IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

Consiliul Județean ”Descoperă Geoparcul” la Galeriile de Artă

Promovarea geoturismului, un nou segment de nișă în oferta turistică a Buzăului

Cu ocazia Zilei Internaționale a Geodiversității, Consiliul Județean Buzău, prin Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Ținutul Buzăului”, organizează în perioada 6 – 13 octombrie 2023 expoziția ”Descoperă Geoparcul”. Expoziția propune vizitatorilor o invitație de călătorie în Geoparcul Internațional UNESCO „Ținutul Buzăului”, promovând în același timp către publicul buzoian conceptul de geoturism, un segment de nișă al turismului în natură.

 „Expoziția va fi un prilej de reconectare la identitatea culturală locală și o incursiune în istoria de 4,6 miliarde de ani a Pământului. Geoparcul Internațional UNESCO „Ținutul Buzăului” devine astfel un spațiu de întâlnire ce reuneşte iubitorii de valori tradiţionale, pasionații de științe, turiștii exploratori și pe toți cei care doresc să participe la renaşterea unor comunităţi ” – a declarat Petre-Emanoil Neagu, Președintele Consiliului Județean Buzău.

Vizitatorii expoziției vor avea ocazia să călătorească în geoparc prin intermediul fotografiei, a picturii, a tradițiilor, legendelor și gastronomiei locale.

Expoziția de pictură reunește o colecție de lucrări realizate în cadrul mai multor ediții ale Taberei Naționale de Documentare și Creație „Măgura Art”, organizată de filiala buzoiană a Uniunii Artiștilor Plastici din România, cu sprijinul Consiliului Județean Buzău. Cele 8 lucrări prezentate aparțin artiștilor plastici din țară și din Republica Moldova: Valeriu Șușnea, Mihail Gavril, Alexandru Macovei, Gheorghe Coman, Paula Neagu, Emil Lazăr, Tudorică Vasile, Ami Vasilescu, Mădălina Canțer.