IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

Consiliul Județean a alocat banii pentru parohii

Mănăstirii Sfânta Treime-Podul Bulgarului a beneficiat de 60.000 lei, iar alte 24 de unități de cult au primit finanțare din partea Consiliului Județean Buzău, în sume mai mici.  

Conform prevederilor legale, de la bugetele locale se pot aloca fonduri pentru completarea fondurilor proprii necesare întreținerii și funcționării unităților de cult fără venituri sau cu venituri reduse, pentru construirea ori repararea lăcașurilor de cult și pentru conservarea și întreținerea bunurilor aparținând cultelor și care fac parte din patrimoniul național mobil, pentru amenajarea și întreținerea muzeelor cultural-religioase, pentru construirea, amenajarea așezămintelor de asistență socială și medicală ale unităților de cult. Consiliul Județean Buzău a susținut, în fiecare an, cu sume alocate de la bugetul județului și cu respectarea prevederilor legale, unitățile de cult din raza sa administrativ-teritorială.

Cea mai mare sumă de bani a fost alocată „Mănăstirii Sfânta Treime-Podul Bulgarului” din comuna Podgoria pentru pavarea curții mănăstirii. Pe lista unităților de cult care au mai beneficiat de finanțări se mai numără  parohia Sfântul Ierarh Teodosie din municipiul Buzău, parohia Sudiți din Gherăseni, Lunca Frumoasă din Pârscov, parohia Beceni, Sfântul Spiridon din municipiul Buzău, Vispești, Fințești, Drăghești sau Câmpeni.