IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

„Primul Serviciu”, o inițiativă legislativă marca Popică

Potrivit ziarului buzoian OPINIA, senatorul UNPR de Buzău Constantin Popa va promova o propunere legislativă care, în cazul în care va fi adoptată, va veni în întâmpinarea tuturor tinerilor care, atunci când accesează o ofertă de muncă, se lovesc de problema lipsei de experiență.

 Potrivit senatorului progresist Constantin Popa, salariile tinerilor ar urma să fie subvenționate de stat timp de cinci ani, până când aceștia vor acumula experiența necesară accesării unui loc de muncă. Inițiativa va fi depusă la Senat săptămâna aceasta și ar urma să funcționeze după un model asemănător cu ,,Prima Casă” sau ,,Prima Mașină”.

Astfel, angajatorul nu va avea de plătit nimic dacă angajează absolvenți de liceu, școală profesională sau facultate pentru o perioadă de cinci ani, fondurile în cauză fiind asigurate de bugetul statului. În schimb, salariații vor plăti, într-un fond special creat de guvern, tot ce înseamnă dări către stat - asigurări, impozite etc. -, un tip de rată modică.

,,Tinerii absolvenți își găsesc foarte greu un loc de muncă, ­une­ori se angajează și după un an de căutări, întrucât li se spune că nu au experiență. Prin proiectul de lege, propunem ca angajatorii să fie finanțați de la buget pentru a putea plăti salariile tinerilor, care, la rândul lor, achită toate dările către stat. Astfel, se va crea un cadru contractual uniform, care să ­res­pecte limite salariale convenabile, plus o legătură directă între competențele tinerilor și locul de muncă oferit. În acest fel, tinerii capătă experiență, plătesc asigurări, nu se mai dau bani degeaba de la fondul de șomaj, iar banii circulă în piață”, a precizat senatorul UNPR Constantin Popa.