IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

Încă o premieră pentru Buzău, vicepremierul Ciolacu este ministru interimar la apărare, iar deputatul Păle vicepreședinte al Comisiei de Agricultură din Cameră

Vicepremierul Marcel Ciolacu va fi ministru interimar la Apărare, după ce primul ­mi­nistru a aprobat, marţi, demisia din funcţie a deţinătorului  acestui portofoliu, Adrian Ţuţuianu.

   „Mi-am depus demisia pentru lipsa de comunicare. Am recunoscut în faţa premierului că am greşit faţă de el că nu i-am comunicat şi nu am comunicat cu presa din lipsă din timp. I-am spus că îmi asum greşeala. Mi-a spus că această decizie o ia el. Am lăsat demisia pe masă”, a spus Ţuţuianu, la Antena 3. „I-am spus că dacă demisia mea este o soluţie care repară lucrurile, eu sunt un om serios“, a mai precizat acesta, care a susţinut că există banii necesari pentru plata salariilor şi că va fi respectat calendarul anunţat: „Nu există probleme financiare, ci sunt chestiuni tehnice, care sunt generate de dispoziţiile legale, articolul 18, aliniatul 4 din Legea responsabilităţii fiscale-bugetare. Acest aspect nu ne-a permis să transferăm bani din cheltuielile de personal din trimestrul patru în trimestrul trei şi să rezolvăm, la data de 15 septembrie, toate problemele care ţin de salarii şi alte drepturi ale personalului din sistemul militar. Vreau să fac precizarea că, pe data de 15 septembrie, plătim salariile aferente lunii august şi că norma de hrană de care vorbim este aferentă lunii septembrie. Toate aceste drepturi vor fi plătite în luna septembrie. Nu există nicio problemă cu alocările financiare”, a declarat ex-ministrul Apărării.

   Premierul Mihai Tudose i-a convocat de urgenţă, marţi, la Palatul Victoria, pe ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, şi pe cel al Finanţelor, Ionuţ Mişa, pentru a cere explicaţii legate de comunicatul dat de MApN privind plata eşalonată a salariilor militarilor. Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale anunţaseră, marţi, că salariile angajaţilor se vor plăti eşalonat în această lună, având în vedere că nu s-a făcut rectificarea bugetară. Soldele şi salariile nete, fără contribuţii şi impo­zit, vor fi achitate în data de 15 septembrie, iar banii de chirii, normă de hrană şi alte drepturi salariale vor fi acordaţi ,,în jurul datei de 25 septembrie, după rectificarea bugetară“, susţinea  MApN.

   Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de reprezentanţii MApN, drepturile salariale ale angajaţilor vor fi plătite eşalonat în această lună. Astfel, ,,în scopul abordării prudenţiale a execuţiei bugetare, în condiţiile în care până la această dată nu a fost efectuată rectificarea bugetară pe anul 2017”, Direcţia financiar-contabilă a decis că, în data de 15 septembrie, vor fi plătite sumele aferente soldelor şi salariilor nete, fără contribuţiile individuale şi impo­zit. La aceeaşi dată vor fi achitate diurnele în valută cuvenite personalului aflat în misiuni externe. Între 21 şi 25 septembrie vor fi plătite contribuţiile angajatorului şi ale angajatului, dar şi impozitul pe venit. Celelalte drepturi salariale – normă de hrană, chirii etc – vor fi plătite ,,în jurul datei de 25 septembrie, după rectificarea bugetară”. 

Tot ieri, potrivit unei postări personale pe Facebook, deputatul Danuț Păle a fost ales pe o funcție importantă la Cameră. ”Azi colegii mei din Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice a Camerei Deputaților m-au ales, cu unanimitate de voturi, vicepreședinte. Noua funcție mă onorează, dar sunt conștient că vine cu o responsabilitate și mai mare în ceea ce privește toate domeniile de activitate ale comisiei. Le mulțumesc colegilor și le promit atât lor, cât și dumneavoastră că întotdeauna voi acționa doar în beneficiul cetățenilor.”