IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

S-au ținut de cuvânt – Proprietarii Galleria Mall au predat la timp noul sediu al Judecătoriei!

Lucrările pentru amenajarea spaţiului în care va funcţiona Judecătoria Buzău în următorii cinci ani, au fost finalizate conform ultimului termen prin care proprietarul Galleria Mall Buzău s-a angajat să predea se­diul, la che­ie.   Predarea este programată astăzi, iar magistraţii şi personalul auxiliar au profitat de cele patru zile libere  pentru a nu perturba activitatea instanţei, din cauza schimbării incintei în care funcţionează instanţa. Pri­ma şedinţă de judecată în noul sediu este programată miercuri, chiar în prima zi lucrătoare a lunii decembrie şi tot atunci justiţiabilii vor avea primul contact cu noul sediu al instanţei. Amenajarea spaţiului care are o suprafaţă totală de 2.200  mp a costat circa 420.000 de euro. În costul de 190 euro/mp sînt incluse lucrările de delimitare de centrul comercial, compar­ti­mentarea sălilor şi birou­rilor, amenajarea căilor de acces distincte pentru justiţiabili, magistraţi şi arestaţi, mobilierul nou, realizat pe comandă, sistemele de supraveghere şi de acces automatizat, precum şi cele de înregistrare audio-video. O premieră o constituie sistemul de afişaj electronic care asigură, prin intermediul a 8 monitoare şi a unui panou cu touchscreen, acces la informaţiile referitoare la programarea şedinţelor de judecată. 

Are patru săli 

Noua judecătorie are patru săli de şedinţe publice şi alte 4 destinate şedinţelor din camera de consiliu. Arhiva şi registratura se află la parter, în timp ce birourile judecătorilor şi ale celorlalţi angajaţi sunt la etaj. Sălile de judecată sunt prevăzute cu trei uşi distincte: una pentru magistraţi, cealaltă pentru justiţiabili şi o a treia pentru arestaţii care ajung direct în boxă. Accesul acestora din urmă, în incintă, se face pe o intrare prevăzută cu porţi automatizate care permit separarea şi securizarea optimă a spaţiului în care persoanele aflate în arest sunt conduse către sălile de judecată. Pe acest traseu, nu există nici un contact vizual al arestaţilor cu persoane din rândul personalului Judecătoriei, justiţiabililor sau altor persoane (rude, cunoştinţe, jurnalişti), ceea ce răspunde întocmai reglementărilor actuale privind securitatea, dar şi drepturile persoanelor aflate în stare de arest. Toate încăperile din noul sediu al Judecătoriei Buzău au sisteme proprii de climatizare care asigură  temperaturi controlate atât în sezonul cald, cât şi în cel rece.

Acces separat

De notat că, deşi a existat o amplă dezbatere cu privire la localizarea sediului sub acelaşi a coperiş cu un centru comercial, spaţiile în care funcţionează Judecătoria Buzău şi Galleria Mall Buzău nu au nici o cale de comunicare, accesul în cele două fiind separat. Din vechile dotări, magistraţii nu au păstrat decât jilţurile din sălile de judecată, în timp ce mobilierul din birouri este nou, iar scaunele sunt din piele. De altfel, noile condiţii pe care le au colegii lor de la Judecătorie au născut şi „mici invidii” printre magistraţii şi angajaţii de la Tribunalul Buzău care rămân să îşi desfăşoare activitatea în centrul oraşului, într-un sediu construit în urmă cu mai bine de un secol. (Sursa-sansanews.ro)