IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

Ultima ”țeapă” a primarului Tom! Episodul doi, tot de vară... da mâine vine nucleara!

Continuăm astăzi să răsfoim presa din țară, și iată ce găsim despre firma care a fost adusă de primarul Tom Făcăleț să asfalteze Buzăul. Locuitorii întregi la cap și care nu-și fac poze cu lalele, ultima fiță a idioților, cum scrie trompeta oficială, au dreptul să afle cine le va păpa banii dar și cine stă de fapt în spatele firmei bucureștene, Călărețul de fier cum l-am numit noi, la care fostul patron falimentar de la Grup Romet are o mare datorie.

CUM PROSTEȘTE PRIMARUL BACINSCHI UN ORAȘ ÎNTREG DIN DRAGOSTE PENTRU CLIENTELA POLITICĂ

Noua propunere a primarului Decebal Bacinschi, de înjumătățire a sumei pe care vrea s-o plătească firmei HIDRO SALT B 92 S.R.L. pentru așa zise lucrări suplimentare la școala Ștefan cel Mare, confirmă că în această afacere e ceva necurat. Corupție, comisioane, fraudă cu fonduri europene, șpagă, para’ndărăt etc. Nereușind să justifice de ce trebuie să plătească cu 6 plus 8 miliarde de lei peste suma contractată, primarul a lăsat-o mai moale. Ca să-i treacă hotărâre prin Consiliul Local. Urmând ca mai târziu să se compenseze față de firma bucureșteană cu alte lucrări. Ceea ce face Bacinschi, respectiv suplimentarea cu bani din bugetul local sumei contractate, din fonduri europene, de HIDRO SALT B 92 S.R.L. nu este decât o ordinărie. Transparentă și total lipsită de originalitate. Website-ul de licitații publice e plin de asemenea găinării, suplimentări de contracte și acte adiționale.

Primăria Focșani a obținut o finanțare, din fonduri europene, de 11.250.916 lei pentru reabilitarea Școlii Ștefan cel Mare din Focșani (Școala nr.9). Din suma respectivă, 11.250.916 lei erau destinați efectiv lucrărilor. Contractul a fost câștigat de HIDRO SALT B 92 S.R.L., cu 4.960.039,45 lei adică 50% din valoarea estimată. Conform legii achizițiilor publice, orice ofertă sub 85% din valoarea estimată este declarată neserioasă și descalificată, daca ofertantul nu prezintă o justificare foarte bine pusă la punct a costurilor. Cu atât mai mult în cazul unui contract de lucrări.

Nici un contructor serios nu poate executa o lucrare la jumătate din prețul estimat de proiectant. Există trei explicații care ar putea motiva o asemenea ofertă scăzută.

Prima ar fi că proiectantul CertProdex, considerată drept una dintre cele mai serioase din Focșani, a umflat foarte mult devizele și cantitățile de lucrări din documentația tehnică. Dându-și seama, constructorul ar fi prezentat o ofertă realistă, care corespunde situației din teren.

E greu de crezut că inginerul Tomulescu, patronul CertProdex și-ar fi bătut joc de un proiect de asemenea anvergură. Și chiar dacă ar fi făcut-o, înainte de aprobarea proiectului, documentația tehnică a mai trecut (cel puțin teoretic) prin două filtre de verificare.

Prima oară, în momentu în care CertProdex a predat-o, de comisia de recepție din cadrul Primăriei care, cunoscând situația școlii, ar fi trebuit să-i ceară s-o refacă. A doua oară, după depunerea cererii de finanțare, documentația a fost evaluată de experții tehnici specialiști ai ADR, care au aprobat proiectul.

A doua explicație ar fi că cei de la HIDRO SALT B 92 și-a redus la minim toate costurile, inclusiv profitul,pentru a fi siguri că vor obține lucrarea. În nici un caz nu s-ar fi putut ajunge la o diminuare a valorii din ofertă cu 50%. Deoarece firma este din București și ar fi avut costuri suplimentare cu transportul utilajelor și cazarea lucrătorilor. Astfel că, având în vedere că prețul materialelor folosite, nu putea fi redus, fiind cam același peste tot, singurul loc unde se putea diminua ar fi fost la manoperă. Ceea ce s-ar fi putut doar în cazul în care firma ar fi folosit muncitori necalificați, angajați la negru, și în număr mai mic decât ar fi fost necesari.

A treia explicație și cea mai plauzibilă,având în vedere ce se întâmplă în Consiliul Local, ar fi că licitația a fost aranjată special pentru HIDRO SALT B 92. Iar înțelegerea a fost ca, la final, acând în vedere că la contractele pe fonduri europene nu se poate umbla, primăria să-i facă plăți suplimentare din bugetul local.

Așa se explică cum, după ce le-a acceptat oferta neserioasă, Bacinschi propune Consiliului Local să plătească pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare la Școala Ștefan cel Mare din banii municipalității, folosindu-se de un tertip foarte uzitat în asemenea cazuri: așa ziselor lucrări neprevăzute. Trebuie menționat că asemenea lucrări au fost prevăzute în proiect, în cuantum de 10%, putând fi plătite din fonduri europene.

Or, din toate declarațiile publice, primarul induce ideea că acestea ar fi fost mult mai mari, din vina proiectantului, undeva la peste 25 – 30% din valoarea contractului. Ceea ce e foarte greu de crezut (vezi prima explicație). Sursa - http://www.saptamanalulroze.ro