IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

„Operațiunea soacra” sau „De ce a decapitat Tăriceanu cea mai prolifică organizație din țară!?”

După excluderea lui Gheorghe Pană din partid, acest personaj al cărui comportament producea deservicii și atrăgea o imagine proastă asupra formațiunii liberal reformatoare de la Buzău, părea că lucrurile au intrat pe un făgaș normaș, iar președintele Vlase împreună cu tânăra sa echipă vor putea activa fără bețe în roate. Doar se părea, pentru că, la scurt timp după această excludere, hotărâre luată statutar, cei de la centru, adică oamenii  din umbra lui Tăriceanu, care se pare că au un rol decisiv în conducerea formațiunii, au reușit să producă o adevărată lovitură de teatru pentru Buzău. Gheorghe Vlase a fost chemat la București și i s-a spus că a fost schimbat de la conducere, iar ca lovitura să fie și mai puternică, Pană a fost reprimit membru cu drepturi depline.

Sursele noastre spun însă că totul nu a fost decât un  joc de culise, în care Tăriceanu a jucat rolul de marionetă politică, așa cum îl joacă și pentru PSD din fucnția de președinte al Senatului, cel care a decis schimbarea de la Buzău fiind fostul ministru Chițoiu. Care fusese pus la punct în mai multe rânduri de Vlase și prin urmare îl considerea pe președintele de la Buzău un om incomod care trebuie schimbat, deși principiile liberale spun cu totul altceva. La acest scenariu, susțin aceleași surse, a contribuit din plin și alt pion important, autoexilat la la capitală, omul de afaceri Nicolae Mărăcine, un liberal de conjunctură și o pușculiță pentru mai multe partide, care nici el nu și-l dorea pe Gheorghe Vlase la conducerea PLR Buzău. Chiar dacă, iar mărturie stau  articolele din presa vremii, filiala locală este des lăudată pentru rezultatele obținute atât la alegeri, dar și în organizarea de  întâlniri importante ale unor secretari de stat cu crema afaceriștilor locali, nu mai puțin de șase, toate un real succes care puseseră Buzăul pe hartă și din punct de vedere economic.

Mai mult, spun aceleași surse, motivul prezentat oficial la schimbarea lui Gheorghe Vlase este unul pueril, pentru că disensiunile în partid nu au încetat după revenirea lui Gheorghe Pană, ci chiar s-au acutizat, acesta vrând din nou la ciolan și cerând, spun unii, funcția de prefect la Buzăului, ocupată acum de către PSD. Iar ca tacâmul să fie complet, potrivit proverbului cu cine stă în spatele unui bărbat puternic, femeile se pare că au avut și de această dată un rol hotărâtor în decizia lui Tăriceanu, influențat atât de soția buzoiancă cât și de soacra sa, puternic ambalată de Chițoiu și Compania să bage strâmbe, de unde și titlul acestui material. Cetr este că, în locul lui Vlase a fost numit un om de paie, despre care avizații spun că face afaceri foarte profitabile cu primarii PSD de prin județ, de profesie inginer, un anume Mihai Cristescu despre care presa nu știe mai nimic, el fiind un zero în ale politicii și aparițiilor publice până acum. Vom reveni, că mai sunt multe de spus!