IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

EXPLOZIV! Afacerile familiei Mocanu (Episodul unu)

Actual senator, fost președinte al Consiliului Județean și toată viața bugetar, Victor Mocanu nu este numai putred de bogat, ci și cercetat sau trimis în judecată în dosare  cu prejudicii de multe zerouri, iar alte fapte sunt descoperite pe măsură ce verigi ale lanțului corupției de la Buzău încep să se rupă în fața procurorilor DNA, iar personaje care au avut legături directe cu politicianul își scriu amintirile din vremuri nu atât de demult uitate. Începem astăzi deci să prezentăm filmul afacerilor de pe urma cărora Famiglia Mocanu s-a îmbogățit nesimțit într-o perioadă scurtă, cu un episod introductiv, care demonstrează că banii nu au miros sau culoare politică, iar apartenența la un partid sau altul nu este decât o opțiune pentru a asigura accesul facil la buzunarele statului de unde să se facă transferul spre prorpiile buzunare, cu un material găsit la un simplu search pe google:

Banii de la famiglia Mocanu ajungeau la Elena Udrea via Razvan Murgeanu


Fostul presedinte al C.J. Buzau si actualul senator PSD, Victor Mocanu, se cunoaste cu Razvan Murgeanu de pe timpul cand erau colegi in PDL. Răzvan Murgeanu a fost pana in octombrie 2014 consilier de stat la Cancelaria preşedintelui Basescu. Anterior funcţiei deţinute la Cotroceni, Murgeanu a fost viceprimar al Capitalei, iar în perioada 2009-2013 secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus de Elena Udrea până în 2012.

Victor Mocanu a ocupat funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău timp de două mandate, între anii 2004 şi 2012. Mocanu a devenit cunoscut când, imediat după preluarea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean, în anul 2004, şi-a comandat din banii instituţiei o limuzină Audi cu finisaje din piele şi lemn de nuc, la un preţ care depăsea 50.000 de euro. La vremea respectivă, Mocanu era membru PDL si prieten la catarama cu Razvan Murgeanu. 

Unul dintre cele mai mari tunuri financiare date de Victor Mocanu din ultimul mandat a fost "Drumul Vinului", proiect finanţat din fonduri europene şi realizat în mare parte de o firmă al cărui acţionar majoritar era chiar ginerele lui Victor Mocanu. Presa locală a scris, la momentul respectiv, că la recomandarea preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău proiectantul lucrării a schimbat soluţia tehnică astfel ca materialele folosite la "Drumul Vinului" să poată fi achiziţionate de la balastierele "firmelor de casă" ale preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău.

După finalizarea proiectului, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a solicitat Departamentului de Luptă Antifraudă să investigheze proiectul derulat de Consiliul Judeţean Buzău cu bani europeni. Inspectorii DLAF au descoperit că printre furnizorii de materiale se afla şi firma SC Baum Construct, care aparţinea soţului fiicei lui Victor Mocanu. Pentru ca Baum Construct SRL să poată furniza materiale de construcţii pentru "Drumul Vinului" a fost necesară modificarea proiectului tehnic, adică înlocuirea pietrei de carieră, prevăzută iniţial a se folosi cu piatra de balastieră produsă de firma ginerelui lui Mocanu. Schimbarea furnizorului de materiale de construcţii a presupus modificarea indicatorilor tehnici ai proiectului, modificare care a fost adoptată de beneficiar prin semnătura preşedintelui CJ Buzău, Victor Mocanu. Cu toatea astea, controlul DLAF, la ordinul lui Murgeanu, nu s-a concretizat cu nicio sanctiune.

Cel mai costisitor proiect al lui Victor Mocanu a fost însă o nouă maternitate ridicată pentru buzoieni. Construcţia noii maternităţi a început la finele anului 2009, cu un preţ estimat de opt milioane de euro şi a fost inaugurată în anul 2012, timp în care valoarea lucrărilor s-a dublat, ajungând la aproape 20 milioane de euro, bani pentru care Consiliul Judeţean Buzău s-a împrumutat de pe piaţa liberă.


În 1 iunie 2012, cu doar zece zile înaintea alegerilor locale, noua maternitate a fost inaugurată cu mare fast şi prezentată drept una dintre realizările lui Victor Mocanu, care a candidat independent pentru cel de-al treilea mandat în fruntea Consiliului Judeţean Buzău, după ce nu s-a mai bucurat de sprijinul liderilor USL, care l-au susţinut la alegerile din 10 iunie pe liberalul Cristi Bîgiu.

"Mi se pare nedrept ca peste ani să nu rămână în folclorul nostru ideea că această maternitate este maternitatea lui Mocanu", afirma, la inaugurare, managerul de atunci al Spitalului Judeţean Buzău, Dorel Nicolescu, în faţa celor aproape o sută de angajaţi ai CJ sosiţi la eveniment. Ceea ce Mocanu numea la momentul inaugurării "cea mai modernă unitate spitalicească de stat din România" nu este însă nici acum funcţională. Perioada cat Victor Mocanu a fost presedintele C.J. Buzau 2004-2012, neregulile institutiei de la Casa Alba au fost numeroase, zeci de milioane de euro fiind fraudate. Cu toate astea, abia la sfarsitul anului 2013!, Mocanu a fost trimis in judecata pentru Noua Maternitate, prejudiciul fiind infim dupa parerea specialistilor. 

Surse judiciare ne-au dezvaluit ca Victor Mocanu a fost un sponsor de anvergura al PDL-ului din 2000 pana in 2013, chiar si dupa ce a trecut la PSD. Banii treceau pe la Razvan Murgeanu si ajungeau la Elena Udrea. Astfel, i-a fost asigurata protectia. Va urma!