IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

Și-a negociat Ghiveciu pedeapsa, oferindu-l la schimb pe Cristian David?

Potrivit ziarului Opinia, fostul ministru,  acum migrat la inexistentul partid al lui Călin Popescu Tăriceanu, ar putea fi cercetat de către procurorii anticorupție dacă șeful statului va aproba începerea urmării penale față de acesta, într-un dosar de luare de mită și spălare de bani, privind o afacere derulate în județul Buzău în cârdășie cu Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate, condusă de prefectul de la acea vreme, Gabriel Balaban.

În acest sens, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție referatul întocmit de procurorii anticorupție, în vederea sesizării Președintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Cristian David, fost ministru al Internelor și Reformei Administrative în perioada 5 aprilie 2007-22 decembrie 2008, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și spălare de bani.

„Faptele cu care Direcția Națională Anticorupție a fost sesizată în cursul anului 2014 constau în aceea că ministrul David Cristian ar fi pretins, în anul 2007, iar la data de 1 ­fe­bruarie 2008 ar fi primit suma de 500.000 de euro, de la un denunțător, pentru a-și exercita atribuțiile de îndrumare și coordonare a activității prefecților  într-o modalitate care să asigure emiterea, de către Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate, a titlului de proprietate asupra unui teren de 15 ha aflat în intravilanul municipiului Buzău. Pentru a masca originea sumei primite cu titlu de mită și pentru a  evita tragerea la răspundere penală, ar fi fost încheiate mai multe contracte de vânzare-cumpărare, având ca obiect tranzacții imobiliare fictive între persoanele implicate în săvârșirea infracțiunilor de corupție. Cererii transmise i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție care efectuează cercetări în cauză, precum și copii ale dosarului de urmărire penală”, se arată în comunicatul DNA.

Dosarul penal în care este implicat fostul ministru de Interne Cristian David a pus pe jar autoritățile buzoiene aflate pe funcțiile din care puteau avea un cuvânt de spus în afa­cerea șpăgii de jumătate de milion de euro pe care ar fi luat-o ex-ministrul Cristian David și i-a făcut pe aceștia să instituie „legea tăcerii” chiar și asupra amplasamentului terenului în cauză.

Dată fiind situația, și amplasamentul terenului ar fi rămas o necunoscută dacă surse din interiorul Direcției Naționale Anticorupției nu ar fi dezvăluit, sub protecția anonimatului, faptul că terenul în cauză se află în afara municipiului Buzău, pe marginea DN2-E85, în zona cuprinsă între pasarela peste calea ferată Buzău-Nehoiașu din Bariera Ploiești și Hanul lui Țintă. Aceleași surse au indicat și faptul că denunțătorul – care în mod ciudat și-a amintit despre faptul că a dat mită o jumătate de milion de euro în urmă cu șapte ani - ar fi un cunoscut personaj buzoian, aflat deja în atenția procurorilor anticorupție tot într-o speță privind inginerii cu terenuri, care, în schimbul unei soluții mai blânde, ar fi consimțit să colaboreze cu DNA „dându-l la schimb” pe ex-ministrul David, susțin ziariștii de la Opinia.

Cum în zona respectivă doar un singur deputat cercetat de DNA pentru astfel de inginerii are terenuri, pesedistul Marian Ghiveciu, întrebarea din titlu este perfect îndreptățită.