IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

Prefectul Maria Buleandră lărgește „Lotul Beganu”

Prefectul Maria Buleandră a fost trimisă în judecată, ieri, de procurorii anticorupție, pentru infracțiunea de instigare la infracțiunea continuată de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Ea va răspunde, alături de alți 11 inculpați din „Lotul Beganu”, pentru ilegalitățile săvârșite în procesul de punere în posesie a afaceristului Gheorghe Ceteraș cu peste 5.000 hectare de pădure la Gura Teghii, dosar în care acesta din urmă, precum și fostul prefect Paul Beganu sunt arestați preventiv din luna noiembrie a anului trecut.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție–Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată a 12 persoane în legătură cu retrocedarea presupus nelegală a peste 5.000 ha pădure din județul Buzău.

Astfel, în stare de arest preventiv, vor fi judecați Gheorghe Ceteraș (în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, cumpărare de influență, dare de mită (patru infracțiuni) și Paul Beganu, prefect al județului Buzău în perioada 2009-2012, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, luare de mită, instigare la săvârșirea infracțiunii de fals intelectual, spălare de bani, fals intelectual, instigare la săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În stare de arest la domiciliu se află Alexandru Lefter, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial Regim Silvic și Vânătoare Focșani, la data săvârșirii faptei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în timp ce sub control judiciar vor fi judecați Mihail-Cosmin Vasile, avocat în Baroul Buzău, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat  și complicitate la dare de mită, Ion Irimia, angajat al Regiei Naționale a Pădurilor ROMSILVA, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență, Neculae Toader, judecător în cadrul Judecătoriei Pătârlagele, la data faptelor, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de luare de mită și abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. 

În stare de libertate vor fi judecați Ștefan Feraru, consilier juridic în cadrul Instituției Prefectului județului Buzău, la data faptelor, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de luare de mită și abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Maria Buleandră, șef al Serviciului Controlul Legalității, al Aplicării Actelor Normative, Contencios Administrativ, Aplicarea Apostilei și Relații cu Autoritățile Locale, la data faptei, în prezent prefect al județului Buzău, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de instigare la infracțiunea continuată de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Liliana Panaete, secretar în cadrul primăriei comunei Gura Teghii, în sarcina căreia s-au reținut infracțiunile de fals intelectual, în formă continuată, uz de fals, abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, și sustragere sau distrugere de înscrisuri, în formă continuată, Anton Constantin, administrator al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de spălare de bani,  Eduard Gabriel Moiseanu, inginer silvic, angajat la Ocolul Silvic Siriu S.R.L., în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale și constituire a unui grup infracțional organizat, Gheorghe Petre Vlad Poenaru, administrator al SC Forestiera Ardeleana SRL, la data faptelor, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În cauză, procurorii au dispus măsura sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile și imobile ce aparțin inculpaților. De asemenea, s-a solicitat instanței de judecată instituirea aceleiași măsuri asigurătorii asupra terenului cu vegetație forestieră în suprafață de 5.055,87 ha și confiscarea următoarelor sume de bani, obiect al infracțiunilor de corupție: 1.000.000 euro, echivalentul în lei la cursul oficial B.N.R. la data executării, de la inculpatul Ion Irimia, 1.000.000 euro, echivalentul în lei la cursul oficial B.N.R. la data executării, de la inculpatulPaul Beganu, 250.000 euro, echivalentul în lei la cursul oficial B.N.R. la data executării, de la inculpatulNeculae Toader, 15.000 euro, echivalentul în lei la cursul oficial B.N.R. la data executării, de la inculpatulAlexandru Lefter și 23.000 euro, echivalentul în lei la cursul oficial B.N.R. la data executării, și 10.000 lei de la inculpatul Ștefan Feraru.  

SURSA: opiniade buzau.ro