IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

Legea zilierilor, adoptată și cu aportul deputatului buzoian Dănuț Păle!

 

Legea nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri a fost modificată de Parlamentul României. Prin acest proiect a fost extinsă la 180 de zile perioada în care zilierii pot presta servicii în domeniile

 silvic, viticol, pomicol, legumicol, floricol, piscicol, precum şi în activităţile de cercetare dezvoltare-inovare din domeniul agricol al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti", al institutelor, centrelor şi staţiunilor de cercetare-dezvoltare aflate în subordinea sa şi al institutelor naţionale, al instituţiilor de învăţământ agricol şi silvic. Până acum, muncitorii din aceste domenii erau limitaţi la 90 de zile pe an pentru acelaşi beneficiar şi 120 de zile indiferent de numărul de beneficiari.

Deputatul buzoian social democrat Dănuţ Păle, vicepreşedinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură industrie alimentară şi servicii specifice, comisie coraportoare în cazul acestui proiect legislativ, consideră că adoptarea proiectului este binevenită pentru agricultura, dar şi pentru economia românească.

„Avem activităţi în domenii ca recoltarea de produse forestiere, sau activităţile de după recoltare, domenii în care, de exemplu, sezonul începe în mai şi se termină în octombrie. Agenţii economici au nevoie de personal pentru o perioadă mai lungă de timp şi era necesar să le oferim posibilitatea legală de-şi desfăşura activitatea în bune condiţii. Şi zilierii sunt avantajaţi în acest mod deoarece îşi vor putea extinde perioada de activitate, impactul social al proiectului fiind unul pozitiv”, a declarat deputatul Dănuţ Păle.

De asemenea, deputatul buzoian a propus în timpul dezbaterii la comisie ca şi cei care îşi desfăşoară activitatea conform codului 5520 din Clasificarea activităţilor din economia naţională, tabere de copii organizate de Ministerul Tineretului şi Sportului, direct sau prin unităţile din subordinea sa,să poată angaja prestatori de muncă necalificată cu caracter ocazional.

„Participarea copiilor la tabere este un element care contribuie foarte mult la dezvoltarea de comportamente sociale, la acumularea de cunoştinţe practice, chiar şi la crearea unor amintiri frumoase. Dar, pentru ca aceste tabere, care au caracter sezonier, să funcţioneze în parametri optimi este nevoie de personal. De aceea am dorit ca unităţile care organizează tabere să poată angaja zilieri cu ajutorul cărora să îşi completeze nevoile de forţă de muncă”, a mai adăugat parlamentarul buzoian. Proiectul de Lege a avut o susţinere aproape unanimă în Camera Deputaţilor. A primit 251 de voturi pentru şi o singură abţinere. (Sursa – muntenia de buzau)