IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

Senatorul Vlad Pufu l-a influențat pozitiv pe jurnalistul Adelin Petrișor

Adelin Petrișor amintiri despre începuturile sale în presă: “Am avut noroc ca la Radio Buzău să se schimbe patronul. Și atunci au fost chemați de la București doi ziariști foarte mari la vremea aia, Claudiu Săftoiu și Vlad Pufu, care au făcut trierea personalului... și m-au întrebat de ce vin în week-end sa lucrez la Buzău, pentru că eram student la București. Nu vrei să lucrezi în capitală? Și așa am început aventura în presă...” ajutat de cei doi, în special de actualul senator Vlad Pufu care i-au influențat pozitiv cariera, Adelin Petrișor ajungând cel mai cunoscut reporter de război roman.


 

”I-am spus primarului, nu cred că-i corect ca jurnaliștii să nu poată să întrebe”.

Jurnalistul Adelin Petrișor fost desemnat, în timpul ședinței de Consiliu Local de miercuri, cetățean de onoare al municipiului Buzău. Momentuls-a consumat doar în prezența aleșilor locali, fără ca reprezentanții presei să poată intra în sală. Fapt sesizat și de jurnalist, care a avut imediat o reacție în acest sens:

„I-am spus primarului exact când ne-am văzut. L-am văzut prima dată și i-am spus: „Domnul primar, am văzut în presă și nu cred că e corect ca jurnaliștii să nu poată să întrebe. Puteți să aveți cel mai bun stream din lume adică Facebook, YouTube, însă jurnaliștii trebuie să interacționeze cu dumneavoastră, cu consilierii pentru că asta înseamnă presa, adică poate vor să vă întrebe ceva”

”E presa Albă-ca-Zăpada? Nu, avem necazuri. Asta-i ziceam domnului primar. Avem ziariști de toate felurile, avem politicieni de toate felurile. Da, e foarte important ca aleșii locali să poate răspunde întrebărilor jurnaliștilor, nu să se vadă un stream la televizor și atât.(…) Am o fetiță care face 13 ani în decembrie, eu îmi învăț copilul să fugă din țară în momentul în care toată lumea va fi de acord, deci în momentul în care toată lumea o să fie de acord, e clar că avem un necaz foarte mare și că trebuie să schimbăm ceva. Să știți că într-o dictatură este foarte multă liniște. Am fost în Iran, am filmat în Coreea de Nord. Vin oamenii și spun: „Democrația este foarte scumpă, alegerile costă.” Da, în dictatură e ordine pentru că e un băiat care dă ordine și fiecare tremură la locul lui de muncă. Când o să fim toți de acord înseamnă că avem o mare problemă. Deci asta am vorbit cu domnul primar înainte să știu că e domnul de la USR (n.r. deputatul Emanuel Ungureanu care a făcut un apel asemănător în plenul CLM) pentru că mi se pare absolut important dialogul. Pentru că, fără dialog, tu nu poți să spui povestea”

Tot în cadrul conferinței de presă, cunoscutul jurnalist a făcut și o scurtă analiză a presei din România explicând că ”jurnalismul este fix oglinda societății și, dacă societatea va fi mai bună, jurnalismul va fi mai bun. Societatea, în momentul acesta, este așa cum e și presa, presa nu poate fi mai bună decât societatea”. El a mai spus și că doi jurnaliști buzoieni, unul dintre ei fiind senatorul Vlad Pufu, au avut o influență pozitivă în meseria pe care o practică acum cu dăruire și curaj. Iar senatorul Pufu a fost, nu trebuie să uităm, primul politician care a luat atitudine față de cenzura presei la ședințele de CLM.

Senatorul Vlad Pufu, despre regulamentul care interzice accesul presei la ședințele CLM:

 

”Un prim pas spre o dictatură a imoralității”

Hotărârea adoptată de Consiliul Local Municipal Buzău, prin care a fost adoptat noul Regulament de organizare și funcționare a legislativului local, prin care este  restricționată și chiar interzisă participarea presei și cetățenilor la ședințe, este în continuare subiectul criticilor și naște reacții. Invitat la Campus TV și întrebat despre noul regulament, senatorul PNL de Buzău, Vlad Pufu, a criticat în termeni duri decizia, pe care a caracterizat-o ca fiind un prim pas către o dictatură a imoralității.

 Parcurgând acest regulament mă înspăimântă ceea ce este în spate. Vă dați seama ce au oamenii ăștia în cap? Cum vor să fie România lor? Asta mă pune pe gânduri. Nu că va trece, pentru că această hotărâre va ajunge la Prefectură și probabil Prefectura o va înapoia pentru ajustare și ulterior o va contesta, am urmărit declarațiile prefectului. Dar, mă îngrijorează modul cum se pune problema. În decembrie 1989 oamenii s-au jertfit pentru libertatea de a vorbi. Nu poți să îngrădești acest drept, e cel mai periculos lucru pentru democrație. Iar faptul că au votat o așa măsură a deschis drumul către o dictatură a imoralității”, a spus Vlad Pufu.

Senatorul buzoian s-a referit și la aleșii PSD care au votat hotărârea, dar l-a criticat în principal pe viceprimarul Ionuț Apostu.

”Sunt surprins neplăcut să văd că vârful de lance al acestui scandal, cu o vehemență extraordinară, era un fost jurnalist, acum cu funcție în primărie, un om care ar fi trebuit, în principiu, să apere libertatea de exprimare, libertatea de a-ți putea lua informațiile oficiale, publice, conform legii. Mă întreb oare ce defect de ADN să apară în personalitatea unui om care intră în politică, fost jurnalist, să se schimbe total? Să fii împotriva valorilor tale, pe care până mai ieri le-ai slujit. Asta m-a dezgustat!”, a mai spus senatorul Pufu.