IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

Adevărul despre scumpirea gigacaloriei... şantajul lui Toma la Ecogen şi Eximprod!

Vestea că primarului i-a mai venit o idee măreaţă, aceea de a scumpi gigacaloria şi a retrage subvenţia a picat ca un baros în capul buzoienilor săraci, care o duc de pe o zi pe alta, dar care totuşi l-au votat din inerţia dată de un judeţ roşu de peste 25 de ani. Deşi s-a revenit, pentru moment, asupra deciziei aberante, ideea nu a fost abandonată cu totul, spun sursele noastre, şi va fi implementată anul viitor cu consecinţele de rigoare, adică imposibilitatea pentru o masă critică de oameni de a-şi mai plăti căldura pe timpul iernii, şi revenirea la un comunism în care mai puneau o haină pe ei sau furau curent pentru a ţine un reşou în priză.

Când a anunţat măsura, primarul a spus că vrea să îndrepte o nedreptate, iar avocaţii şi notarii din centru să nu mai primească subvenţii, uitând că săracii Buzăului nu stau în centru, ci în Dorobanţi, Micro 14, Simileasca sau Micro 5. A ieşit, la figurat desigur, plângând ca o babă beată care plânge că n-o vizitează nepoţii pe care îi bătea crunt în copilărie, să spună că el luptă cu ciocoii, mai ceva ca Dan Diaconescu la oră de vârf, uitând că mai sunt şi oameni în Buzău care ştiu legea. Iar legea spune că cetăţeanul a minţit cu neruşinare, fiindcă toţi chiriaşii care au cabinete de avocatură sau notariate prin centru  plătesc gigacaloria la preţ întreg, fără nici un fel de subvenţie.

 Dar ce l-a făcut pe primarul petrecăreţ, că tot anul am avut chermeze de zeci de mii de euro prin oraş, deşi cetăţeanul Toma Constantin declarase că el nu va fi un al doilea Boşcodeală, să încerce implementarea unei măsuri drastice. Unii spun că propriul interes, că nu ar fi avut de gând să facă acest lucru, iar totul a fost doar un circ ieftin. Mai mult, sursele noastre ne-au declarat că acest lucru a fost un şantaj pe faţă la două firme de profil, Ecogen şi Eximprod, prietenii ştiu de ce, şi noi de asemenea.

Firesc, se mai pune o întrebare, dacă tot suntem săraci şi n-avem bani, de ce primăria a dat 100 000 de euro la Soroca, în Republica Moldova, pentru reabilitarea unor pietre fără valoare pentru buzoianul de rând? Unde firma care a scăpat de faliment vânzând pomi lui Toma la preţuri şi de zece ori mai mari va amenaja promenada de pe malul Prutului, că asta le mai lipsea la fraţii noştri, să se plimbe cu burta goală printre ruine şi copaci.

Vom reveni asupra subiectului, nu înainte de a mai pune o întrebare de bun simţ. Ştim că există la Primărie un proiect de hotărâre din 2007 prin care un consilier local la data respectivă, a încercat să iniţieze un proiect deştept, clădirea şi sistemul de încălzire. Proiect pe care alt consilier vrea să îl readucă în discuţie, el putând fi realizat cu bani europeni. De ce nu se face acest lucru, ce interes are cetăţeanul Toma să fie lăsat pe dulap? Reamintim cititorilor noştri că banii europeni nu se pot fura, nu există para-ndărăt, iar cei care încearcă ajung la puşcărie.