IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

De ce nu visează idioții?

Nu-mi puneam această întrebare, dacă n-aș fi stat de vorbă cu câțiva, și niciunul n-a știut să-mi explice de ce trăiesc în viață. Mă mulțumeam cu visele mele, unele adevărate coșmaruri, ca și noaptea trecută, cînd mă luptam cu o haită de maidanezi.

 După care, cum se întâmplă în orice vis, parcă rămăsese doar o javră mare și neagră, care lătra înfiorător și se pregătea să mă rupă cu colții ei hidoși. N-am găsit pe jos ca să mă apăr, culmea ironiei, decât un ziar împăturit, singura speranță să-i dau ceva de rumegat fiarei în locul sîngelui de care era sigură că va curge șiroaie. Și l-am folosit cum am știut mai bine, i l-am vârât între dinți, așa cum era, în speranța că răgazul scurt, până-și va da seama că nu e ce a vrut, îmi va permite să evadez.

Nu-mi mai aduc aminte de ce s-a întâmplat, pentru că m-am trezit pentru cîteva minute, și răsuflând ușurat că a fost doar un vis, m-am culcat la loc sperînd s-o visez pe Elena Udrea în chiloți și fără sutien, sau chiar și fără chiloți. Ca-n vremurile bune, cînd ea nu era politician și eu nu știam că voi ajunge să-l admir pe Băsescu și să devin irascibil mai ceva ca taurii la culoarea roșie care-mi plăcea atât de mult până mai ieri. Dar n-a fost să fie, tot de javre am avut parte, de această dată cu două picioare, nu dau indicii că s-ar putea să le știți, care încercau să-mi ia pâinea de la gură, adică să cumpere acest ziar on line care a devenit tare incomod pentru unii. Va fi și pentru alții, dar ei încă nu știu.

Nu m-am lăsat, m-am trezit, oricum era dimineață, și după ritualul preparării cafelei, am dat drumul la știri, să văd cine-l mai înjură pe președinte și dacă pupincuriștii au rămas tot pe poziții. Dezamăgit că repertoriul era același, mi-am trasat programul pe ziua în curs, aducîndu-mi aminte de la ce am pornit și căutând în continuare o explicație logică printre atâtea vise. Probabil n-o să aflu niciodată de ce nu visează idioții, dar un lucru e cert. Nimeni nu are voie să ne fure visele, cu atât mai puțin ei, pentru care fiecare mișcare e doar un automatism bine calculat cu multiple variante și variabile, astfel încât să nu aibă nici o surpriză pe traseu. Ori tocmai ăsta e farmecul vieții, dacă mă înțelegeți, și voi continua să visez, poate cine știe, într-o zi voi descoperi adevărul.