IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

Sărbătorile de iarnă organizate de CJ, sub semnul austerității?

 

În contextul reducerilor cheltuielilor bugetare, administrația județeană a anunțat că se vor găsi soluții financiare astfel încât cu prilejul sărbătorilor de iarnă să poată fi organizate anumite evenimente specifice. Vor fi alocați bani și pentru organizarea Zilei Naținale a României.

 „Este adevărat că trebuie să ţinem cont de acea ordonanţă, dar nu putem să renunţăm la tot, să închidem becul şi să plecăm acasă…pentru că nu vine apocalipsa! Vom vedea cu va arăta textul final al acelui draft care a speriat toată lumea, pentru că aud peste tot de care va veni… Cât de greu ar fi, noi avem datoria să acordăm respect acelui moment, acelui eveniment, pentru că e vorba de Ziua Naţională! Buzoienii şi românii au dreptul la o astfel de atitudine, pentru că este vorba despre Ziua lor! Vom vedea, vom colabora cu cei din teritoriu, cu celelalte instituţii, vom discuta cu prefectul… Ziua Naţională trebuie respectată!”, a spus preşedintele Neagu.

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă vor fi organizate evenimente similare celor de anul trecut. Principalul partener al Consiliului Judeţean, pentru organizarea evenimentelor dedicate Zilei Naţionale a României, este Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu” şi în colaborare va fi organizată cea de-a XII-a ediţie a concursului de istorie „1 Decembrie, Ziua Naţională a României”, concursul de poezie „Emil Niculescu”, ediţia a II-a, precum şi ediţia a II-a a Festivalului „Iarna buzoiană”. Nu în ultimul rând, Consiliul Judeţean va asigura partea financiară pentru acordarea bursei „General de Corp de Armată Nicolae Ciupercă”.

Preşedintele Petre Neagu a trecut în revistă şi câteva elemente care vor contribui la menţinerea unor cheltuieli cât mai aproape de cerinţele ordonanţei austerităţii. „Luminile, de exemplu, care se vor aprinde în perioada Sărbătorilor de iarnă, spune preşedintele, vor fi tot acelea de anul trecut. Vom stabili un program de funcţionare astfel încât să fie aprinse, pentru ca oamenii să simtă spiritul sărbătorilor, dar factura să nu fie prea încărcată! Vom invita buzoienii la mult aşteptata fasole cu ciolan, pentru că avem prieteni care ne vor ajuta cu tot ce trebuie!”.

Consiliul Județean a alocat suma de 700.000 lei din bugetul propriu al Județului Buzău pentru anul 2023 în vederea desfășurării unor acțiuni dedicate Zilei Naționale a României – 2022 și Sărbătorilor de iarnă.