IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

Deputatul Cezar Preda, prima coliziune cu noul Guvern!

Premierul, ministrul Curaj și secretarul de stat Arafat, pe lista neagră a liberalilor buzoieni

Vicepreședintele Partidului Național Liberal Cezar Preda a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, că „intră în coliziune“ cu noul guvern tehnocrat pe care l-a votat la investire. Deputatul libe­ral buzoian consideră că primul pe lista miniștrilor care „nu-și face treaba și nu-și respectă angajamentele luate de primul  mi­nis­tru este acel ministru care se mai numește și Curaj“, căruia îi repro­șează faptul că nu a dat curs cererii PNL de a amâna concursurile pentru ocuparea posturilor de inspector școlar general, consecința fiind că acestea s-au transformat într-o „bulibășeală“, potrivit opiniadebuzau.ro.

„Domnul Curaj, deși a fost rugat, i s-a transmis de către Partidul Național Liberal, de către li­derul de grup, să amâne aceste concursuri făcute rapid și să se organizeze concursuri adevărate, care să depolitizeze, să permită să se înscrie, fără frică, și mari profesori din marile orașe ale României, inclusiv din Buzău; pentru că niciun profesor adevărat, în con­dițiile acestea de politizare extre­mă, nu își riscă imaginea publică din oraș, participând la concursuri care sunt aranjate deja. Din aceste motiv nu o să vedeți niciodată înscriși la concursuri de ocupare de post de inspector general profesori mari din zona respectivă, profesori foarte respectați de cetățeni. Dânsul (ministrul Curaj, n.r.) nu poate să depășească această stare a domniei-sale de a fi funcționar, în serviciul și, până la urmă, și în subordinea foștilor lui șefi, actualmente subalterni, secre­tarii de stat. Eu cred că, domnul mi­nis­tru Curaj n-a dovedit că are curaj, n-a dovedit că vrea să facă ceea ce i-a cerut primul-ministru, depolitizarea, a bâjbâit, a aruncat într-un mare derizoriu și într-o mare umbră imaginea acestui județ prin organizarea acestui concurs, în care, nimeni nu știe, nici noi, niciun cetățean, nici dumnea­vostră, ce a fost, ce va fi, cine a picat, cine n-a picat, o bulibășeală marca Curaj. Eu zic că e bine să ne lase și să meargă pe postul domniei-sale de funcționar, poate acolo este un tehnocrat adevărat. Aici, ca ministru, nu poate să depă­șească acest nivel, de a fi în slujba secretarilor de stat, pesediști pur-sânge“, a declarat deputatul PNL Cezar Preda. 

„Este clar că trebuie să vină altcineva“

Deputatul Cezar Preda mai spune că nu înțelege decizia premierului Dacian Cioloș de a-i da un răgaz secretarului de stat Raed Arafat pentru „reorganizarea, structurarea și eficientizarea serviciilor“, atât timp cât acesta din urmă a avut timp câțiva ani să realizeze aceste cerințe și nu s-a dovedit capabil să le aducă la îndeplinire: „Dacă e vreun om sănătos la cap în țara asta care să înțeleagă cum poate un prim-mi­nis­tru să îi ceară unui om care a avut în responsabilitate, câțiva ani, aceste lucruri și pe care nu le-a făcut (...) După ce se întâmplă tragedii mari și se constată anumite lucruri în afara legii în acest sistem al ISU, îi cere aceleiași persoane să se ocupe în continuare de restructurare, eficientizare și modernizare! Nu cred că domnul Cioloș poate să dea o explicație corectă acestui demers. Eu cred că este iarăși o situație confuză, la care, conform spuselor anterioare, nu există curaj de a se lua decizii. Nu am nimic cu domnul Arafat, dar este clar că trebuie să vină altcineva, care să facă treabă, să se ducă domnia-sa să facă treabă unde se pricepe, că, până acum, în zona asta nu se pricepe“, a spus deputatul Cezar Preda, co-președinte al organizației județene a Partidului Național Liberal.

„Știți câți specialiști sunt autorizați de ISU să autorizeze incintele publice pe raza a cinci județe? Vă spun eu, unul singur! Este un sistem mafiot pur, de autorizare a specialiștilor care autorizează. Acesta este un sistem care cotizează la vârf în fiecare an și este un sistem închis. Oricine a încercat, nu a luat examenul! Acest sistem închis este ținut cu bani, cu șpăgi, de ani de zile, iar nouă ne explică acum că au o problemă, că nu-știu-ce sponsorizări au primit. Nu, este un sistem mafiot cap-coadă!“, a mai spus deputatul Cezar Preda.