IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

Muzeul Județean și-a vernisat peste 1000 de descoperiri arheologice

La Muzeul Județean Muzău a avut loc vernisajul expoziției temporare ”Descoperiri arheologice recente pe teritoriul județului Buzău”. Conceptul are scopul de a prezenta publicului o parte dintre descoperirile de interes arheologic de pe teritoriul județului Buzău. Provenite din cercetări sistematice, prestări de servicii arheologice sau descoperiri întâmplătoare, artefactele parcurg un drum foarte lung de la stadiul de descoperiri până la acela de exponate.

Prin efortul susținut al Laboratorului de restaurare al Muzeului Județean Buzău, al conservatorilor și arheologilor expoziția aduce în atenția publicului unele dintre componentele principale ale activității unui muzeu, anume activitatea de cercetare științifică, de restaurare și de conservare. O parte dintre descoperirile arheologice au fost întâmplătoare ceea ce face expoziția și mai atrăgătoare.

Tot la Muzeul Județean a fost prezentată “Așezarea neo-eneolitică de la Aldeni-Gurguiul Balaurului”, județul Bizău, o reevaluare interdisciplinară, al autorului dr. Cristian Eduard Ștefan – lucrare științifică ce tratează în lumina noilor studii aplicabile astăzi în arheologie un lot de materiale descoperite la jumătatea secolului trecut în situl de la Aldeni.

Activitățile la Centrul I.C.Brătianu în linie dreaptă, iar Muzeul devine un ambasador al Buzăului

Muzeul Județean Buzău va gestiona începând din anul 2024, Centrul Muzeal I.C.Brătianu, a anunțat conducerea Consiliului Județean Buzău. După ce a fost reabilitat, imobilul a fost dat în administrare instituției de cultură care va organiza pe parcursul acestui an o suită de evenimente cu prezența publicului larg.

Potrivit conducerii CJ Buzău, Muzeul Județean a fost un partener care a reușit de-a lungul vremii să promoveze valorile locale atât în țară cât și în străinătate. Declarațiile au fost făcute cu ocazia conferinței Muzeului Județean, prilej cu care instituția a prezentat un raport de activitate al anului precedent.