IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

Liberalii buzoieni tremură! Polul creştin-democrat va complica lucrurile la Buzău!

Coincidenţă sau nu, la sfârşitul anului trecut, a doua zi după demiterea lui Zoican, omul politic buzoian Cezar Preda, deputat PNL de Dâmboviţa, fost lider al PDL şi ex-copreşedinte al PNL Buzău, a anunţat, la Târgovişte, că îninţează un grup creştin-democrat în cadrul Partidului Naţional Liberal, argumentând iniţiativa prin faptul că el nu are o doctrină liberală şi nu se consideră „nepotul lui Brătianu”.

„Am să-mi fac un cadou de sărbători, am să-mi deschid un grup în cadrul Partidului Naţio nal Liberal numit grupul creştindemocrat/grupul conservator. Pentru că eu nu sunt nepotul lui Brătianu, eu sunt membru al Partidului Naţional Liberal, dar eu nu sunt de doctrină liberală, iar eu activez în Partidul Popular European. Eu nu pot să îi mint şi pe ei, nu pot să mă duc la ei să le spun că la mine este un libertinism, eu sunt liberal pur-sânge. Eu nu sunt liberal pur-sânge, la mine valorile erau aşa când am intrat în politică: era creştin-democraţia, biserica, familia, autoritatea locală, economia socială prin solidaritate socială. Asta e doctrina mea şi, în interiorul PNL nimeni nu are dreptul să mi-o ia şi am să văd, în momentul în care voi deschide grupul, câţi din Partidul Naţio nal Liberal vor veni în grupul acesta, câţi sunt creştindemocraţi în PNL. Trebuie să terminăm cu această răfuială în care toţi foştii pedelişti sunt aruncaţi afară! Se apără minorităţile naţionale şi eu nu pot să mă apăr într-un partid al cărui membru sunt în Uniunea Europeană, în Partidul Popular European? Asta este dorinţa mea şi aşa o să fac”, a spus Cezar Preda, într-o întâlnire cu presa. Preda a mai spus că deşi de simte „obosit politic” va constitui acest grup şi îşi va urma parcursul pe care l-a avut înaintea fuziunii dintre Partidul Naţional Libe ral şi Partidul Democrat Liberal: „Dacă nu a avut cine ridica stea gul până acum, o să îl ridic eu. Nu aveam chef să mai fac lucrurile acestea, sunt destul de obosit politic, dar cred că vor destui care vor spune <Şi eu sunt creştin-democrat>, <Şi eu sunt conservator>. Pentru că nu toţi suntem nepoţii lui Brătianu, nu pot judecat că nu depun lumânări la Florica. Să e sănătoşi! Eu o să-mi urmez parcursul pe care l-am avut atunci când am bătut palma şi am făcut fuziunea. Că dacă voiam să m liberali, atunci ne duceam la ALDE, mă refer la ALDE european, nu la surogatul acesta de aici, care sunt mai răi decât PSD. Sau ne păcălim unii pe alţii, sau mai facem câte ceva în ecare zi să mai dispară câte unul de-ai noştri. Acesta este cadoul pe care mi-l voi face!”, a mai spus Cezar Preda, citat de „Agerpres”.

Rămâne de văzut ce impact va avea această iniţiativă la nivelul organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal, dacă oamenii din vechiul PDL Buzău vor avea curajul să îşi asume făţiş apartenenţa la acest grup sau se vor mărgini la aprecieri pe reţelele sociale, de frica excluderii din partid şi a pierderii posturilor de consilieri locali sau judeţeni, se întreabă şi jurnaliştii de la opiniabuzau.ro. Pentru că avem semnale despre anumiţi “liberali pur-sânge” cărora le cam surâde ideea reapropierii de deputatul Cezar Preda, care ar putea reveni pe un cal alb la Buzău şi dă deocamdată doar “fibrilaţii” încă… colegilor de partid.