IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

Încă un succes al Companiei de Apă Buzău!

S-a finalizat cu succes etapa de investiții în valoare de 85 de milioane de euro, prin Programul Operațional Sectorial „Mediu” 2007-2013

 Compania de Apă S.A. Buzău a finalizat toate investițiile propuse a fi realizate în cadrul Programului Operațional Sectorial „Mediu" Cu această ocazie, Compania de Apă organizează vineri, 18 noiembrie 2016, recepția obiectivelor de investiții realizate în județul Buzău, din Fondul de Coeziune, prin POS „Mediu” 2007-2013. Evenimentul va avea loc la ora 12:00, la Sursa de apă „SUD” Buzău, situată pe Aleea Industriei, Stația de tratare „SUD” fiind una dintre cele mai recente realizări din cadrul programului investițional.Valoarea totală a investițiilor realizate în perioada 2011-2016, prin implementarea a două proiecte,„Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Buzău”, respectiv „Extinderea şi modernizarea sistemelor de alimentare cu apă în judeţul Buzău” este de aproximativ 85 de milioane de euro, fără TVA, din care aproximativ 80% reprezintă contribuția Uniunii Europene.

Prin implementarea programului au fost atinse obiectivele propuse și anume îmbunătățirea infrastructurii de apă și apă uzată a județului Buzău, în vederea îndeplinirii obligațiilor referitoare la aquis-ul de mediu agreate între România și Uniunea Europeană prin Tratatul de Aderare.Programul de investiții, desfășurat în județul Buzău, s-a concretizat în realizarea unor importante obiective de lucrări în special în aglomerările urbane ale județului, Buzău, Râmnicu Sărat, Nehoiu, Pogoanele şi Pătârlagele. Sistemele de alimentare cu apă includ acum 4 stații noi de tratare a apei potabile, 6 stații modernizate de tratare a apei, 14 foraje noi și 2 reabilitate, aducțiuni de apă extinse cu 4,5 km și reabilitate pe o lungime de peste 12 km, 2 rezervoare noi și 3 reabilitate, 6 stații noi de pompare a apei și 3 modernizate, rețele de distribuție a apei extinse cu peste 53 de km și reabilitate pe o lungime de 4 km. Sistemele de apă uzată au fost modernizate şi cuprind rețele de canalizare extinse cu peste 108 km și reabilitate pe o lungime de 15 km, 44 de stații noi de pompare, o stație nouă de epurare a apelor uzate și alte 4 stații de epurare modernizate, un tronson nou de colector de aproape 3,8 km și reabilitarea colectorul principal de canalizare, din municipiul Buzău.

Tot în municipiul Buzău au fost construite 3 stații noi de tratare-filtrare a apei potabile la Sursa Sud, Sursa Est și Sursa Zahar. De investiții importante beneficiază acum și o parte dintre locuitorii din zona rurală a județului. La Spătaru, în comuna Costești, s-a construit o rețea nouă de alimentare cu apă (27 km), și o stație de pompare; în comuna Vernești, a fost realizată rețea de alimentare cu apă de 37 km, inclusiv în localitățile Nișcov, Mierea, Cârlomănești, Cândești și Săsenii Vechi; tot la Vernești a fost reabilitat frontul de captare și au fost construite o aducțiune nouă și o gospodarie de apă, iar în localitatea Săpoca a fost construită o Stație de tratare a apei.

În cadrul programului de investiții au fost achiziționate echipamente pentru întreținerea infrastructurii, 3 autocurățitoare, 2 basculante de nămol și 3 autolaboratoare, unul pentru analiza apei, altul pentru inspecția video a canalizării, iar al treilea pentru inspecția video a forajelor și detecția pierderilor de apă. În prezent, peste 40% din populația județului Buzău beneficiază de o infrastructură de apă şi apă uzată la standarde europene, în special în zona urbană a județului.

Compania de Apă Buzău a identificat nevoia de investiții pentru asigurarea conformării cu Directivele U.E. și în localitățile cu o populație cuprinsă între 2.000 si 10.000 de locuitori și informează că a parcurs, deja, mai multe etape premergatoare pentru atragerea unei noi finanțări, în valoare de aproximativ 200 de milioane de euro, pentru continuarea și extinderea investițiilor și în zona rurală a județului.