IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

Primarul Toma dă lovitura de grație RAM și lasă mii de oameni în frig!

Lovitura de graţie pe care ar putea-o primi Regia Autonomă Municipală ar putea veni chiar din partea Primăriei, în cazul în care administraţia locală ar lua decizia de a debranşa de la sistemul centralizat de încălzire toate unităţile de învăţământ preşcolar, şcolar şi liceal din Buzău. Cel puţin acesta a fost anunţul primarului Constantin Toma: „Nu se poate aşa ceva! Să aruncăm cu banii buzoienilor pe fereastră. Să plătim facturi uriaşe către RAM şi să avem străzi neasfaltate niciodată sau făcute praf! De aceea, în 2018, vom cumpăra centrale pentru ecare şcoală din Buzău. La facturile pe care le plătim acum, vă spun că în două luni vom amortiza investiţia. Când vor avea propriile centrale, directorii şi administratorii şcolilor le vor da mai încet când va mai cald şi se vor preocupa în general să reducă risipa. Îi vom monitoriza şi noi de la Primărie, îi vom lăuda pe cei care se vor conforma şi îi vom face de râs pe ceilalţi”, a spus Toma, citat de buzoienii.ro.

Este de remarcat faptul că, alături de finanţarea transportului în comun, Primăria Buzău a cheltuit cei mai mulţi bani în ultimii ani cu încălzirea sălilor de clasă din şcolile, liceele şi grădiniţele din Buzău.  Un exemplu deja “clasic” în acest sens îl reprezintă factura de încălzire din ianuarie 2017 de la Şcoala Generală nr. 11, în valoare de 85.000 lei ( 850 milioane lei vechi). O asemenea mişcare, coroborată cu aplicarea directivei Uniunii Europene privind interzicerea subvenţiilor la încălzire, indiferent de sursa de nanţare, ar putea pune lacăt pe uşa Regiei Autonome Municipale. “Din aprilie 2018, Uniunea Europeană impune, printr-o directivă, eliminarea subvenţiilor la căldură. Fie că sunt plătite e de guvern, e de primării. Asta ar însemna că la Buzău consumatorii vor nevoiţi să plătească preţul real de 428 de lei. Dacă Guvernul României nu va negocia şi nu va obţine de la Uniunea Europeană o amânare – până în 2021, cum cere, de pildă, doamna Firea de la Primăria Bucureşti -, va trebui să ne conformăm”, a precizat Toma la o emisiune la Focus TV, unde a mai spus că, în condiţiile date, municipalitatea ar putea acorda sprijin buzoienilor racordaţi la reţeaua centralizată de încălzire care nu vor putea suporta preţul real al agentului termic, subvenţii în valoare de 3.000 lei pentru achi ziţionarea de centrale termice de apartament. „Trebuie să ne grăbim. Timpul trece, imediat vine luna aprilie. Chiar de săptămâna viitoare (aceasta, n.r.) voi merge la Galaţi, pentru a învăţa de la cei de acolo. Ei au procedat în acest fel, au acordat subvenţii de la primărie pentru cumpărarea de centrale”, a anunţat Toma, scriu jurnaliștii de la opiniabuzau.ro, care citează alte două surse de presă .

Nota Redacției -  Primarul faliment se plânge de milioanele plătite de municipalitate pentru căldura copiilor din școli și grădinițe, dar aruncă cu banii, sute de mii de euro pe spectacole de prost gust și unde să-și promoveze imaginea, așa că-I punem o întrebare de bun simț, pe care nu știm dacă-l are. În cazul în care RAM va intra în faliment,un cuvânt atât de drag edilului, și nu ne îndoim că așa se va întâmpla, obiectivul lui Toma de a-l vinde pe doi lei unei firme agreate fiind devoalat în premieră de noi acum mult timp, ce se va întâmpla cu miile de buzoieni care nu vor avea bani de centrale, poate nici de sobe sau lemne de foc, chiar acum când toate semnele indică venirea viscolului și a temperaturilor foarte scăzute? Ca să nu mai vorbim de angajații Regiei, unii unici întreținători de familii chiar dacă salariul nu e cine știe ce, care vor rămâne pe drumuri, fără loc de muncă tot acum, când adevărata iarnă își va intra în drepturi?