IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

S-a pornit tăvălugul: Antifrauda a dat drumul dosarului de evaziune EUROAVIPO!

Din ce în ce mai aproape sunt procurorii de arestări spectaculoase și la Buzău, spun surse judiciare, asta după ce zilele trecute, Dosarul de Evaziune al afaceristului George Ivănescu a pornit pe calea justiției. Stagnat mai mult timp în urma sforilor trase de  patronul EUROAVIPO Poșta Câlnău, bun prieten cu actualul șef al finanțelor locale dar și cu fostul ministru Daniel Chițoiu, la ungerea căruia a pus umărul și nu numai Ivănescu, dosarul este unul cu multe tentacule, implicate fiind peste 100 de firme, o adevărată caracatiță cu un prejudiciu pe măsură, câteva sute de milioane de euro. Noi am fost primii care au tras un semnal de alarmă, chiar de la sfârșitul anului trecut, când prezentam caractița mafiotă și susțineam că acesta poate fi ușor acuzat de un atentat la siguranța națională. Iar pentru cei care nu-și mai amintesc, reluăm astăzi dezvăluirile de atunci, în speranța că și ele vor putea ajuta nu numai procurorii care se ocupă de caz, dar în special magistrații care-l vor judeca, să ia o decizie corectă.

Firmele lui Ivănescu – ATENTAT LA SIGURANŢA NAŢIONALĂ

 Aşa cum am promis, prezentăm astăzi a parte din firmele prin care George Ivănescu, afacerist de Poşta Câlnău, a reuşit să ţepuiască Statul Român cu sute de milioane de euro, bani pentru care în orice ţară civilizată şi fără pedeapsa capitală ar fi primit o condamnare cel puţin pe viaţă.

 Şi o să începem cu EUROAVIPO, datoare la bugetul de stat la data de 31.05.2013, cu suma de 58.006.878 RON. Urmată de Compania de Supraveghere IGSRL, cu 27.532.583 RON şi WHS Look Trans SRL, cu 8.175.597 RON. După care, mai vin Visteria Industries SRL, cu 18.535.855 RON, Moto Ferm 2004, cu 2.902.361 RON, OTZ Grup Solutions SRL, adică firma aia de cărători de bere, cu 2.361.408 RON, Principal Food Industries SRL cu 2.126.811 RON.

Cele mai mari datorii, a se citi ţepe date de Ivănescu la Bugetul de Stat le au firmele Waldy Com Sales and Logistic SRL, nu mai puţin de 141.227.769 RON şi Principal Company SA, cu 268.611.307 RON. Alte trei firme prin care Statul a fost prejudiciat cu zeci de milioane sunt, PCB Logistics and Distributions SRL, cu 19.979.252 RON, EuroAvipo Grup SA, cu 46.864.141 RON, şi OTZ Central, cu doar 150.757 RON.             Adică, la un calcul simplu, numai prin aceste firme, care încă n-au fost executate silit de stat, cum s-ar fi întâmplat în orice ţară cu o economie adevărată, nu de cumetrie,  Bugetul a pierdut 596.474.719 RON, adică peste o sută de milioane de euro. Şi asta nu e tot, pentru că întreaga caracatiţă mafiotă a lui George Ivănescu numără nu mai puţin de 188 de firme descoperite de noi, asupra cărora vom reveni zilele următoare cu noi date oficiale şi care pot fi găsite, dacă ştii unde să cauţi, chiar pe site-ul ANAF.

Ivănescu, ca să trecem la subiect, are în portofoliu, cel puţin atât am putut identifica noi, 188 de firme, în care este acţionar, el sau acoliţii săi, cu datorii imense la stat, mai precis 150 de milioane de euro, ceea ce, potrivit legii, reprezintă un ATENTAT la SIGURANŢA NAŢIONALĂ . Multe din aceste firme, spun sursele noastre, îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului nostru, sau sunt înregistrate la Buzău, aşa încât revenea în sarcina Finanţelor din Buzău să se ocupe de recuperarea creanţelor şi să supravegheze activitatea lor.

Doar că, Ivănescu a încercat, ca şi cu alţi directori aflaţi la conducere până să ocupe postul Liviu Ilie, să fenteze plata datoriilor, prin diferite artificii, unul mai ilegal ca altul. Nu i-a mers, aşa încât singura soluţie a rămas schimbarea lui Ilie şi aducerea pe post a unui om mai maleabil. Şi cum George Ivănescu avea multe relaţii la Bucureşti, una dintre ele deschizându-i uşa chiar la şeful ANAF, Gelu Ştefan Diuaconu, împreună cu care a făcut afaceri bune în trecut, vom vorbi şi despre afacerea DUTTY FREE, a apelat la acesta, iar Ilie a fost mutat la Piatra Neamţ, unde statul a cheltuit mult mai mult cu el decât dacă-l lăsa la Buzău. Dar asta e altă poveste, foarte interesantă de altfel, asupra căreia vom reveni zilele următoare.

Până atunci însă, iată doar un exemplu cum acţiona George Ivănescu pentru a-şi spori afacerile şi a căpuşa statul căruia nu numai că nu-i plătea datoriile, dar îi lua şi banii sub formă de TVA, poveste apărută într-o publicaţie on line în această vară.

Mafia alcoolului, coordonata de Grupul Murfatlar

Cu zeci de firme detinute in mod direct si cu altele controlate prin intermediari, cu offshore-uri ascunse prin Panama si Insulele Virgine, patronii Murfatlar – George Ivanescu, Catalin Bucura si fratii Emanuel si Serban Dobronauteanu – deruleaza o incredibila schema financiara prin intermediul careia pagubesc statul roman cu sute de milioane de lei.

Ingineria celor patru baroni ai alcoolului vizeaza obtinerea de TVA de la stat si evitarea platii taxelor fiscale prin declararea insolventei firmelor pe care le detin. Societatile detinute de cei patru afaceristi isi cer una alteia insolventa, isi vand intre ele active si isi cesioneaza incrucisat creante. In acest mod, George Ivanescu, Catalin Bucura si fratii Dobronauteanu detin controlul in comitetele creditorilor, hotarand care datorii trebuiesc platite si care nu si, mai ales, genereaza o suveica a TVA de recuperat de la stat.

Afacerea Euroavipo SA

Inmatriculata la domiciliul actionarului George Ivanescu, in satul Posta Calnau – judetul Buzau, societatea Euroavipo SA a fost multi ani instrumentul prin care se procesa alcoolul rafinat importat in special din Spania. Tot prin aceasta firma s-a derulat si afacerea cu magazinele duty-free. La cererea actionarilor, SC Euroavipo SA a intrat in insolventa in aprilie 2012. La acea data, firma avea datorii bugetare de 50 milioane de lei, dar avea si de recuperat peste 400 milioane lei. Numai ca marea majoritatea a banilor pe care Euroavipo SA ii avea de recuperat era tot de la firmele controlate de aceiasi actionari: Bucura, Ivanescu si fratii Dobronauteanu -  cum ar fi Hansa Distribution, OTZ Central, Principal Company, Euro Trade Invest, etc.  In plus fata de cele 400 de milioane de lei pe care Euroavipo SA ii avea de incasat, in dosarul de insolventa au mai aparut aproape 65 de milioane de lei pe care firma ii avea de primit de la stat sub forma de TVA. De fapt, aceste 65 de milioane de lei au reprezentat miza insolventei, fiind solicitate cu multa indrazneala Fiscului drept returnare de TVA. Interesant este insa modul in care s-au derulat tranzactiile ce au generat TVA de 65 de milioane de lei.

TVA pentru o tranzactie din… 2018

Pentru a genera in numele Euroavipo SA TVA de incasat de la stat in valoare cat mai mare, afaceristii cu alcool au recurs la trucuri contabile, cumparand pe hartie, tot de la firmele lor, bunuri pentru care s-au emis facturi in avans sau mutand diverse active de pe o firma pe alta. Dupa aceasta schema, Euroavipo SA a achizitionat, desi se afla in insolventa, fabrica de alcool de la Ploiesti apartinand tot grupului de interese Murfatlar. Tranzactia, efectuata in plin proces de insolventa, s-a incheiat la data de 25.09.2012. Pentru suma de 67,146 milioane de lei, Euroavipo SA a cumparat de la firma Visteria Industries SRL fabrica de produse alcoolice din Ploiesti. „Cumparat” este un mod de a spune, caci, in realitate, nu s-a achitat niciun leu. Potrivit contractului de vanzare-cumparare nr. 1.341, Euroavipo SA s-a angajat sa achite o prima rata de 10% din pretul total de 67,146 milioane lei la data de… 31.10.2018, iar ultima rata, in… 31.10.2022. Asadar, fara a plati de fapt nici un leu, Euroavipo SA a generat o schema pentru a solicita statului decontarea a peste 12 milioane lei TVA.

„Vaca” de muls TVA

Vanzarea-cumpararea fabricii a fost doar un vehicul pentru ca Euroavipo SA sa acumuleze TVA de primit de la stat. Acest fapt este certificat si de actionariatul firmei ce a vandut fabrica de alcool de la Ploiesti. Verificand istoricul SC Visteria Industries SRL reiese clar ca aceasta face parte tot din grupul de interes al acelorasi patroni, Catalin Bucura fiind chiar actionar direct. Pana nu demult, firma Visteria Industries – inmatriculata, coincidenta, tot in Posta Calnau – a fost detinuta chiar de catre cumparatorul fabricii de la Ploiesti, adica SC Euroavipo SA. Pentru ca schema penala sa se inchida intr-un cerc perfect, dupa ce a vandut fabrica de alcool de la Ploiesti, firma SC Visteria Industries SRL a intrat si ea in insolventa dupa numai cateva luni. Era si firesc, caci dupa tranzactia cu fabrica de alcool, Visteria Industries SRL, in calitate de vanzator, se incarcase cu TVA de plata la stat.

Bani recuperati din facturari incrucisate

Suma cea mai mare de TVA de recuperat in numele Euroavipo SA a provenit dintr-o alta tranzactie la fel de suspecta. Tot in plin proces de reorganizare, Euroavipo SA a decis sa achizitioneze mari cantitati de materii prime necesare producerii de alcool de la SC Global Engineering SRL. Incheiate pe 3, 4 si 8 octombrie 2012, contractele cu SC Global Engineering SRL au totalizat 283,9 milioane de lei, suma pentru care s-a emis factura de avans. Aferent celor 283,9 milioane de lei, patronii Euroavipo SA au calculat ca au de recuperat de la stat TVA in suma de 54,317 milioane de lei. Suspiciunile privind decizia contractarii unor cantitati imense de materii prime facturate in avans cu scopul de a genera TVA de recuperat de la stat sunt alimentate si de istoricul firmei furnizoare de materii prime, SC Global Engineering SRL. Firma este detinuta de Catalin Florian Vasilescu, nimeni altul decat fostul partener al patronilor Ivanescu, Bucura si Dobronauteanu in societatile Fermele Murfatlar SA, Signus Romania Distributions SA, Hansa Distributions SRL. Asadar, tot o afacere facuta in interiorul aceluiasi grup de interese, afacere din care s-a nascut suma de 54,317 milioane de lei de recuperat de la stat.

Taxe neacceptate la masa credala

Patronii Euroavipo SA au mai avut o miza pentru a cere insolventa firmei: datoriile catre Autoritatea Nationala a Vamilor – Directia Regionala pentru Accize si Operatiuni Vamale Galati (ANV – DRAOV). Calculate ca fiind in cuantum de 27 de milioane de lei, taxele Euroavipo SA catre ANV nu au fost nici pana in prezent achitate si sunt slabe sanse de a mai fi recuperate vreodata. Caci, desi ANV – DRAOV Galati a solicitat inscrierea la masa credala a Euroavipo SA cu suma de 27,727 milioane de lei, creanta a fost initial admisa sub conditie suspensiva, deoarece Euroavipo SA a contestat obligatiile sale de plata. Apoi, la solicitarea altor creditori – evident, tot firmele patronilor Murfatlar, judecatorul sindic de la Tribunalul Buzau a inlaturat creantele Vamii din tabelul preliminar al creantelor. Comitetul creditorilor a fost format tot din firme controlate de grupul Ivanescu, Bucura, Dobronauteanu: Hansa Distribution SRL, Signus Romania Distributions SA si Garland Industries Limited.

Actiuni gajate – ferite de executare

Deoarece Euroavipo SA detine 41,94% din SC Murfatlar Romania SA – o alta afacere bagata in insolventa tot la cerere – patronii Ivanescu, Bucura si Dobronauteanu si-au luat masuri pentru a proteja pachetul mentionat de actiuni de o eventuala executare.  Actiunile detinute de Euroavipo SA la SC Murfatlar Romania SA au fost puse gaj in favoarea unor alte firme controlate de aceiasi patroni. Astfel, peste 3 milioane de actiuni detinute de Euroavipo SA la Murfatlar Romania au fost puse gaj pentru Signus Romania Distributions, iar alte 7,651 milioane de actiuni au fost gajate in favoarea Garland Industries LTD. In spatele acestor firme se afla aceleasi personaje.

Rotirea creantelor

O alta schema folosita a fost aceea de rotire a creantelor intre firmele grupului. In cazul de fata, Euroavipo SA a cumparat de la United Euro Distribution creanta pe care aceasta firma o avea de incasat de la OTZ Central. Apoi, imediat a fost bagata in insolventa si firma United Euro Distribution.  In numarul de maine al cotidianului NATIONAL vom publica un material privind o uriasa spalare de bani, facuta in Insulele Virgine de o firma a controlata si bagata in insolventa de Ivanescu, Bucura si fratii Dobronauteanu. SURSA: http://www.enational.ro/