IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

Teodor Atanasiu confirmă: deputatul Cezar Preda nu are niciun amestec în negocierile cu Ion Vasile şi Adrian Mocanu

Fostul lider al PSD Buzău Ion Vasile şi deputatul Adrian Mocanu nu fac parte din prezentul proiect al PNL, a dat ­asi­gurări prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal Teodor Atanasiu, prezent la Buzău pentru a-l instala în funcţie pe noul preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL, Ovidiu Anghel. Atanasiu a precizat, cu subiect şi predicat, că iniţiativa unor discuţii cu aceştia, precum şi cu senatorul UNPR Constantin Popa, i-a aparţinut, şi că vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal Cezar Preda nu a avut niciun amestec în această poveste.

   ,,Data trecută, eu i-am invitat să-i întreb dacă vor să ni se alăture, am discutat cu ei, nu au fost nici dânşii de acord cu noul nostru proiect aşa cum l-am prezentat, au spus că nu doresc să se alăture acestui proiect, aşa că probabil că îşi vor face un proiect separat. Proiectul nostru a început prin decizia pe care am luat-o, şi la ora aceasta, singura certitudine se numeşte Ovidiu Anghel, iar alături de el vom avea, săptămâna viitoare, o întregă echipă de conducere pe care tot Biroul Permanent Naţional o va nominaliza”, a spus Atansiu.

   Prim-vicepreşedintele PNL a spus, în legătură cu afirmaţiile de duminica trecută, a unor membri ai fostei conduceri judeţene - care au cerut, printre altele, demisia co-preşedintelui Vasile Blaga şi a deputatului Cezar Preda – că acestea indică faptul că cei care le-au făcut nu se regăsesc printre membrii Partidului Naţional Liberal: ,,Eu i-am rugat să nu se mai întâmple astfel de lucruri. Un conducător al partidului, la nivel judeţean, care cere demisia co-preşedintelui naţional pe baza gândurilor din capul lui, că ar fi luat nu-ştiu-ce bani ca să pună pe nu-ştiu-cine, atunci înseamnă că nu se regăseşte printre membrii Partidului Naţional Libe­ral. Eu, unul, nu aş putea să stau într-o organizaţie în care să-i bănuiesc pe şefii mei că fac lucruri necurate. Oamenii au ieşit în stradă pentru motive inventate, nu pentru motive reale. Eu vă repet că am venit, săptămâna trecută să văd care este problema, să văd care ar putea fi o soluţie, căci am discutat multe soluţii, am dus la Centru mesajul şi s-a luat o decizie. În mintea lor, au inventat nişte soluţii pe care le bănuiau ei şi scenariile pe care le-au făcut ei. Nu s-au potrivit cu realitatea. Ghinion! (…) Vreau să vă spun un lucru: fiecare om are agenda lui personală. Dacă nu reuşesc să-şi acomodeze agenda personală cu agenda sau cu proiectul grupului, partidului, înseamnă că se plasează singuri în afara grupului, în afara organizaţiei. Dacă reuşesc să facă acest lucru, sunt bineveniţi”, a spus prim-vicepreşedintele PNL.

   De asemenea, el a negat cu claritate orice fel de amestec al deputatului Cezar Preda în decizia organizaţiei centrale de a se purta discuţii cu Ion Vasile şi Adrian Mocanu: ,,Eu vreau să vă spun foarte clar: eu nu ştiu ce scenarii şi-au făcut unul sau altul, singuri sau în grup, şi la ce scenarii s-au gândit şi de ce nu m-au crezut când am spus foarte clar că discutăm cu foarte multă lume, pentru că nu mă pot duce la centru să prezint o variantă. Le prezint trei-patru variante şi se alege varianta cea mai bună. De asemenea, vreau să fie foarte clar, că niciunul dintre membrii Partidului Naţional Liberal de la nivel central nu s-a gândit să facă jocuri în afara intereselor partidului, că este Cezar Preda sau altcineva. Cezar Preda este în conducerea Partidului Naţional Liberal, este membru la Bucureşti, nu mai are treabă cu judeţul Buzău, iar cei care îl acuză că are tot felul de amestecuri şi parti-pris-uri nu au dreptate, nu au deloc dreptate. Singurul din conducerea centrală care a fost desemnat să se amestece, adică să coordoneze această activitate pentru a obţine un scor cât mai mare am fost eu, nu Cezar Preda, deci cu mine trebuie discutat”.

   Chiar dacă prim-vicepreşe­dintele Partidului Naţional Li­beral Teodor Atanasiu s-a exprimat în termeni mai mult decât diplomatici, în acest moment concluzia este clară: acuzele împotriva deputatului Cezar Preda, formulate de foşti membri ai conducerii judeţene a PNL, sunt rodul frustrărilor unor oameni impotenţi politic.

   Teodor Atanasiu a făcut şi câteva precizări legate de sondajul prezentat de fosta conducere a PNL Buzău care îi dădea drept favoriţi în cursa pentru Primăria Buzău şi pentru Consiliul Judeţean pe Constantin Ionescu şi pe Ioan Caton Mateeşescu: ,,Am cunoştinţă de acel sondaj, din păcate nu a fost făcut după cele mai riguroase criterii sociologice; marja de eroare este destul de mare, ca să fiu mai precis cam foarte mare. Cred că s-au grăbit şi nu au reuşit să-l facă în mod cores­punzător”.

 Sursa – Cotidianul OPINIA