IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

Consiliul Judetean, o afacere de familie

Continuăm şi astăzi periplul printre cei pe care i-am trimis în Parlament cu o figură emblematică am putea spune, şi tot cu ajutorul colegilor din presa centrală, încercăm să facem portretul fostului preşedinte al CJ, Victor Mocanu, cum a fost el prezentat la data respectivă, când se pregătea să-şi facă somnul de relaxare pe bani publici. Cu precizarea că potretul era făcut în plină iarnă, de unde şi zăpada din text...

Daca la Cluj Sorin Apostu lua şpaga de sezon sub formă de pepeni, acum că vine iarna la modă vor fi lucrările de deszăpezire.  Un miracol financiar pentru firmele conectate politic, deoarece aceste contracte pot fi încredinţate fără licitaţie pe motiv de urgenţă. Aşa a procedat şi marele baron Victor Mocanu de la PSD cât timp a fost preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, el este şeful clanului politico- economic din judeţ ce-i poartă numele şi candidat al partidului pentru un mandat de senator la Buzău. Fiul său Adrian, despre care o să vorbim în curând, candidează si el pentru un post de deputat.(Între timp, Adrian Mocanu a candidat şi chiar a câştigat încă un mandat de deputat - Nota Redacţiei)

Aşadar, Mocanu este cercetat de DNA pentru că în anul 2009 Consiliul Judeţean a încheiat contractele de deszăpezire prin negociere directă, majoritatea contractelor fiind semnate cu firma Conferic SRL. Societatea cu pricina nu deţinea decât nouă utilaje de deszăpezire. De fapt, compania Conferic a subcontractat majoritatea lucrărilor firmei Baum Construct SRL, firma în care este asociat Daniel Drăgan, tocmai ginerele lui Mocanu. De observat că baronul local de la Buzău nu lasa nimic pe dinafară, totul trebuie să se întâmple în cadrul familiei sale.

Folosind aceeaşi firmă a ginerelui său, Victor Mocanu a reuşit să direcţioneze spre familia sa 1, 6 milioane de euro dintr-un proiect european numit „Drumul Vinului”. Licitaţia a fost câştigată de un apropiat al lui Mocanu, prin firma Nikost, după care acesta a dat mai departe lucrarea ginerelui Mocanu. Această afacere este investigată de DLAF- organismul european de investigare a fraudelor cu fonduri europene. Nu e de mirare că în urma afacerilor extrem de profitabile familia lui Victor Mocanu a reuşit să organizeze pentru fiul Adrian, o nuntă faraonică care a costat, conform presei, 1 milion de euro şi a fost  transmisă de televiziunile din România drept eveniment monden.

Fireşte că această experienţă pe care marele baron Victor Mocanu a obţinut-o din postura de preşedinte al Consiliului Judeţean timp de 8 ani va fi extrem de folositoare în Senatul României. Mocanu ar putea conduce lejer o comisie care să investigheze modul şi tehnicile prin care au fost fraudate fondurile europene în România ultimilor ani. Expertiza sa politică mai poate fi folosită şi pentru lovituri de palat în interiorul PSD, ştiut fiind faptul că baronul de la Buzău nu se află în relaţii cordiale cu actuala conducere, el făcând parte din aripa baronilor din cadrul PSD.

Toate acestea sunt motive de bucurie pentru Victor Ponta şi echipa sa reformatoare, care vede sub ochii lui cum oastea de baroni locali penali se strâng ciopor în Parlamentul României, unde vor avea puterea de a da jos orice Guvern.