IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

SPORT Embroidery SRL, un brand recunoscut pe piața confecțiilor din România!

Ca într-o familie. Asta a fost prima impresie atunci când am intrat în sediul firmei din Micro 14. Întâmpinați la poartă chiar de manager, doamna Florica Răureanu, am traversat halele de producție unde angajații lucrau de zor, nu pentru că a venit patronul, ci pentru că atmosfera implementată chiar de șefă în timp era una destinsă, în care omul să-și facă treaba cu plăcere. Fetele de pe bandă chiar făceau glume, iar prezența doamnei Florica nu părea să le intimideze ci mai degrabă să le binedispună. După ce am admirat multitudinea de mașini moderne, am intrat și în biroul managerului, pentru a afla mai multe despre această firmă de succes, și cum a reușit să reziste pe piață de atâția amar de ani, trecând prin criza economică cu care s-a confruntat România și reușind de fiecare dată să obțină profit.

“La noi, intră cine vrea, rămâne cine poate ”

Este sloganul dezvăluit chiar de doamna Răureanu vizavi de politica firmei, înființată în urmă cu 15 ani, și care pe lângă producția internă, se bazează în mare măsură pe exporturi, lucrând la greu  pentru un brand renumit din străinătate. Iar volumul mare de muncă, precum și calitatea crescută a produselor obligă, atât la angajarea unor profesioniști, din păcate tot mai puțini pe piața confecțiilor, dar și la formarea unor oameni care să ducă mai departe această  profesie. De aceea, ne-a spus managerul, oamenii sunt motivați, iar posibilitățile de promovare sunt deschise tuturor, între angajați desfășurându-se chiar o competișie internă pentru a fi cât mai buni. Și nu în ultimul rând, pentru că activitățile firmei, din ce în ce mai variate tind să se extindă, aici este unul dintre puținele locuri din Buzău unde se fac angajări, pachetul salarial și condițiile de muncă fiind din cele mai atractive.

Seriozitate și competență, cărți de vizită care o recomandă

În biroul doamnei Răureanu, unul destul de bine aranjat deși nu dă impresia de opulență, nu puteau să nu ne atragă atenția multitudinea de diplome și trofee, primite  în timp, firma SPORT Embroidery SRL fiind nominalizată și câștigând de foarte multe ori locul unu în Topul Firmelor, iar doamna Florica Răureanu primind pe bună dreptate și de fiecare dată recunoașterea cuvenită, adică aceea de managerul anului, aflându-se printre femeile de succes din țară în domeniul pe care-l reprezintă. Nu se putea ajunge la acest stadiu, ne-a recunoscut chiar dânsa, fără multă seriozitate, atât în relațiile de serviciu cu angajații, dar și în cele comerciale, partenerii fiind de fiecare dată mai mult decât satisfăcuți. Iar despre competență nici nu mai poate fi vorba, calitatea produselor firmei propulsând-o în top și în preferințele acestora.

Politică pentru oameni și nevoile lor

Fiind un manager cu vederi de centru stânga, doamna Florica Răureanu nu a mai făcut politică, nu până acum, când s-a alăturat unei echipe împreună cu care speră ea să asigure un cadru legal care să relanseze forța de muncă pe cale de dispariție din acest domeniu. În acest scop, alături de conducerea PRO România Buzău, managerul SPORT Embroidery SRL vrea reînființarea claselor de postliceală în domeniul confecțiilor, desființate abuziv după Revoluție, și de care industria specifică ar avea atâta nevoie. Ba chiar ar fi dispusă să doneze din partea firmei pe care o conduce, materiale și diverse mașini specifice muncii în domeniul confecțiilor, pe care elevii să învețe, urmând ca ulterior, cei mai buni dintre aceștia să-și poată găsi cu ușurință un loc de muncă, poate chiar în cadrul firmei doamnei Răureanu, nemaifiind nevoie de specializare la locul de muncă.

 

Iată că se poate...

A fost prima vizită la o fabrică de confecții de succes, și am plecat de aici plăcut impresionați, în condițiile în care majoritatea patronilor nu sunt decât ahtiați după profit, am putut să vedem că lucrurile se pot face și altfel. Că relațiile dintre management și angajați pot fi relaxate, iar oamenii sunt mulțumiți de condițiile create, că cineva se gândește și la viitor, prin crearea unor noi generații care să ducă tradiția mai departe. Așa că nu putem spune decât... felicitări doamnă Florica Răureanu. Vom reveni.