IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

“Ţinutul Buzăului” în competiţia “Destinaţia anului 2024”

Geoparcul UNESCO „Ţinutul Buzăului” s-a clasat printre finalistele concursului “Destinaţia anului 2024” la categoria „Tărâmuri cu tradiţie şi istorie”. Pentru a deveni destinaţia anului 2024, buzoienii pot acorda un vot pe platforma online destinatiaanului.ro

„Consiliul Județean Buzău a înscris Geoparcul U N E S C O Tinutul Buzaului în această competiție, un teritoriu care prin valorile sale naturale și culturale s-a calificat printre finaliști.  Cu fiecare vot, Geopracul UNESCO Ținutul Buzăului este mai aproape de a deveni Destinaţia Anului”, a transmis pe Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Geoparcul „Ținutul Buzăului” a fost recunoscut drept sit UNESCO în luna aprilie 2022, fiind un teritoriu ce cuprinde elemente de interes geologic deosebit, alături de elemente de interes ecologic, arheologic, istoric şi cultural de importanță mondială. Programul „Geoparcul Ținutul Buzăului” a fost inițiat în anul 2007 de Universitatea din București, în parteneriat cu Consiliul Județean Buzău în vederea conservării, promovării şi valorificării elementelor naturale deosebite din zonă, a valorilor de patrimoniu cultural şi istoric, precum şi pentru susţinerea dezvoltării sociale şi economice a comunelor, bazându-se pe principiul dezvoltării durabile.

Geoparcul este situat în Regiunea de dezvoltare Sud-Est, în partea de nord a județului Buzău. Teritoriul propus se află în zona de curbură a Carpaților Orientali, la intersecția drumurilor istorice ce leagă Muntenia, Transilvania și Moldova. Cuprinde următoarele 18 comune: Beceni, Berca, Bozioru, Bisoca, Brăeşti, Chiliile, Cănești, Colți, Cozieni, Lopătari, Mânzălești, Odăile, Pârscov, Pănătău, Scorţoasa, Săruleşti, Valea Salciei, Vintilă Vodă, totalizând o suprafaţă de 109826 ha și o populație de 52.500 locuitori.

”Destinația Anului nu este doar cea mai cunoscută competiție pentru destinații turistice din România. E în același timp și o platformă de promovare cu zeci de milioane de vizualizări și o platformă de educare pentru managerii de destinație. Ambiția noastră este să ajutăm prin inspirație si promovarea exemplelor bune la creșterea brandurilor turistice ale tuturor destinațiilor României”,a transmis prin intermediul unui comunicat Mihai Bârsan, inițiatorul competiției Destinația Anului.

Câștigătorii competiției vor fi anunțati pe 21 mai, în cadrul Galei Destinația Anului, care va avea loc la București, la Ateneul Român.