IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

Eroul de lângă noi – astăzi, Viorel Avram

Viorel Avram are 36 de ani, este din Poşta Câlnău, şi lucrează din 2007 la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” Buzău. Este şofer pe autospecială de intervenţie. În cei şapte ani de muncă în uniforma de pompier, Viorel  Avram a participat la numeroase misiuni, atât la stingerea unor incendii, cât şi de căutare şi salvare.

El este subofiţerul care, în urmă cu aproape trei săptămâni, aflat în timpul liber, a intervenit decisiv în salvarea vieţii unui copil căzut inconştient în apă. Pentru curajul său, a fost avansat la excepțional, și i s-a înmânat diploma de excelenţă acordată de către Inspectorul General al I.G.S.U., în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru spiritul civic, curajul, implicarea şi devotamentul manifestate pentru salvarea semenilor.   

În data de 28 iulie, subofiţerul a salvat de la înec un copil de 8 ani. Băiatul se plimba cu bicicleta, pe marginea heleşteului din Parcul Crâng, şi a căzut în apă după ce s-a dezechilibrat. Soarta l-a adus în apropiere de locul incidentului pe Viorel Avram, pompierul care, în timpul său liber, îşi plimba fetiţa pe aleile parcului. Acesta a sărit în apă după copilul care se blocase pe fundul heleşteului şi, după câteva zeci de secunde, a reuşit să îl salveze.  Trist este că, imediat după ce a fost salvat, copilul a fost lovit de părinți pentru că nu a ascultat și s-a apropiat prea mult de apă.