe că rudele parlamentarilor pot face parte fără nicio problemă din ASF, deşi este o situaţie mai mult decât clară de conflict de interese. Cu toate acestea, miercuri, Camera Deputaţilor şi Senatul au votat componenţa ASF, cu tot cu soţul Doinei Tudor vicepreşedinte. 

 

Soţul senatoarei, preşedintele CSA şi salariile nesimţite

 

Preşedintele CSA, Daniel Tudor, are un salariu lunar de 42.700 de euro. Daniela Popa, fost preşedinte al Partidului Conservator şi fost vicepreşedinte al CSA, ar fi încasat lunar între 7.000 şi 10.000 de euro. Tot între 7.000 şi 10.000 de euro lunar încasa şi Tudor Baltă, fost deputat PSD, care ocupă şi el o funcţie de vicepreşedinte. Laura Chiţoiu, soţia ministrului de Finanţe Daniel Chiţoiu, a realizat în 2012, ca director al CSA, venituri de 226.616 RON. Preşedintele CSA este nimeni altul decât soţul senatoarei alese la Buzău, Doina Tudor, care a fost numit de soţia sa şi pe altă funcţie de responsabilitate, vicepreşedinte la Autoritatea de Supraveghere Financiară, confirmat  de votul Prlamentului.

Şi ne mai întrebăm de ce sunt atât de scumpe asigurările pe care oamenii de rând sunt siliţi să le plătească pentru a nu fi altfel sancţionaţi. Pentru că salariile nesimţite de mai sus provin dintr-un procent pe care fiecare firmă de asigurări, oricât de mică ar fi ea, este obligată să o vireze în contul CSA, deşi faptic aceasta nu face nimic în afară de a lua banii. Dar cum astfel se plătesc serviciile politice unor potentaţi ai zilei, nimeni nu ia măsuri, ba chiar se inchid ochii, mai ales când vine vorba despre personae importante, de genul soţului senatoarei buzoience.