IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

Maşinile deputaţilor buzoieni

Odată cu apariţia semnalului dat de preşedintele Camerei la inceput de mandat, că nu sunt maşini pentru toţi deputaţii, iar altele nu pot fi achiziţionate din lipsă de bani, aleşii au făcut la greu trafic de influenţă, pentru a lua unul din hârburile mai vechi, folosite de foştii parlamentari, de fapt de angajaţii lor, pentru a face piaţa sau a-şi duce copiii la grădiniţă. Nu toţi, ci doar dintre cei noi, aflaţi la primul mandat, care sunt convinşi că dă bine să ai maşină de serviciu la Biroul Parlamentar, că doar nu merg ei cu Loganul, când garajul de acasă e garnisit cu limuzine. Aşa că, mânaţi de acest impuls patriotic, dar şi pentru buna informare a cetăţeanului, ne-am gândit să vedem, din surse dar şi din declaraţiile de avere, ce maşini au parlamentarii buzoieni.

 

Deputatul Cezar Preda, pe care alegătorii îl văd, atunci când îl văd, că stă mai mult prin Austria, nu are nici un fel de autoturism trecut în declaraţia sa de avere, deşi se plimbă la volanul unei SKODA Superb de ultimă generaţie, asta după ce înainte a avut chiar şi un BMW X5 full options. Maşină despre care au circulat tot felul de poveşti, dispărută şi despre care a circulat zvonul că a fost furată la data respectivă, deşi unii susţineau că a fost dat furată abia după ce a trecut în Ucraina pe o filieră încă nedescoperită. Dacă maşina este pe firmă, am fi curioşi pe ce firmă şi dacă deputatul a încheiat vreun act prin care are dreptul legal să beneficieze de ea.

Nici Gheorghe Coman, deputatul poporului care-l dublează pe pesedistul Ghiveciu în Colegiul 5 după redistribuire nu are trecut vreun mijloc de transport în declaraţia de avere, aşa că aici ne bazăm pe surse, care-l alătură pe politician unei limuzine Mercedes de culoare neagră, tot pe firmă probabil, respectivul având mai multe afaceri, în special în domeniul infrastructurii.

Titi Holban, ales deputat pe un colegiu la Rm. Sărat, nu putea să facă notă discordantă de ceilalţi colegi menţionaţi mai sus, aşa că la capitolul bunuri mobile din Declaraţia de avere a tras o linie de toată frumuseţea. Tindem să-l credem, dar până la un punct, şi doar din cauza faptului că în mandatul trecut a fost poate politicianul buzoian cel mai des văzut în Loganul de la Parlament, umblând prin Colegiu fără şofer şi stând de vorbă cu alegătorii.

Marcel Ciolacu, proaspăt deputat USL, ales cu o majoritate care l-a umilit pe Cezar Preda în Colegiul 7, merge cu un Mercedes Jeep negru, dar spre deosebire de alţii, nu a tras linie în declaraţia de avere, trecând două bărci şi un peridoc, achiziţionate prin contracte de vânzare în 2001, respectiv 2005, asta probabil şi ca o măsură de precauţie, spunem noi răutăcioşi, în cazul în care actualul Parlament va intra la apă.

Primul deputat buzoian însă, că începeam să ne îngrijorăm de ce săraci sunt, care are maşină, cel puţin aşa reiese din Declaraţia sa de avere, este Marian Ghiveciu, mai experimentat în ale Parlamentului după mandatul 2008-2012, şi care probabil şi-a spus că nu dă bine să fie coala albă. Chiar dacă cele două maşini de lux cu care se plimbă, un Audi A8 Full şi un Range Rover de ultimă generaţie nu figurează, el are trecut totuşi un Volkswagen din 2005, probabil ăla cu care aduc paznicii mâncare la cîinii de la Parcul Auto de la ieşirea spre Ploieşti.

Şi nu în ultimul rând, dar l-am lăsat intenţionat la urmă pentru că e mai tânăr şi are timp să aştepte, este deputatul Adrian Mocanu, care după patru ani de mandat a învăţat să scrie corect Smeeni. Şi nu numai atât, pentru că între timp, şi-a mărit parcul auto, de la un singur... tractor, la două bucăţi, deşi drumul până la Cameră ar dura tot foarte mult, chiar şi cu două utilaje de acest gen. Dar nu trebuie să-l căinăm, că schimbă zilnic destule limuzine, de la Mercedes la Jeepuri, ca să nu mai vorbim că putea să ne uimescă chiar cu un Rolls Royce, înainte de locale dacă nu ar fi fost o anumită conjunctură, prietenii ştiu de ce!

Despre George Scutaru, Eugen Nicolicea şi Erland Cocei nu vom vorbi, ei doar au fost aleşi la Buzău, şi avem destule exemple de parlamentari care au uitat unde au fost aleşi şi de care alegătorii nu-şi mai amintesc, ca să prezinte vreun interes.